De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Weinig ervaring, maar twee rechterhanden? Je kan zo als monteur aan de slag

4 november, 2020

Ondanks de coronacrisis is er nog volop vraag naar technische beroepen. Ook bij Intro Personeel staan er nog genoeg functies open. Zo kan je bij één van onze opdrachtgevers direct aan de slag als Monteur Graafmachines. “Dit is een ideale functie voor wie gewend is om te sleutelen aan scooters of brommers.”

Recruiter Nijs-Jan Nederveen weet alles over deze functie. Hij bemiddelt mensen naar het bedrijf in Groot-Ammers. Hij kent de onderneming goed en weet precies wat voor mensen het bedrijf zoekt.

Wat ga je precies doen als graafmachinemonteur?

“In de werkplaats sleutel je – uiteraard – aan graafmachines. Of er nu een lampje moet worden vervangen of een enorme grijparm gerepareerd moet worden, jij bent de aangewezen persoon om het op te lossen. Je sleutelt aan graafmachines, maar ook aan andere zware machines en voertuigen als shovels of bumpers. Je bent dagelijks bezig met het uitvoeren van assemblage- en montagewerkzaamheden. Ook sluit je hydraulische en mechanische onderdelen op de voertuigen aan, maar ook GPS-systemen worden steeds vaker geïnstalleerd.”

Je werkt in de werkplaats?

“Ja. Je werkt in een lichte, moderne werkplaats. Daar kan je gereedschap van uitstekende kwaliteit gebruiken. Zonder goed gereedschap geen goede montage. Verder staat jouw gezondheid bij deze werkgever voorop. Daarom wordt waar nodig het werk lichter gemaakt.”

Wie komt in aanmerking voor deze baan?

“We zoeken eigenlijk mensen die twee rechterhanden hebben. Sleutel je graag aan scooters, brommers of oude auto’s, dan vind je dit zeker te weten een prachtige functie. Je kan je helemaal uitleven in de werkplaats. Of je veel of weinig werkervaring hebt, maakt niet uit. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om je het monteursvak eigen te maken.”

Hoe kom je aan de benodigde kennis?

“Als je aan de slag gaat begin je met een startweek. In die week leer je hoe alles binnen het bedrijf in zijn werk gaat en leer je hoe de prikklok werkt (waarmee je gewerkte uren kan registreren). Ook wordt in die week je technische kennis getest. In de week daarna ga je met een ervaren monteur mee op pad en leer je de fijne kneepjes van het vak.”

Zijn er doorgroeimogelijkheden?

“Jazeker. Je kan doorgroeien naar functies als leermeester, werkvoorbereider of teamleider. Als het nodig is om voor een dergelijke baan een opleiding te volgen zijn er veel mogelijkheden.”

Bij wat voor bedrijf kom je te werken?

Het bedrijf waar je gaat werken is een internationale transportonderneming. Het bedrijf is Europees marktleider op het gebied van zwaar transport. Er wordt met meer dan 100 werknemers gewerkt aan zwaar materieel.”

Wat staat er allemaal tegenover?

“Afhankelijk van leeftijd en ervaring kan je rekenen op een salaris tussen 2200 en 2800 euro. Maar dat is nog niet alles. Bij overwerk krijg je ook een toeslag. Doordeweeks 130 procent, op zaterdag zelfs 150 procent. Verder krijg je een reiskostenvergoeding en heb je 28,5 vrije dag per jaar.”

Wil je meer informatie over deze functie? Dat kan! Neem dan contact op met Robert van der Velde of Nijs-Jan Nederveen.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel