De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Zonnepanelen leggen gaat bij monteur Mohamed van een leien dakje (behalve op de dag van het interview)

14 februari, 2023
Hans Bossenbroek

Overal in Zuid-Holland legt monteur Mohamed Yamadi zonnepanelen op daken van woningen. Een baan waar hij erg van geniet. “Ik houd van dit werk, omdat je lekker buiten bezig bent.” 

We treffen de 32-jarige Mohamed deze frisse winterdag in een straat in Bergambacht. Hij is er samen met collega’s van JST Technical Services aan het werk. Althans, dat is de bedoeling. Het winterse weer gooit roet in het eten. “Een andere keer komen we terug.”  

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Vandaag zou ik samen met twee collega’s zeven zonnepanelen op het gaan dak leggen van deze particuliere woning. Helaas hebben we vandaag pech. Het heeft gevroren vandaag. Omdat het glad op het dak is en het daarom gevaarlijk is om te werken, kunnen we de zonnepanelen niet leggen. Gelukkig hebben we sinds vanochtend vroeg nog wel wat andere dingen kunnen doen. Zoals kabels trekken en de omvormer installeren. We moeten nu een andere keer, op een dag dat mooi weer is en niet vriest, terugkomen om ons werk af te maken.”  

Wat voor werk doe je als monteur zonnepanelen? 

“In Bergambacht zijn we bezig met het plaatsen van zonnepanelen bij particuliere woningen en bedrijven. Ik assisteer mijn collega’s bij het plaatsen van de rails, bij het kabels trekken en het koppelen van de zonnepanelen aan de omvormer.” 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

“Meestal beginnen we rond 7 uur in de loods in Hendrik-Ido-Ambacht. Dan doen we de materialen in de bus en rijden we naar de klus. Meestal zijn we een dag bezig met het plaatsen van de panelen. Als het slecht weer is dan kan een klus langer duren. Bij miezer gaan we nog wel een dak op, maar bij harde regen niet. Dan zijn we soms twee dagen aan ’t werk op een klus. Zeker als we veel panelen moeten leggen. Tegen een uurtje of vijf zijn we dan weer terug op de zaak.” 

Waarom vind je het werk leuk? 

“Ik houd van dit werk. Je zit elke dag weer op een andere plek en ontmoet iedere keer weer andere mensen. Bovendien leer ik een hoop in de praktijk. Ook werk ik samen met leuke collega’s en is het gezellig op het werk. De dag gaat lekker snel.” 

Welke eigenschappen moet je hebben als monteur zonnepanelen? 

“Je moet lef hebben en niet bang zijn voor hoogte. En je moet technisch zijn en fysiek sterk, want een zonnepaneel kan wel twintig kilo zwaar zijn.”  

Volg je momenteel een opleiding? 

“Ik ben bezig met het halen van een VCA-certificaat (via de Intro Academy). Ik oefen daar veel voor. Ik heb een oefenexamen thuis en probeer het te halen. Ook ben ik bezig om mijn B-rijbewijs te halen.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Zoals ik al zei: ik word blij van dit werk. Het is voor mij een leuke manier om geld te verdienen. De komende jaren is er nog heel veel te leren.” 

Ook aan de slag als monteur zonnepanelen neem contact op met Coen van Beek

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel