De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Buiten werken betekent voor groenvoorziener Wesley meer vrijheid

4 oktober, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Medewerker Groen Wesley Hoeijmans stapte van de logistiek over naar een baan in de openbare ruimte om hovenierswerk te gaan doen. Van die keuze heeft hij geen enkele spijt. De wisseling van baan heeft hem erg goed gedaan. “Ik kreeg het Spaans benauwd van die tl-verlichting in de fabriekshal. Nu werk ik lekker buiten en geniet ik van de vrijheid.”

Wie denkt dat hoveniers alleen maar met mooi weer werken, moet beslist eens langsgaan bij groenvoorziener Wesley. Samen met zijn collega, voorman Martijn, is de 39-jarige Tilburger bezig in natuurgebied Bossenwaard bij Nieuwegein. Dikke regendruppels vallen uit de hemel en zonnestralen zijn ver te zoeken. Maar het maakt de hoveniers van Prop Beplantingswerken allemaal weinig uit. Gewapend met een knalgele kruiwagen zijn beide mannen aan ’t werk langs de dijk.

Wat ben je vandaag aan het doen?

“In de uiterwaarden ben ik samen met mijn collega hekwerken aan het vervangen. We halen oude palen weg en vervangen die voor nieuwe palen. Daarna spannen we er prikkeldraad tussen. Dat zullen er vandaag zo’n dertig zijn. Dat lijkt niet echt werk voor een hovenier, maar dat hoort er ook bij. Door lange files en wat tegenslag zijn we vandaag wat later begonnen dan normaal. Daarom loopt deze klus wat uit.”

Wat zijn jouw taken als groenvoorziener?

“Ik ben vooral bezig met werkzaamheden in het groen. In natuurgebieden in het rivierengebied doen we allerlei klussen. We voeren maaiwerkzaamheden uit, snoeien struiken en heggen en bestrijden invasieve exotische planten. Als we even wat minder werk hebben, zorgen we dat de strandjes langs de rivier schoon blijven. We ruimen alle rotzooi op en zorgen dat het er allemaal netjes uitziet.”

Hoe ben je groenvoorziener geworden?

“Voor ik in de groenvoorziening aan de slag was, werkte ik in de productie en logistiek. Dat werk vond ik niet leuk. Ik vond het niet fijn om onder druk in een felverlichte fabriekshal te werken. Via Intro Personeel kreeg ik de kans om in het groen aan de slag te gaan. Dat is een juiste keuze geweest, want ik heb het erg goed naar mijn zin.”

Waarom vindt je jouw werk zo leuk?

“Het leuke is dat ik veel vrijheid in mijn werk heb. Je bent heerlijk buiten bezig en werkt op verschillende plekken. Het is fijn om in de natuur te werken. Je komt vaak dieren in het wild tegen en dat maakt het werk ook leuk. Buiten werken geeft me ook rust. Daarom bevalt het me ook prima.”

Kun je een doorsnee werkdag beschrijven?

“Tussen zeven  uur en kwart over zeven ’s ochtends rijd ik samen met mijn collega thuis weg om de bus op te halen. Daarna zijn we vaak zo’n half uur tot anderhalf uur bezig om op onze werkplek van die dag te komen. Op die plek zijn we dan tot het eind van de middag bezig met groenwerkzaamheden en gaan we naar huis.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik wil graag mijn rijbewijs B halen. Via Intro krijg ik die kans. Als groenvoorziener zit ik helemaal op mijn plek. Ik wil dus zeker in de groenvoorziening blijven werken, want ik vind het erg leuk.”

Wil je ook een baan in het groen? Neem dan eens contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Tesla Model 3 als auto van de zaak.

Waar je op moet letten als je een auto van de zaak rijdt

Vind je het leuk om in een Tesla Model 3 van je werk rond te rijden? Dat doen veel mensen ook. Leaseauto’s zoals deze zijn erg in trek. Maar wat moet je weten als je binnenkort zo’n auto gaat besturen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Als je een auto van […]

Lees artikel
Een kale man met gezichtsbeharing werkt in een houthandel, hij was bezig met het lezen van formulieren en kijkt in de camera.

Een geslaagde match: Tristan kreeg bij Houthandel Van Dam een vast contract

Tristan Bluijs ging ooit via Intro Personeel aan de slag bij Houthandel Van Dam. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar als allround medewerker bij het bedrijf in Bunnik. Het is wat je noemt: een geslaagde match tussen werkgever en werknemer. De 40-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede heeft het al jaren uitstekend naar zijn zin […]

Lees artikel
twee mannen zijn op kantoor een bakje koffie aan het drinken en ondertussen aan het overleggen.

Hoe voer je een goed intakegesprek met een recruiter?

Je ziet een leuke vacature en stuurt een mailtje naar een recruiter. Die nodigt je uit voor een bakkie koffie. Maar hoe kun je jezelf nu goed voorbereiden op een intakegesprek? Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen en een zinvol gesprek hebben met de recruiter. Daarom is het goed om je […]

Lees artikel