De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Zonnepanelen leggen gaat bij monteur Mohamed van een leien dakje (behalve op de dag van het interview)

14 februari, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Overal in Zuid-Holland legt monteur Mohamed Yamadi zonnepanelen op daken van woningen. Een baan waar hij erg van geniet. “Ik houd van dit werk, omdat je lekker buiten bezig bent.” 

We treffen de 32-jarige Mohamed deze frisse winterdag in een straat in Bergambacht. Hij is er samen met collega’s van JST Technical Services aan het werk. Althans, dat is de bedoeling. Het winterse weer gooit roet in het eten. “Een andere keer komen we terug.”  

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Vandaag zou ik samen met twee collega’s zeven zonnepanelen op het gaan dak leggen van deze particuliere woning. Helaas hebben we vandaag pech. Het heeft gevroren vandaag. Omdat het glad op het dak is en het daarom gevaarlijk is om te werken, kunnen we de zonnepanelen niet leggen. Gelukkig hebben we sinds vanochtend vroeg nog wel wat andere dingen kunnen doen. Zoals kabels trekken en de omvormer installeren. We moeten nu een andere keer, op een dag dat mooi weer is en niet vriest, terugkomen om ons werk af te maken.”  

Wat voor werk doe je als monteur zonnepanelen? 

“In Bergambacht zijn we bezig met het plaatsen van zonnepanelen bij particuliere woningen en bedrijven. Ik assisteer mijn collega’s bij het plaatsen van de rails, bij het kabels trekken en het koppelen van de zonnepanelen aan de omvormer.” 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

“Meestal beginnen we rond 7 uur in de loods in Hendrik-Ido-Ambacht. Dan doen we de materialen in de bus en rijden we naar de klus. Meestal zijn we een dag bezig met het plaatsen van de panelen. Als het slecht weer is dan kan een klus langer duren. Bij miezer gaan we nog wel een dak op, maar bij harde regen niet. Dan zijn we soms twee dagen aan ‘t werk op een klus. Zeker als we veel panelen moeten leggen. Tegen een uurtje of vijf zijn we dan weer terug op de zaak.” 

Waarom vind je het werk leuk? 

“Ik houd van dit werk. Je zit elke dag weer op een andere plek en ontmoet iedere keer weer andere mensen. Bovendien leer ik een hoop in de praktijk. Ook werk ik samen met leuke collega’s en is het gezellig op het werk. De dag gaat lekker snel.” 

Welke eigenschappen moet je hebben als monteur zonnepanelen? 

“Je moet lef hebben en niet bang zijn voor hoogte. En je moet technisch zijn en fysiek sterk, want een zonnepaneel kan wel twintig kilo zwaar zijn.”  

Volg je momenteel een opleiding? 

“Ik ben bezig met het halen van een VCA-certificaat (via de Intro Academy). Ik oefen daar veel voor. Ik heb een oefenexamen thuis en probeer het te halen. Ook ben ik bezig om mijn B-rijbewijs te halen.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Zoals ik al zei: ik word blij van dit werk. Het is voor mij een leuke manier om geld te verdienen. De komende jaren is er nog heel veel te leren.” 

Ook aan de slag als monteur zonnepanelen neem contact op met Coen van Beek

Gerelateerde artikelen

6. Veilingsactie Product Stofzuiger

Serie 2 Draadloze steelstofzuiger Readyy’y 20Vmax Productomschrijving 2-in-1: een handstofzuiger en steelstofzuiger in één apparaat voor extra flexibiliteit. AllFloor Brush: één borstel om alle soorten vloeren gemakkelijk te reinigen. Parkeerstand: altijd beschikbaar, binnen handbereik, makkelijk op te bergen en op te laden. EasyClean Brush: makkelijk te verwijderen, te reinigen en opnieuw aan te brengen borstelrol. Interesse in […]

Lees artikel

5. Veilingsactie Product Vlakschuurmachine

Levert een gladde afwerking op kleinere en middelgrote platte oppervlakken. Productomschrijving Voor hoogwaardige resultaten en comfortabel schuren Motor van 200 W levert fijn schuurwerk en een soepele voortgang van het werk Ergonomisch ontwerp en weinig trillingen voor comfortabel werken met één of twee handen Microfilter stofbox vermindert stof voor een schonere werkomgeving Klithechtsysteem voor gemakkelijk […]

Lees artikel

4. Veilingsactie Product Hanglamp

Op zoek naar een mooi hanglamp voor in de huiskamer? Productomschrijving Hanglamp Juno M is met de rookglas-touch een ware must have voor jouw interieur. Deze stoere, industriële maar ook vintage lamp is de nieuwste trend en komt perfect tot zijn recht in ieder interieur. De hoogte van het glas is 18 cm. De diameter […]

Lees artikel