De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Gesolliciteerd? Wat is het vervolg van jouw sollicitatie

9 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Arjan, recruiter van Intro Personeel, geeft telefonisch sollicitatietips.

Je ziet een supertoffe baan op onze website. Je hart slaat haast over van blijdschap: die baan wil je hebben! Wat moet je doen om die (vaste) baan te krijgen? We leggen je graag hoe wij je verder helpen naar de baan die je zoekt.

Stel, je bent een werkzoekende hovenier (of een monteur, commercieel medewerker of heel iets anders!) en je ziet een prachtige baan bij één van de vacatures op onze website. Je hebt gesolliciteerd. Maar wat gebeurt er daarna?

1. Je sollicitatie

Of je nu mét of zonder cv solliciteert, je bericht komt onder ogen van één van onze recruiters van de vestiging bij jou in de buurt. Zij proberen een eerste indruk te krijgen wie jij bent en of je bij de vacature past. En als je niet past, wie weet: weten ze een vacature die misschien wél of zelfs beter bij jou wensen aansluit. Als het nodig is, overleggen ze met een collega of een recruiter van een andere vestiging. Een goede voorbereiding om jou aan een vaste baan te helpen.

2. Je hebt gesolliciteerd. Nu het eerste contact

Binnen één werkdag nadat je hebt gesolliciteerd, krijg je van ons een reactie. Nadat we een eerste indruk hebben gevormd nemen we met jou contact op. De recruiter belt je om jou te spreken te krijgen. Kijk dus niet gek op, als het nummer van Intro Personeel opeens in jouw telefoon verschijnt! Heb je een vraag die niet kan wachten? Stel ‘em meteen!

3. We willen jou ontmoeten!

Als we één ding belangrijk vinden, is het om jou in levende lijve te ontmoeten. Dit heet een intakegesprek. Onder het genot van een goede bak koffie (iets anders mag natuurlijk ook!) maakt de recruiter kennis met jou. Wie ben jij? Wat voor baan zoek je? Waar komt jij het liefst je bed voor uit? Het is maar een greep uit de vragen die we met jou bespreken. Kortom, we willen jou leren kennen!

4. Welkom in het netwerk van Intro Personeel

Hebben we helder wie jij bent en wat je zoekt, dan gaan we voor jou aan de slag. Binnen en buiten ons netwerk in de regio zoeken we voor een jou een werkplek waar je helemaal thuis voelt. We vinden het erg belangrijk dat je een klik is tussen jou en je nieuwe werkgever. Dat kan je alleen uitvinden door met elkaar kennis te maken. Daarom regelen we voor jou een afspraak!

5. Een nieuwe (vaste) baan!

Is er een match? Hoera, dan mogen wij je feliciteren met je nieuwe baan! Je treedt meestal eerst in dienst bij Intro Personeel, maar het kan in sommige gevallen ook dat je direct bij de opdrachtgever aan de slag gaat! Wij streven ernaar dat je op termijn in vaste dienst treedt bij je nieuwe werkgever. Veel werkplezier toegewenst!

Nog vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel