De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

25 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen.

Voor veel mensen is mei financieel gezien een fijne maand: traditiegetrouw wordt door de meeste werkgever het vakantiegeld gestort. Er zijn natuurlijk veel manieren om daar mee om te gaan. Dat hangt helemaal af van jouw prioriteiten stelt en wat je persoonlijke doelen zijn. Voor je het gaat besteden kan het verstandig zijn om je financiële situatie in overweging te nemen en dan een beslissing te nemen.  Hier een aantal suggesties om je vakantiegeld goed te besteden.

1. Ga op vakantie of op reis

Volgens onderzoek van het Nibud (Nationaal instituut Budgetvoorlichting) geven de meeste mensen het geld wat ze krijgen daadwerkelijk uit aan vakantie. Het meest voor de hand liggend is dan ook om het geld waar je hard voor hebt gewerkt uit te geven aan een mooie vakantie of reis.

2. Zet het geld op je spaarrekening

Een andere optie is om het bedrag dat je extra krijgt overgemaakt op je spaarrekening te zetten. Zo kan je een buffer opbouwen voor onvoorziene uitgaven. Of je kan sparen voor toekomstige doelen. Zoals een huis, een auto of een studie.

3. Los je schulden af

Het vakantiegeld is ook een goede mogelijkheid om eventuele schulden af te lossen. Of het nu om het aflossen van je hypotheek gaat of een creditcardlening die nog openstaat. Het is een mooie manier om je financiële lasten te verlichten.

4. Investeer je geld

Een deel van de mensen gebruikt hun vakantiegeld om te investeren. Je kan bijvoorbeeld overwegen je geld te beleggen in obligaties, aandelen of een fonds. Op de lange termijn kan dit lonen omdat je zo vermogen opbouwt.

5. Ga een leuke cursus volgen

Een andere manier om je vakantiegeld te gebruiken is om opleiding, training of workshop te gaan volgen. Zo kan je nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Als je hobbyfotograaf bent kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een fotocursus te gaan doen.

6. Doe een donatie

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om je vakantiegeld niet aan jezelf te besteden, maar aan een ander. Daarom kan je ook een donatie doen aan een goed doel. Zo kun je iets teruggeven aan de maatschappij of een ander helpen die het minder heeft dan jou.

Welk bedrag er ook op je rekening wordt gestort, geniet van de dingen die je er mee gaat doen. Mocht je nog vragen dan kan natuurlijk altijd bij je contactpersoon van Intro Personeel terecht met je vragen.

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel