De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

11 juni, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten.

Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is altijd goed om fruit te eten. Experts raden aan twee keer per dag een stuk fruit te eten.

• Het is gezond

Het is natuurlijk een open deur van jewelste: fruit is gezond. Fruit zit boordevol belangrijke voedingstoffen, vitaminen en mineralen. Zo krijg je meer weerstand, verlaag je je bloeddruk en word je minder snel ziek. Wie fruit eet is waarschijnlijk dus een fitte werknemer. Niet voor niks luidt een bekend Engels spreekwoord: ‘An apple a day, keeps the doctor away’.

• Je krijgt er energie van

Van fruit krijg je ook energie. Het kan je zelfs een energieboost geven. Daardoor let je waarschijnlijk meer op en ben je ook productiever. Dat vindt je werkgever zeker leuk!

• Je hebt een kleine pauze

Wie een stuk fruit eet, heeft ook een soort minipauze. Het helpt je om je daarna om weer geconcentreerd verder te gaan.

• Meer werkplezier

Dit punt lijkt misschien wat vergezocht. Toch draagt meer fruit bij aan een gezondere en productievere werkomgeving. Dat levert uiteindelijk voor iedereen meer plezier op het werk op.

Meer weten? Neem gerust contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel