De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Zonnepanelen leggen gaat bij monteur Mohamed van een leien dakje (behalve op de dag van het interview)

14 februari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Overal in Zuid-Holland legt monteur Mohamed Yamadi zonnepanelen op daken van woningen. Een baan waar hij erg van geniet. “Ik houd van dit werk, omdat je lekker buiten bezig bent.” 

We treffen de 32-jarige Mohamed deze frisse winterdag in een straat in Bergambacht. Hij is er samen met collega’s van JST Technical Services aan het werk. Althans, dat is de bedoeling. Het winterse weer gooit roet in het eten. “Een andere keer komen we terug.”  

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Vandaag zou ik samen met twee collega’s zeven zonnepanelen op het gaan dak leggen van deze particuliere woning. Helaas hebben we vandaag pech. Het heeft gevroren vandaag. Omdat het glad op het dak is en het daarom gevaarlijk is om te werken, kunnen we de zonnepanelen niet leggen. Gelukkig hebben we sinds vanochtend vroeg nog wel wat andere dingen kunnen doen. Zoals kabels trekken en de omvormer installeren. We moeten nu een andere keer, op een dag dat mooi weer is en niet vriest, terugkomen om ons werk af te maken.”  

Wat voor werk doe je als monteur zonnepanelen? 

“In Bergambacht zijn we bezig met het plaatsen van zonnepanelen bij particuliere woningen en bedrijven. Ik assisteer mijn collega’s bij het plaatsen van de rails, bij het kabels trekken en het koppelen van de zonnepanelen aan de omvormer.” 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

“Meestal beginnen we rond 7 uur in de loods in Hendrik-Ido-Ambacht. Dan doen we de materialen in de bus en rijden we naar de klus. Meestal zijn we een dag bezig met het plaatsen van de panelen. Als het slecht weer is dan kan een klus langer duren. Bij miezer gaan we nog wel een dak op, maar bij harde regen niet. Dan zijn we soms twee dagen aan ‘t werk op een klus. Zeker als we veel panelen moeten leggen. Tegen een uurtje of vijf zijn we dan weer terug op de zaak.” 

Waarom vind je het werk leuk? 

“Ik houd van dit werk. Je zit elke dag weer op een andere plek en ontmoet iedere keer weer andere mensen. Bovendien leer ik een hoop in de praktijk. Ook werk ik samen met leuke collega’s en is het gezellig op het werk. De dag gaat lekker snel.” 

Welke eigenschappen moet je hebben als monteur zonnepanelen? 

“Je moet lef hebben en niet bang zijn voor hoogte. En je moet technisch zijn en fysiek sterk, want een zonnepaneel kan wel twintig kilo zwaar zijn.”  

Volg je momenteel een opleiding? 

“Ik ben bezig met het halen van een VCA-certificaat (via de Intro Academy). Ik oefen daar veel voor. Ik heb een oefenexamen thuis en probeer het te halen. Ook ben ik bezig om mijn B-rijbewijs te halen.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Zoals ik al zei: ik word blij van dit werk. Het is voor mij een leuke manier om geld te verdienen. De komende jaren is er nog heel veel te leren.” 

Ook aan de slag als monteur zonnepanelen neem contact op met Coen van Beek

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel