De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

QHSE Manager houdt veiligheid en milieu scherp in de gaten

12 januari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Echt alledaags is de functie van QHSE Manager niet te noemen. Desondanks is het er één vol met mooie uitdagingen. “Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid.” 

In de wereld van afkortingen is QHSE wel een hele mooie. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar waar iemand met een functie als QHSE-manager nu dagelijks mee bezig is. Recruiter Arjan de Lijster weet alles over deze baan bij een bedrijf in Rotterdam en legt het graag uit.   

Wat doe je precies in deze baan als QHSE manager? 

“Het bedrijf waar je gaat werken heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Als QHSE-manager stel je beleidsplannen op, geef je het management advies en voer je audits uit. Ook kom je regelmatig op projecten om samen met klanten te bekijken hoe veilig deze zijn. Kort door de bocht gezegd voorkom je als QSHE-manager dat er ongelukken op de werkvloer gebeuren. Veiligheid en gezondheid zijn vandaag de dag belangrijke thema’s op de werkvloer. Overigens wordt een functie van QHSE-manager ook wel eens KAM-coördinator genoemd. Je bent dan bezig met dezelfde thema’s, want KAM staat voor kwaliteit, Arbo en milieu.” 

Waar staan de term QSHE voor? 

“De letters QHSE staan voor Quality, Health, Safety en Environment. Anders gezegd: kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Precies de thema’s waar je in je werk mee bezig bent.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid. Daarbij zijn jouw ervaring, kennis en visie erg belangrijk. De gezondheid van de werknemers en de genomen veiligheidsmaatregelen zijn mede jouw verantwoordelijkheid.” 

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Het Rotterdamse bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het fabriceren van zware staalconstructies. Het bedrijf heeft een vestiging in het buitenland, maar dus ook in Rotterdam. Daar krijg je zo’n 50 collega’s. Er is een informele omgang met elkaar en weinig hiërarchie.” 

Wie is geschikt voor deze functie als QHSE manager? 

“Je bent geschikt voor deze baan als je een hbo-opleiding integrale veiligheidskunde hebt afgerond. Of je hebt werkervaring in een soortgelijke rol. Verder moet je stevig in je schoenen staan, omdat niet iedereen ervan gediend is dat je hem aanspreekt op zijn manier van werken of ongeldige certificaten. 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Allereerst krijg je een mooi startsalaris, mogelijk tot 5500 euro bruto per maand. Verder krijg je 25 vakantiedagen, 8,33 procent vakantiegeld en een pensioenregeling voor je oude dag. Ook heb je mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen via Intro Academy.” 

Is deze baan wat voor je? Neem dan contact op met Arjan

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel