De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Weinig ervaring, maar twee rechterhanden? Je kan zo als monteur aan de slag

4 november, 2020

Ondanks de coronacrisis is er nog volop vraag naar technische beroepen. Ook bij Intro Personeel staan er nog genoeg functies open. Zo kan je bij één van onze opdrachtgevers direct aan de slag als Monteur Graafmachines. “Dit is een ideale functie voor wie gewend is om te sleutelen aan scooters of brommers.”

Recruiter Nijs-Jan Nederveen weet alles over deze functie. Hij bemiddelt mensen naar het bedrijf in Groot-Ammers. Hij kent de onderneming goed en weet precies wat voor mensen het bedrijf zoekt.

Wat ga je precies doen als graafmachinemonteur?

“In de werkplaats sleutel je – uiteraard – aan graafmachines. Of er nu een lampje moet worden vervangen of een enorme grijparm gerepareerd moet worden, jij bent de aangewezen persoon om het op te lossen. Je sleutelt aan graafmachines, maar ook aan andere zware machines en voertuigen als shovels of bumpers. Je bent dagelijks bezig met het uitvoeren van assemblage- en montagewerkzaamheden. Ook sluit je hydraulische en mechanische onderdelen op de voertuigen aan, maar ook GPS-systemen worden steeds vaker geïnstalleerd.”

Je werkt in de werkplaats?

“Ja. Je werkt in een lichte, moderne werkplaats. Daar kan je gereedschap van uitstekende kwaliteit gebruiken. Zonder goed gereedschap geen goede montage. Verder staat jouw gezondheid bij deze werkgever voorop. Daarom wordt waar nodig het werk lichter gemaakt.”

Wie komt in aanmerking voor deze baan?

“We zoeken eigenlijk mensen die twee rechterhanden hebben. Sleutel je graag aan scooters, brommers of oude auto’s, dan vind je dit zeker te weten een prachtige functie. Je kan je helemaal uitleven in de werkplaats. Of je veel of weinig werkervaring hebt, maakt niet uit. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je het monteursvak eigen te maken.”

Hoe kom je aan de benodigde kennis?

“Als je aan de slag gaat begin je met een startweek. In die week leer je hoe alles binnen het bedrijf in zijn werk gaat en leer je hoe de prikklok werkt (waarmee je gewerkte uren kan registreren). Ook wordt in die week je technische kennis getest. In de week daarna ga je met een ervaren monteur mee op pad en leer je de fijne kneepjes van het vak.”

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

“Jazeker. Je kan doorgroeien naar functies als leermeester, werkvoorbereider of teamleider. Als het nodig is om voor een dergelijke baan een opleiding te volgen zijn er veel mogelijkheden.”

Bij wat voor bedrijf kom je te werken?

Het bedrijf waar je gaat werken is een internationale transportonderneming. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van zwaar transport. Er wordt met meer dan 100 werknemers gewerkt aan zwaar materieel.”

Wat staat er allemaal tegenover?

“Afhankelijk van leeftijd en ervaring kan je rekenen op een salaris tussen 2200 en 2800 euro. Maar dat is nog niet alles. Bij overwerk krijg je ook een toeslag. Doordeweeks 130 procent, op zaterdag zelfs 150 procent. Verder krijg je een reiskostenvergoeding en heb je 28,5 vrije dag per jaar.”

Wil je meer informatie over deze functie? Dat kan! Neem dan contact op met Robert van der Velde of Nijs-Jan Nederveen.

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel