De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

25 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen.

Voor veel mensen is mei financieel gezien een fijne maand: traditiegetrouw wordt door de meeste werkgever het vakantiegeld gestort. Er zijn natuurlijk veel manieren om daar mee om te gaan. Dat hangt helemaal af van jouw prioriteiten stelt en wat je persoonlijke doelen zijn. Voor je het gaat besteden kan het verstandig zijn om je financiële situatie in overweging te nemen en dan een beslissing te nemen.  Hier een aantal suggesties om je vakantiegeld goed te besteden.

1. Ga op vakantie of op reis

Volgens onderzoek van het Nibud (Nationaal instituut Budgetvoorlichting) geven de meeste mensen het geld wat ze krijgen daadwerkelijk uit aan vakantie. Het meest voor de hand liggend is dan ook om het geld waar je hard voor hebt gewerkt uit te geven aan een mooie vakantie of reis.

2. Zet het geld op je spaarrekening

Een andere optie is om het bedrag dat je extra krijgt overgemaakt op je spaarrekening te zetten. Zo kan je een buffer opbouwen voor onvoorziene uitgaven. Of je kan sparen voor toekomstige doelen. Zoals een huis, een auto of een studie.

3. Los je schulden af

Het vakantiegeld is ook een goede mogelijkheid om eventuele schulden af te lossen. Of het nu om het aflossen van je hypotheek gaat of een creditcardlening die nog openstaat. Het is een mooie manier om je financiële lasten te verlichten.

4. Investeer je geld

Een deel van de mensen gebruikt hun vakantiegeld om te investeren. Je kan bijvoorbeeld overwegen je geld te beleggen in obligaties, aandelen of een fonds. Op de lange termijn kan dit lonen omdat je zo vermogen opbouwt.

5. Ga een leuke cursus volgen

Een andere manier om je vakantiegeld te gebruiken is om opleiding, training of workshop te gaan volgen. Zo kan je nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Als je hobbyfotograaf bent kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een fotocursus te gaan doen.

6. Doe een donatie

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om je vakantiegeld niet aan jezelf te besteden, maar aan een ander. Daarom kan je ook een donatie doen aan een goed doel. Zo kun je iets teruggeven aan de maatschappij of een ander helpen die het minder heeft dan jou.

Welk bedrag er ook op je rekening wordt gestort, geniet van de dingen die je er mee gaat doen. Mocht je nog vragen dan kan natuurlijk altijd bij je contactpersoon van Intro Personeel terecht met je vragen.

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel