Blog

Weinig ervaring, maar twee rechterhanden? Je kan zo als monteur aan de slag

4 november, 2020

Ondanks de coronacrisis is er nog volop vraag naar technische beroepen. Ook bij Intro Personeel staan er nog genoeg functies open. Zo kan je bij één van onze opdrachtgevers direct aan de slag als Monteur Graafmachines. “Dit is een ideale functie voor wie gewend is om te sleutelen aan scooters of brommers.”

Recruiter Nijs-Jan Nederveen weet alles over deze functie. Hij bemiddelt mensen naar het bedrijf in Groot-Ammers. Hij kent de onderneming goed en weet precies wat voor mensen het bedrijf zoekt.

Wat ga je precies doen als graafmachinemonteur?

“In de werkplaats sleutel je – uiteraard – aan graafmachines. Of er nu een lampje moet worden vervangen of een enorme grijparm gerepareerd moet worden, jij bent de aangewezen persoon om het op te lossen. Je sleutelt aan graafmachines, maar ook aan andere zware machines en voertuigen als shovels of bumpers. Je bent dagelijks bezig met het uitvoeren van assemblage- en montagewerkzaamheden. Ook sluit je hydraulische en mechanische onderdelen op de voertuigen aan, maar ook GPS-systemen worden steeds vaker geïnstalleerd.”

Je werkt in de werkplaats?

“Ja. Je werkt in een lichte, moderne werkplaats. Daar kan je gereedschap van uitstekende kwaliteit gebruiken. Zonder goed gereedschap geen goede montage. Verder staat jouw gezondheid bij deze werkgever voorop. Daarom wordt waar nodig het werk lichter gemaakt.”

Wie komt in aanmerking voor deze baan?

“We zoeken eigenlijk mensen die twee rechterhanden hebben. Sleutel je graag aan scooters, brommers of oude auto’s, dan vind je dit zeker te weten een prachtige functie. Je kan je helemaal uitleven in de werkplaats. Of je veel of weinig werkervaring hebt, maakt niet uit. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je het monteursvak eigen te maken.”

Hoe kom je aan de benodigde kennis?

“Als je aan de slag gaat begin je met een startweek. In die week leer je hoe alles binnen het bedrijf in zijn werk gaat en leer je hoe de prikklok werkt (waarmee je gewerkte uren kan registreren). Ook wordt in die week je technische kennis getest. In de week daarna ga je met een ervaren monteur mee op pad en leer je de fijne kneepjes van het vak.”

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

“Jazeker. Je kan doorgroeien naar functies als leermeester, werkvoorbereider of teamleider. Als het nodig is om voor een dergelijke baan een opleiding te volgen zijn er veel mogelijkheden.”

Bij wat voor bedrijf kom je te werken?

Het bedrijf waar je gaat werken is een internationale transportonderneming. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van zwaar transport. Er wordt met meer dan 100 werknemers gewerkt aan zwaar materieel.”

Wat staat er allemaal tegenover?

“Afhankelijk van leeftijd en ervaring kan je rekenen op een salaris tussen 2200 en 2800 euro. Maar dat is nog niet alles. Bij overwerk krijg je ook een toeslag. Doordeweeks 130 procent, op zaterdag zelfs 150 procent. Verder krijg je een reiskostenvergoeding en heb je 28,5 vrije dag per jaar.”

Wil je meer informatie over deze functie? Dat kan! Neem dan contact op met Robert van der Velde of Nijs-Jan Nederveen.

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel