De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Werkschoenen nodig? Als jouw functie dat vraagt krijg je ze!

27 mei, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Werkschoenen bij Intro Personeel

Veiligheid op de werkplek is erg belangrijk. Intro Personeel doet er alles aan om jou te beschermen tijdens je werk. “Als je functie het vereist, krijg je van ons werkschoenen.”

Werkschoenen vallen onder de zogenoemde PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen). De werkgever is verplicht deze te verstrekken aan werknemers die bepaalde functies uitvoeren. Zo is de werknemer maximaal beschermd tijdens het werk. Werkschoenen hebben meestal stalen neuzen, antislibzolen en zijn waterdicht.

“Wie werkschoenen nodig heeft bij zijn werkzaamheden, kan deze bij ons krijgen,” legt Robert van der Velde, manager Leren en Ontwikkelen bij Intro Personeel, uit. Hij verwijst hierbij naar het contract dat werknemers ondertekenen. “Daar staat in dat materialen die door Intro of de opdrachtgever worden verstrekt, eigendom blijven van de opdrachtgever of de personeelsbemiddelaar. Aan het einde van je dienstverband lever je de schoenen weer bij de eigenaar in.” In de praktijk valt dit echter wel mee, zegt Robert. “Alleen als de werknemer in de eerste twee maanden stopt, moeten ze de schoenen inleveren. Anders, en zeker als een werknemer een (vast) contract krijgt, mag de werknemer de schoenen houden.”

Uitvoerende beroepen

Maar bij welke functies krijgt een werknemer dan schoenen? “Voornamelijk bij uitvoerende beroepen, zoals een monteur, hovenier of operator. Maar ook een werkvoorbereider. Iemand die op kantoor zit maar af en toe de werkplaats in moet, kan ook schoenen nodig hebben.”
Je kunt werkschoenen krijgen door contact op te nemen met je contactpersoon of een recruiter. “De bestelling loopt via ons. De werknemer krijgt de schoenen dan thuisgestuurd of ontvangt ze bij de ondertekening van het contract. Diegene kan de schoenen ook zelf bestellen en de bon bij ons declareren.”
Als de werkschoenen kapot gaan of versleten zijn, kunnen werknemers altijd bij de recruiters terecht. “Als ze kapot zijn, kunnen mensen een nieuw paar bij ons bestellen.”

Denk je dat je bij jouw werk (nieuwe) werkschoenen nodig hebt? Trek aan de bel bij een van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel