De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Gesolliciteerd? Wat is het vervolg van jouw sollicitatie

9 mei, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Arjan, recruiter van Intro Personeel, geeft telefonisch sollicitatietips.

Je ziet een supertoffe baan op onze website. Je hart slaat haast over van blijdschap: die baan wil je hebben! Wat moet je doen om die (vaste) baan te krijgen? We leggen je graag hoe wij je verder helpen naar de baan die je zoekt.

Stel, je bent een werkzoekende hovenier (of een monteur, commercieel medewerker of heel iets anders!) en je ziet een prachtige baan bij één van de vacatures op onze website. Je hebt gesolliciteerd. Maar wat gebeurt er daarna?

1. Je sollicitatie

Of je nu mét of zonder cv solliciteert, je bericht komt onder ogen van één van onze recruiters van de vestiging bij jou in de buurt. Zij proberen een eerste indruk te krijgen wie jij bent en of je bij de vacature past. En als je niet past, wie weet: weten ze een vacature die misschien wél of zelfs beter bij jou wensen aansluit. Als het nodig is, overleggen ze met een collega of een recruiter van een andere vestiging. Een goede voorbereiding om jou aan een vaste baan te helpen.

2. Je hebt gesolliciteerd. Nu het eerste contact

Binnen één werkdag nadat je hebt gesolliciteerd, krijg je van ons een reactie. Nadat we een eerste indruk hebben gevormd nemen we met jou contact op. De recruiter belt je om jou te spreken te krijgen. Kijk dus niet gek op, als het nummer van Intro Personeel opeens in jouw telefoon verschijnt! Heb je een vraag die niet kan wachten? Stel ‘em meteen!

3. We willen jou ontmoeten!

Als we één ding belangrijk vinden, is het om jou in levende lijve te ontmoeten. Dit heet een intakegesprek. Onder het genot van een goede bak koffie (iets anders mag natuurlijk ook!) maakt de recruiter kennis met jou. Wie ben jij? Wat voor baan zoek je? Waar komt jij het liefst je bed voor uit? Het is maar een greep uit de vragen die we met jou bespreken. Kortom, we willen jou leren kennen!

4. Welkom in het netwerk van Intro Personeel

Hebben we helder wie jij bent en wat je zoekt, dan gaan we voor jou aan de slag. Binnen en buiten ons netwerk in de regio zoeken we voor een jou een werkplek waar je helemaal thuis voelt. We vinden het erg belangrijk dat je een klik is tussen jou en je nieuwe werkgever. Dat kan je alleen uitvinden door met elkaar kennis te maken. Daarom regelen we voor jou een afspraak!

5. Een nieuwe (vaste) baan!

Is er een match? Hoera, dan mogen wij je feliciteren met je nieuwe baan! Je treedt meestal eerst in dienst bij Intro Personeel, maar het kan in sommige gevallen ook dat je direct bij de opdrachtgever aan de slag gaat! Wij streven ernaar dat je op termijn in vaste dienst treedt bij je nieuwe werkgever. Veel werkplezier toegewenst!

Nog vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel