De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van de keuken naar de logistiek? Het kán!

7 juni, 2021
logistiek medewerker bezig met het scannen van de producten in de schappen.

Bekijk alle logistieke vacatures

Wie de kille cijfers op zich in laat werken, wordt er niet vrolijk van. Door de coronacrisis staan er talloze mensen op straat. Ook recruiter Niels Zondervan komt in zijn werk dagelijks mensen tegen die door corona zonder werk zitten. “Ga sowieso niet bij de pakken neerzitten, er is altijd perspectief.” 

In deze ongekende crisis hebben sommige sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, het moeilijk. Dat is geen nieuws. Maar voor jou kan het net zo erg zijn als je daardoor je baan bent verloren. Dat kan Niels zich goed indenken. “Als je thuis komt te zitten, is het goed om eens op je gemakje op een rijtje te zetten wat je kan en wat je kwaliteiten zijn. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je kost wat het kost in die sector blijven werken? Dat moet je helder hebben. Is dat niet zo dan wordt het een heel ander verhaal.” 

Buiten kaders denken 

Ondanks de crisis zijn er namelijk nog genoeg kansen, zegt de recruiter uit Krimpen aan den IJssel. “Ook nu. Sommige sectoren hebben het zwaar, maar dat wordt gecompenseerd door andere sectoren. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld een toeleverancier in de bouw. Daar is het razend druk en kan je zo zonder enige ervaring aan de slag.” 

Wat je vooral niet moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. “Dat heeft geen nut”, zegt Niels. “Je hoeft je er niet voor te schamen dat je geen werkt hebt, niemand heeft om deze crisis gevraagd. Bovendien begrijpt een nieuwe werkgever vaak heel goed de reden dat je geen baan meer hebt. Hoe moeilijk de situatie ook is, er is altijd perspectief. Probeer vooral ook buiten je kaders te denken dan is er veel meer mogelijk.” 

Keuken 

Als voorbeeld geeft Niels een restaurantmedewerker. “Hij stond in de keuken bij een restaurant hier in de buurt, maar door corona werd zijn contract opgezegd. Toen hij bij ons aanklopte, hebben wij hem weer aan ‘t werk geholpen. Nu werkt deze restaurantmedewerker naar volle tevredenheid in de logistiek. Het bewijst dat er bijvoorbeeld voor (voormalig) horecapersoneel echt wel markt is. Dat zijn vaak echte aanpakkers.” 

Kortom, er zijn mogelijkheden wil Niels maar zeggen. “Weet je wat het is? We zijn met z'n allen heel hard geschrokken van de coronacrisis. Maar we zijn wat werk betreft langzamerhand aan het terugkeren naar ‘normaal’. Ondanks dat we nu in een lockdown zitten, blijven er kansen bestaan. Natuurlijk, ik weet dat er ook mensen zijn die nog altijd geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Daartegen zeg ik: hou vol! Zoek door en probeer zo breed mogelijk te kijken. Hoe pittig het soms ook is.” 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel