De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is LinkedIn en hoe gebruik je het bij een sollicitatie?

25 oktober, 2022
Hans Bossenbroek

Solliciteren kan flink lastig zijn. Eén van de hulpmiddelen die je kan gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan is zakelijk platform LinkedIn. Recruiter Coen van Beek: “Het is een leuke manier om op een eenvoudige manier met je zakelijk netwerk in contact te blijven.” 

Iedereen, met welk beroep dan ook, kan in de praktijk wat hebben aan een LinkedIn-profiel, zegt Coen. “Het is een platform waar je naast het volgen van bekenden en collega’s ook bedrijven en branchevereniging kan volgen. Zo blijf je op de hoogte van je vakgebied en kun je mensen die je ontmoet toevoegen aan je netwerk.” 

Wie een baan zoekt kan het zakelijk platform volgens Coen ook prima gebruiken. “Wie werkzoekend is kan dat kenbaar maken. Mensen uit je netwerk kunnen dan met jou meedenken of je wordt vanzelf benaderd door een recruiter.” 

Volledig profiel  

Wat zeker helpt bij het zoeken naar een nieuwe functie is te zorgen voor een goed profiel. “Voor mij is een goed LinkedIn-profiel eentje die volledig is. Een goede foto en banner zijn hierbij het eerste wat opvalt. Ook is het belangrijk je werkervaringen, opleidingen, certificaten en vrijwilligerswerk te noteren. Noem niet alleen je functietitel of behaalde opleiding, maar voeg ook twee á vijf zinnen toe met wat meer informatie over de exacte inhoud. Je kunt hier ook je vijf belangrijkste vaardigheden toevoegen. Ook is het raadzaam onder het kopje info een korte en kernachtige zin te schrijven waarin je jezelf presenteert.” 

Geen Facebook of Instagram  

LinkedIn is zeker geen Facebook of Instagram waarbij veel over jezelf deelt, benadrukt Coen.  “Jezelf bekend maken op LinkedIn doe je naar mijn idee door het plaatsen van authentieke berichten. Een post reposten is dit vaak niet. Als je een post repost schrijf er dan altijd bij wat je er zelf van vindt of waarom je iets deelt. Deel ook altijd iets wat betrekking heeft op je professie.” Gebruik LinkedIn dus vooral als een zakelijk platform, adviseert Coen. “Als je zakelijk leven wordt beïnvloed door je privéleven (of andersom) kun je dit uiteraard prima delen.” 

Al met al kan je als werkzoekende dus flink wat profijt hebben van LinkedIn. Het kan volgens Coen de aanleiding zijn tot een nadere kennismaking. “LinkedIn is een goed middel om het eerste contact te leggen. Mensen zijn gemaakt om contact te hebben en dat kan naar mijn idee het beste live of telefonisch.  Wie weet levert het jou op deze manier een mooie baan op.” 

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Coen! 

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel