De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

QHSE Manager houdt veiligheid en milieu scherp in de gaten

12 januari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Echt alledaags is de functie van QHSE Manager niet te noemen. Desondanks is het er één vol met mooie uitdagingen. “Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid.” 

In de wereld van afkortingen is QHSE wel een hele mooie. Het maakt dan ook nieuwsgierig naar waar iemand met een functie als QHSE-manager nu dagelijks mee bezig is. Recruiter Arjan de Lijster weet alles over deze baan bij een bedrijf in Rotterdam en legt het graag uit.   

Wat doe je precies in deze baan als QHSE manager? 

“Het bedrijf waar je gaat werken heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Als QHSE-manager stel je beleidsplannen op, geef je het management advies en voer je audits uit. Ook kom je regelmatig op projecten om samen met klanten te bekijken hoe veilig deze zijn. Kort door de bocht gezegd voorkom je als QSHE-manager dat er ongelukken op de werkvloer gebeuren. Veiligheid en gezondheid zijn vandaag de dag belangrijke thema’s op de werkvloer. Overigens wordt een functie van QHSE-manager ook wel eens KAM-coördinator genoemd. Je bent dan bezig met dezelfde thema’s, want KAM staat voor kwaliteit, Arbo en milieu.” 

Waar staan de term QSHE voor? 

“De letters QHSE staan voor Quality, Health, Safety en Environment. Anders gezegd: kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Precies de thema’s waar je in je werk mee bezig bent.” 

Waarom is deze baan zo uniek? 

“Je krijgt de kans om aan kernwaarde nummer één van deze onderneming te werken: veiligheid. Daarbij zijn jouw ervaring, kennis en visie erg belangrijk. De gezondheid van de werknemers en de genomen veiligheidsmaatregelen zijn mede jouw verantwoordelijkheid.” 

Bij wat voor bedrijf ga je werken? 

“Het Rotterdamse bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het fabriceren van zware staalconstructies. Het bedrijf heeft een vestiging in het buitenland, maar dus ook in Rotterdam. Daar krijg je zo’n 50 collega’s. Er is een informele omgang met elkaar en weinig hiërarchie.” 

Wie is geschikt voor deze functie als QHSE manager? 

“Je bent geschikt voor deze baan als je een hbo-opleiding integrale veiligheidskunde hebt afgerond. Of je hebt werkervaring in een soortgelijke rol. Verder moet je stevig in je schoenen staan, omdat niet iedereen ervan gediend is dat je hem aanspreekt op zijn manier van werken of ongeldige certificaten. 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Allereerst krijg je een mooi startsalaris, mogelijk tot 5500 euro bruto per maand. Verder krijg je 25 vakantiedagen, 8,33 procent vakantiegeld en een pensioenregeling voor je oude dag. Ook heb je mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen via Intro Academy.” 

Is deze baan wat voor je? Neem dan contact op met Arjan

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel