De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Vies werk? Rioolmonteur Nick is nergens bang voor

30 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Rioolmonteur Nick Kolenbrander ontstopt dagelijks met het grootste gemak verstopte rioolbuizen in keukens, toiletten en badkamers. Meestal geen werk waar je schone handen van krijgt. Maar hij krijgt er veel  voor terug. “De dankbaarheid van mensen na het ontstoppen van bijvoorbeeld een toilet is onbetaalbaar.”

Aan enthousiasme ontbreekt het Nick niet. Als er iemand gepassioneerd is over zijn werk als rioolmonteur bij Zegwaard is het de 34-jarige Katwijker wel. Hij heeft er dan geen moeite mee om uit te leggen wat voor werk hij doet.

Wat doe je precies voor werk?

“Ik geniet van mijn werk. Ik ben lekker op weg naar klanten en heb met mensen contact. Ik geniet van mijn werk. Bij bedrijven en particulieren thuis ben ik bezig met het ontstoppen van het riool. Dat is vaak een vies klusje, maar dat vind ik niet erg. Als het doucheputje, de regenpijp of de toilet verstopt is dan ontstop ik die met een veer en in het ergste spuit ik ‘em door. Ik zorg er dus weer voor dat alles schoon wordt.”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Ik kom hier rond zeven uur ’s ochtends binnen. Dan heb ik de tijd om met collega’s een bakkie te doen en mijn werkbus in orde te maken. Van de planning krijg ik dan in een app een lijstje met klanten voor die dag. Zodra ik dat weet, ga ik op pad naar de eerste klus. Ik heb zo’n vijf tot negen klussen per dag. Hoe lang ik weg ben hangt af waar de klussen zijn en hoe lang deze duren. Soms heb ik er zelfs maar één op een dag, pas geleden ben ik met een klus zelfs zo’n zes uur bezig geweest.”

Wat vindt je het leukste aan je werk als rioolmonteur?

“De tijd vliegt voorbij. Zo leuk vind ik mijn werk. Het mooiste aan mijn werk is de dankbaarheid. Je wilt niet weten hoe blij de mensen al zijn dat je langskomt. Als het probleem dan is opgelost zijn ze nog veel dankbaarder. Twee weken geleden was ik bijvoorbeeld anderhalf uur bij een eenzaam omaatje. Toen ik het rioolprobleem had verholpen, heb ik met haar nog een praatje gemaakt. Van dat soort klussen word ik echt gelukkig. Dan kan je iemand ook nog op een andere manier helpen. Mijn motto is: wie goed doet, goed ontmoet.”

Welke eigenschappen moet je hebben om rioolmonteur te zijn?

“Je moet niet bang zijn voor viezigheid in de werk. De meest vreemde geuren komen voorbij en de meest gore dingen kom je tegen. En dan is een doucheputje met haren nog het minst erge. Daar moet je tegen kunnen.”

Wil je nog een opleiding gaan volgen?

“Ik ben  niet echt iemand die  van schoolbanken houd. Het is fijn om lekker aan ’t werk te zijn. Ik weet daarom nog niet zo goed of ik een cursus ga volgen. Veel mensen bij wie ik over de vloer kom, spreken helaas geen Nederlands.  Daarom zou een taaltraining Duits of Spaans via Intro Academy bijvoorbeeld nuttig zijn.”

Hoe zie je de toekomst?

“Ik heb een leuke baan waarin ik het erg naar mijn zin heb. Ooit wil ik leermeester worden.  Ik vind het namelijk leuk om mijn passie voor het werk over te brengen op anderen. Mijn werk als rioolmonteur is zo gaaf dat ik mijn enthousiasme graag op anderen overbreng!”

Gerelateerde artikelen

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel