De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

QHSE Manager houdt veiligheid en milieu scherp in de gaten

12 januari, 2023
Hans Bossenbroek

Echt alledaags is de functie van QHSE Manager niet te noemen. Desondanks is het er één vol met mooie uitdagingen. “Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid.” 

In de wereld van afkortingen is QHSE wel een hele mooie. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar waar iemand met een functie als QHSE-manager nu dagelijks mee bezig is. Recruiter Arjan de Lijster weet alles over deze baan bij een bedrijf in Rotterdam en legt het graag uit.   

Wat doe je precies in deze baan als QHSE manager? 

“Het bedrijf waar je gaat werken heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Als QHSE-manager stel je beleidsplannen op, geef je het management advies en voer je audits uit. Ook kom je regelmatig op projecten om samen met klanten te bekijken hoe veilig deze zijn. Kort door de bocht gezegd voorkom je als QSHE-manager dat er ongelukken op de werkvloer gebeuren. Veiligheid en gezondheid zijn vandaag de dag belangrijke thema’s op de werkvloer. Overigens wordt een functie van QHSE-manager ook wel eens KAM-coördinator genoemd. Je bent dan bezig met dezelfde thema’s, want KAM staat voor kwaliteit, Arbo en milieu.” 

Waar staan de term QSHE voor? 

“De letters QHSE staan voor Quality, Health, Safety en Environment. Anders gezegd: kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Precies de thema’s waar je in je werk mee bezig bent.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid. Daarbij zijn jouw ervaring, kennis en visie erg belangrijk. De gezondheid van de werknemers en de genomen veiligheidsmaatregelen zijn mede jouw verantwoordelijkheid.” 

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Het Rotterdamse bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het fabriceren van zware staalconstructies. Het bedrijf heeft een vestiging in het buitenland, maar dus ook in Rotterdam. Daar krijg je zo’n 50 collega’s. Er is een informele omgang met elkaar en weinig hiërarchie.” 

Wie is geschikt voor deze functie als QHSE manager? 

“Je bent geschikt voor deze baan als je een hbo-opleiding integrale veiligheidskunde hebt afgerond. Of je hebt werkervaring in een soortgelijke rol. Verder moet je stevig in je schoenen staan, omdat niet iedereen ervan gediend is dat je hem aanspreekt op zijn manier van werken of ongeldige certificaten. 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Allereerst krijg je een mooi startsalaris, mogelijk tot 5500 euro bruto per maand. Verder krijg je 25 vakantiedagen, 8,33 procent vakantiegeld en een pensioenregeling voor je oude dag. Ook heb je mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen via Intro Academy.” 

Is deze baan wat voor je? Neem dan contact op met Arjan

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel