De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Gesolliciteerd? Wat is het vervolg van jouw sollicitatie

9 mei, 2023
Hans Bossenbroek
Arjan, recruiter van Intro Personeel, geeft telefonisch sollicitatietips.

Je ziet een supertoffe baan op onze website. Je hart slaat haast over van blijdschap: die baan wil je hebben! Wat moet je doen om die (vaste) baan te krijgen? We leggen je graag hoe wij je verder helpen naar de baan die je zoekt.

Stel, je bent een werkzoekende hovenier (of een monteur, commercieel medewerker of heel iets anders!) en je ziet een prachtige baan bij één van de vacatures op onze website. Je hebt gesolliciteerd. Maar wat gebeurt er daarna?

1. Je sollicitatie

Of je nu mét of zonder cv solliciteert, je bericht komt onder ogen van één van onze recruiters van de vestiging bij jou in de buurt. Zij proberen een eerste indruk te krijgen wie jij bent en of je bij de vacature past. En als je niet past, wie weet: weten ze een vacature die misschien wél of zelfs beter bij jou wensen aansluit. Als het nodig is, overleggen ze met een collega of een recruiter van een andere vestiging. Een goede voorbereiding om jou aan een vaste baan te helpen.

2. Je hebt gesolliciteerd. Nu het eerste contact

Binnen één werkdag nadat je hebt gesolliciteerd, krijg je van ons een reactie. Nadat we een eerste indruk hebben gevormd nemen we met jou contact op. De recruiter belt je om jou te spreken te krijgen. Kijk dus niet gek op, als het nummer van Intro Personeel opeens in jouw telefoon verschijnt! Heb je een vraag die niet kan wachten? Stel ‘em meteen!

3. We willen jou ontmoeten!

Als we één ding belangrijk vinden, is het om jou in levende lijve te ontmoeten. Dit heet een intakegesprek. Onder het genot van een goede bak koffie (iets anders mag natuurlijk ook!) maakt de recruiter kennis met jou. Wie ben jij? Wat voor baan zoek je? Waar komt jij het liefst je bed voor uit? Het is maar een greep uit de vragen die we met jou bespreken. Kortom, we willen jou leren kennen!

4. Welkom in het netwerk van Intro Personeel

Hebben we helder wie jij bent en wat je zoekt, dan gaan we voor jou aan de slag. Binnen en buiten ons netwerk in de regio zoeken we voor een jou een werkplek waar je helemaal thuis voelt. We vinden het erg belangrijk dat je een klik is tussen jou en je nieuwe werkgever. Dat kan je alleen uitvinden door met elkaar kennis te maken. Daarom regelen we voor jou een afspraak!

5. Een nieuwe (vaste) baan!

Is er een match? Hoera, dan mogen wij je feliciteren met je nieuwe baan! Je treedt meestal eerst in dienst bij Intro Personeel, maar het kan in sommige gevallen ook dat je direct bij de opdrachtgever aan de slag gaat! Wij streven ernaar dat je op termijn in vaste dienst treedt bij je nieuwe werkgever. Veel werkplezier toegewenst!

Nog vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel