De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is LinkedIn en hoe gebruik je het bij een sollicitatie?

25 oktober, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Solliciteren kan flink lastig zijn. Eén van de hulpmiddelen die je kan gebruiken in je zoektocht naar een nieuwe baan is zakelijk platform LinkedIn. Recruiter Coen van Beek: “Het is een leuke manier om op een eenvoudige manier met je zakelijk netwerk in contact te blijven.” 

Iedereen, met welk beroep dan ook, kan in de praktijk wat hebben aan een LinkedIn-profiel, zegt Coen. “Het is een platform waar je naast het volgen van bekenden en collega’s ook bedrijven en branchevereniging kan volgen. Zo blijf je op de hoogte van je vakgebied en kun je mensen die je ontmoet toevoegen aan je netwerk.” 

Wie een baan zoekt kan het zakelijk platform volgens Coen ook prima gebruiken. “Wie werkzoekend is kan dat kenbaar maken. Mensen uit je netwerk kunnen dan met jou meedenken of je wordt vanzelf benaderd door een recruiter.” 

Volledig profiel  

Wat zeker helpt bij het zoeken naar een nieuwe functie is te zorgen voor een goed profiel. “Voor mij is een goed LinkedIn-profiel eentje die volledig is. Een goede foto en banner zijn hierbij het eerste wat opvalt. Ook is het belangrijk je werkervaringen, opleidingen, certificaten en vrijwilligerswerk te noteren. Noem niet alleen je functietitel of behaalde opleiding, maar voeg ook twee á vijf zinnen toe met wat meer informatie over de exacte inhoud. Je kunt hier ook je vijf belangrijkste vaardigheden toevoegen. Ook is het raadzaam onder het kopje info een korte en kernachtige zin te schrijven waarin je jezelf presenteert.” 

Geen Facebook of Instagram  

LinkedIn is zeker geen Facebook of Instagram waarbij veel over jezelf deelt, benadrukt Coen.  “Jezelf bekend maken op LinkedIn doe je naar mijn idee door het plaatsen van authentieke berichten. Een post reposten is dit vaak niet. Als je een post repost schrijf er dan altijd bij wat je er zelf van vindt of waarom je iets deelt. Deel ook altijd iets wat betrekking heeft op je professie.” Gebruik LinkedIn dus vooral als een zakelijk platform, adviseert Coen. “Als je zakelijk leven wordt beïnvloed door je privéleven (of andersom) kun je dit uiteraard prima delen.” 

Al met al kan je als werkzoekende dus flink wat profijt hebben van LinkedIn. Het kan volgens Coen de aanleiding zijn tot een nadere kennismaking. “LinkedIn is een goed middel om het eerste contact te leggen. Mensen zijn gemaakt om contact te hebben en dat kan naar mijn idee het beste live of telefonisch.  Wie weet levert het jou op deze manier een mooie baan op.” 

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Coen! 

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel