De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van de keuken naar de logistiek? Het kán!

7 juni, 2021
logistiek medewerker bezig met het scannen van de producten in de schappen.

Bekijk alle logistieke vacatures

Wie de kille cijfers op zich in laat werken, wordt er niet vrolijk van. Door de coronacrisis staan er talloze mensen op straat. Ook recruiter Niels Zondervan komt in zijn werk dagelijks mensen tegen die door corona zonder werk zitten. “Ga sowieso niet bij de pakken neerzitten, er is altijd perspectief.” 

In deze ongekende crisis hebben sommige sectoren, zoals de horeca- en evenementenbranche, het moeilijk. Dat is geen nieuws. Maar voor jou kan het net zo erg zijn als je daardoor je baan bent verloren. Dat kan Niels zich goed indenken. “Als je thuis komt te zitten, is het goed om eens op je gemakje op een rijtje te zetten wat je kan en wat je kwaliteiten zijn. Je moet goed bedenken wat je wilt. Wil je kost wat het kost in die sector blijven werken? Dat moet je helder hebben. Is dat niet zo dan wordt het een heel ander verhaal.” 

Buiten kaders denken 

Ondanks de crisis zijn er namelijk nog genoeg kansen, zegt de recruiter uit Krimpen aan den IJssel. “Ook nu. Sommige sectoren hebben het zwaar, maar dat wordt gecompenseerd door andere sectoren. Eén van onze klanten is bijvoorbeeld een toeleverancier in de bouw. Daar is het razend druk en kan je zo zonder enige ervaring aan de slag.” 

Wat je vooral niet moet doen is bij de pakken neer gaan zitten. “Dat heeft geen nut”, zegt Niels. “Je hoeft je er niet voor te schamen dat je geen werkt hebt, niemand heeft om deze crisis gevraagd. Bovendien begrijpt een nieuwe werkgever vaak heel goed de reden dat je geen baan meer hebt. Hoe moeilijk de situatie ook is, er is altijd perspectief. Probeer vooral ook buiten je kaders te denken dan is er veel meer mogelijk.” 

Keuken 

Als voorbeeld geeft Niels een restaurantmedewerker. “Hij stond in de keuken bij een restaurant hier in de buurt, maar door corona werd zijn contract opgezegd. Toen hij bij ons aanklopte, hebben wij hem weer aan ‘t werk geholpen. Nu werkt deze restaurantmedewerker naar volle tevredenheid in de logistiek. Het bewijst dat er bijvoorbeeld voor (voormalig) horecapersoneel echt wel markt is. Dat zijn vaak echte aanpakkers.” 

Kortom, er zijn mogelijkheden wil Niels maar zeggen. “Weet je wat het is? We zijn met z'n allen heel hard geschrokken van de coronacrisis. Maar we zijn wat werk betreft langzamerhand aan het terugkeren naar ‘normaal’. Ondanks dat we nu in een lockdown zitten, blijven er kansen bestaan. Natuurlijk, ik weet dat er ook mensen zijn die nog altijd geen nieuwe werkgever hebben gevonden. Daartegen zeg ik: hou vol! Zoek door en probeer zo breed mogelijk te kijken. Hoe pittig het soms ook is.” 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel