De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Weinig ervaring, maar twee rechterhanden? Je kan zo als monteur aan de slag

4 november, 2020
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Er is volop vraag naar technische beroepen. Ook bij Intro Personeel staan er nog genoeg functies open. Zo kan je bij één van onze opdrachtgevers direct aan de slag als Monteur Graafmachines. “Dit is een ideale functie voor wie gewend is om te sleutelen aan scooters of brommers.”

Recruiter Robert van der Velde weet alles over deze functie. Hij bemiddelt mensen naar het bedrijf in Groot-Ammers. Hij kent de onderneming goed en weet precies wat voor mensen het bedrijf zoekt.

Wat ga je precies doen als graafmachinemonteur?

“In de werkplaats sleutel je – uiteraard – aan graafmachines. Of er nu een lampje moet worden vervangen of een enorme grijparm gerepareerd moet worden, jij bent de aangewezen persoon om het op te lossen. Je sleutelt aan graafmachines, ma ar ook aan andere zware machines en voertuigen als shovels of bumpers. Je bent dagelijks bezig met het uitvoeren van assemblage- en montagewerkzaamheden. Ook sluit je hydraulische en mechanische onderdelen op de voertuigen aan, maar ook GPS-systemen worden steeds vaker geïnstalleerd.”

Je werkt in de werkplaats?

“Ja. Je werkt in een lichte, moderne werkplaats. Daar kan je gereedschap van uitstekende kwaliteit gebruiken. Zonder goed gereedschap geen goede montage. Verder staat jouw gezondheid bij deze werkgever voorop. Daarom wordt waar nodig het werk lichter gemaakt.”

Wie komt in aanmerking voor deze baan?

“We zoeken eigenlijk mensen die twee rechterhanden hebben. Sleutel je graag aan scooters, brommers of oude auto’s, dan vind je dit zeker te weten een prachtige functie. Je kan je helemaal uitleven in de werkplaats. Of je veel of weinig werkervaring hebt, maakt niet uit. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je het monteursvak eigen te maken.”

Hoe kom je aan de benodigde kennis?

“Als je aan de slag gaat begin je met een startweek. In die week leer je hoe alles binnen het bedrijf in zijn werk gaat en leer je hoe de prikklok werkt (waarmee je gewerkte uren kan registreren). Ook wordt in die week je technische kennis getest. In de week daarna ga je met een ervaren monteur mee op pad en leer je de fijne kneepjes van het vak.”

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

“Jazeker. Je kan doorgroeien naar functies als leermeester, werkvoorbereider of teamleider. Als het nodig is om voor een dergelijke baan een opleiding te volgen zijn er veel mogelijkheden.”

Bij wat voor bedrijf kom je te werken?

Het bedrijf waar je gaat werken is een internationale transportonderneming. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van zwaar transport. Er wordt met meer dan 100 werknemers gewerkt aan zwaar materieel.”

Wat staat er allemaal tegenover?

“Afhankelijk van leeftijd en ervaring kan je rekenen op een salaris tussen 2200 en 2800 euro. Maar dat is nog niet alles. Bij overwerk krijg je ook een toeslag. Doordeweeks 130 procent, op zaterdag zelfs 150 procent. Verder krijg je een reiskostenvergoeding en heb je 28,5 vrije dag per jaar.”

Wil je meer informatie over deze functie? Dat kan! Neem dan contact op met Robert van der Velde.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel