De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is LinkedIn en hoe gebruik je het bij een sollicitatie?

25 oktober, 2022
Hans Bossenbroek

Solliciteren kan flink lastig zijn. Eén van de hulpmiddelen die je kan gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan is zakelijk platform LinkedIn. Recruiter Coen van Beek: “Het is een leuke manier om op een eenvoudige manier met je zakelijk netwerk in contact te blijven.” 

Iedereen, met welk beroep dan ook, kan in de praktijk wat hebben aan een LinkedIn-profiel, zegt Coen. “Het is een platform waar je naast het volgen van bekenden en collega’s ook bedrijven en branchevereniging kan volgen. Zo blijf je op de hoogte van je vakgebied en kun je mensen die je ontmoet toevoegen aan je netwerk.” 

Wie een baan zoekt kan het zakelijk platform volgens Coen ook prima gebruiken. “Wie werkzoekend is kan dat kenbaar maken. Mensen uit je netwerk kunnen dan met jou meedenken of je wordt vanzelf benaderd door een recruiter.” 

Volledig profiel  

Wat zeker helpt bij het zoeken naar een nieuwe functie is te zorgen voor een goed profiel. “Voor mij is een goed LinkedIn-profiel eentje die volledig is. Een goede foto en banner zijn hierbij het eerste wat opvalt. Ook is het belangrijk je werkervaringen, opleidingen, certificaten en vrijwilligerswerk te noteren. Noem niet alleen je functietitel of behaalde opleiding, maar voeg ook twee á vijf zinnen toe met wat meer informatie over de exacte inhoud. Je kunt hier ook je vijf belangrijkste vaardigheden toevoegen. Ook is het raadzaam onder het kopje info een korte en kernachtige zin te schrijven waarin je jezelf presenteert.” 

Geen Facebook of Instagram  

LinkedIn is zeker geen Facebook of Instagram waarbij veel over jezelf deelt, benadrukt Coen.  “Jezelf bekend maken op LinkedIn doe je naar mijn idee door het plaatsen van authentieke berichten. Een post reposten is dit vaak niet. Als je een post repost schrijf er dan altijd bij wat je er zelf van vindt of waarom je iets deelt. Deel ook altijd iets wat betrekking heeft op je professie.” Gebruik LinkedIn dus vooral als een zakelijk platform, adviseert Coen. “Als je zakelijk leven wordt beïnvloed door je privéleven (of andersom) kun je dit uiteraard prima delen.” 

Al met al kan je als werkzoekende dus flink wat profijt hebben van LinkedIn. Het kan volgens Coen de aanleiding zijn tot een nadere kennismaking. “LinkedIn is een goed middel om het eerste contact te leggen. Mensen zijn gemaakt om contact te hebben en dat kan naar mijn idee het beste live of telefonisch.  Wie weet levert het jou op deze manier een mooie baan op.” 

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Coen! 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel