De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Buiten werken betekent voor groenvoorziener Wesley meer vrijheid

4 oktober, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Medewerker Groen Wesley Hoeijmans stapte van de logistiek over naar een baan in de openbare ruimte om hovenierswerk te gaan doen. Van die keuze heeft hij geen enkele spijt. De wisseling van baan heeft hem erg goed gedaan. “Ik kreeg het Spaans benauwd van die tl-verlichting in de fabriekshal. Nu werk ik lekker buiten en geniet ik van de vrijheid.”

Wie denkt dat hoveniers alleen maar met mooi weer werken, moet beslist eens langsgaan bij groenvoorziener Wesley. Samen met zijn collega, voorman Martijn, is de 39-jarige Tilburger bezig in natuurgebied Bossenwaard bij Nieuwegein. Dikke regendruppels vallen uit de hemel en zonnestralen zijn ver te zoeken. Maar het maakt de hoveniers van Prop Beplantingswerken allemaal weinig uit. Gewapend met een knalgele kruiwagen zijn beide mannen aan ’t werk langs de dijk.

Wat ben je vandaag aan het doen?

“In de uiterwaarden ben ik samen met mijn collega hekwerken aan het vervangen. We halen oude palen weg en vervangen die voor nieuwe palen. Daarna spannen we er prikkeldraad tussen. Dat zullen er vandaag zo’n dertig zijn. Dat lijkt niet echt werk voor een hovenier, maar dat hoort er ook bij. Door lange files en wat tegenslag zijn we vandaag wat later begonnen dan normaal. Daarom loopt deze klus wat uit.”

Wat zijn jouw taken als groenvoorziener?

“Ik ben vooral bezig met werkzaamheden in het groen. In natuurgebieden in het rivierengebied doen we allerlei klussen. We voeren maaiwerkzaamheden uit, snoeien struiken en heggen en bestrijden invasieve exotische planten. Als we even wat minder werk hebben, zorgen we dat de strandjes langs de rivier schoon blijven. We ruimen alle rotzooi op en zorgen dat het er allemaal netjes uitziet.”

Hoe ben je groenvoorziener geworden?

“Voor ik in de groenvoorziening aan de slag was, werkte ik in de productie en logistiek. Dat werk vond ik niet leuk. Ik vond het niet fijn om onder druk in een felverlichte fabriekshal te werken. Via Intro Personeel kreeg ik de kans om in het groen aan de slag te gaan. Dat is een juiste keuze geweest, want ik heb het erg goed naar mijn zin.”

Waarom vindt je jouw werk zo leuk?

“Het leuke is dat ik veel vrijheid in mijn werk heb. Je bent heerlijk buiten bezig en werkt op verschillende plekken. Het is fijn om in de natuur te werken. Je komt vaak dieren in het wild tegen en dat maakt het werk ook leuk. Buiten werken geeft me ook rust. Daarom bevalt het me ook prima.”

Kun je een doorsnee werkdag beschrijven?

“Tussen zeven  uur en kwart over zeven ’s ochtends rijd ik samen met mijn collega thuis weg om de bus op te halen. Daarna zijn we vaak zo’n half uur tot anderhalf uur bezig om op onze werkplek van die dag te komen. Op die plek zijn we dan tot het eind van de middag bezig met groenwerkzaamheden en gaan we naar huis.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik wil graag mijn rijbewijs B halen. Via Intro krijg ik die kans. Als groenvoorziener zit ik helemaal op mijn plek. Ik wil dus zeker in de groenvoorziening blijven werken, want ik vind het erg leuk.”

Wil je ook een baan in het groen? Neem dan eens contact op met één van onze recruiters

 

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel