De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is LinkedIn en hoe gebruik je het bij een sollicitatie?

25 oktober, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Solliciteren kan flink lastig zijn. Eén van de hulpmiddelen die je kan gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan is zakelijk platform LinkedIn. Recruiter Coen van Beek: “Het is een leuke manier om op een eenvoudige manier met je zakelijk netwerk in contact te blijven.” 

Iedereen, met welk beroep dan ook, kan in de praktijk wat hebben aan een LinkedIn-profiel, zegt Coen. “Het is een platform waar je naast het volgen van bekenden en collega’s ook bedrijven en branchevereniging kan volgen. Zo blijf je op de hoogte van je vakgebied en kun je mensen die je ontmoet toevoegen aan je netwerk.” 

Wie een baan zoekt kan het zakelijk platform volgens Coen ook prima gebruiken. “Wie werkzoekend is kan dat kenbaar maken. Mensen uit je netwerk kunnen dan met jou meedenken of je wordt vanzelf benaderd door een recruiter.” 

Volledig profiel  

Wat zeker helpt bij het zoeken naar een nieuwe functie is te zorgen voor een goed profiel. “Voor mij is een goed LinkedIn-profiel eentje die volledig is. Een goede foto en banner zijn hierbij het eerste wat opvalt. Ook is het belangrijk je werkervaringen, opleidingen, certificaten en vrijwilligerswerk te noteren. Noem niet alleen je functietitel of behaalde opleiding, maar voeg ook twee á vijf zinnen toe met wat meer informatie over de exacte inhoud. Je kunt hier ook je vijf belangrijkste vaardigheden toevoegen. Ook is het raadzaam onder het kopje info een korte en kernachtige zin te schrijven waarin je jezelf presenteert.” 

Geen Facebook of Instagram  

LinkedIn is zeker geen Facebook of Instagram waarbij veel over jezelf deelt, benadrukt Coen.  “Jezelf bekend maken op LinkedIn doe je naar mijn idee door het plaatsen van authentieke berichten. Een post reposten is dit vaak niet. Als je een post repost schrijf er dan altijd bij wat je er zelf van vindt of waarom je iets deelt. Deel ook altijd iets wat betrekking heeft op je professie.” Gebruik LinkedIn dus vooral als een zakelijk platform, adviseert Coen. “Als je zakelijk leven wordt beïnvloed door je privéleven (of andersom) kun je dit uiteraard prima delen.” 

Al met al kan je als werkzoekende dus flink wat profijt hebben van LinkedIn. Het kan volgens Coen de aanleiding zijn tot een nadere kennismaking. “LinkedIn is een goed middel om het eerste contact te leggen. Mensen zijn gemaakt om contact te hebben en dat kan naar mijn idee het beste live of telefonisch.  Wie weet levert het jou op deze manier een mooie baan op.” 

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Coen! 

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel