De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Zonnepanelen leggen gaat bij monteur Mohamed van een leien dakje (behalve op de dag van het interview)

14 februari, 2023
Hans Bossenbroek

Overal in Zuid-Holland legt monteur Mohamed Yamadi zonnepanelen op daken van woningen. Een baan waar hij erg van geniet. “Ik houd van dit werk, omdat je lekker buiten bezig bent.” 

We treffen de 32-jarige Mohamed deze frisse winterdag in een straat in Bergambacht. Hij is er samen met collega’s van JST Technical Services aan het werk. Althans, dat is de bedoeling. Het winterse weer gooit roet in het eten. “Een andere keer komen we terug.”  

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Vandaag zou ik samen met twee collega’s zeven zonnepanelen op het gaan dak leggen van deze particuliere woning. Helaas hebben we vandaag pech. Het heeft gevroren vandaag. Omdat het glad op het dak is en het daarom gevaarlijk is om te werken, kunnen we de zonnepanelen niet leggen. Gelukkig hebben we sinds vanochtend vroeg nog wel wat andere dingen kunnen doen. Zoals kabels trekken en de omvormer installeren. We moeten nu een andere keer, op een dag dat mooi weer is en niet vriest, terugkomen om ons werk af te maken.”  

Wat voor werk doe je als monteur zonnepanelen? 

“In Bergambacht zijn we bezig met het plaatsen van zonnepanelen bij particuliere woningen en bedrijven. Ik assisteer mijn collega’s bij het plaatsen van de rails, bij het kabels trekken en het koppelen van de zonnepanelen aan de omvormer.” 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

“Meestal beginnen we rond 7 uur in de loods in Hendrik-Ido-Ambacht. Dan doen we de materialen in de bus en rijden we naar de klus. Meestal zijn we een dag bezig met het plaatsen van de panelen. Als het slecht weer is dan kan een klus langer duren. Bij miezer gaan we nog wel een dak op, maar bij harde regen niet. Dan zijn we soms twee dagen aan ’t werk op een klus. Zeker als we veel panelen moeten leggen. Tegen een uurtje of vijf zijn we dan weer terug op de zaak.” 

Waarom vind je het werk leuk? 

“Ik houd van dit werk. Je zit elke dag weer op een andere plek en ontmoet iedere keer weer andere mensen. Bovendien leer ik een hoop in de praktijk. Ook werk ik samen met leuke collega’s en is het gezellig op het werk. De dag gaat lekker snel.” 

Welke eigenschappen moet je hebben als monteur zonnepanelen? 

“Je moet lef hebben en niet bang zijn voor hoogte. En je moet technisch zijn en fysiek sterk, want een zonnepaneel kan wel twintig kilo zwaar zijn.”  

Volg je momenteel een opleiding? 

“Ik ben bezig met het halen van een VCA-certificaat (via de Intro Academy). Ik oefen daar veel voor. Ik heb een oefenexamen thuis en probeer het te halen. Ook ben ik bezig om mijn B-rijbewijs te halen.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Zoals ik al zei: ik word blij van dit werk. Het is voor mij een leuke manier om geld te verdienen. De komende jaren is er nog heel veel te leren.” 

Ook aan de slag als monteur zonnepanelen neem contact op met Coen van Beek

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel