De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Gesolliciteerd? Wat is het vervolg van jouw sollicitatie

9 mei, 2023
Hans Bossenbroek
Arjan, recruiter van Intro Personeel, geeft telefonisch sollicitatietips.

Je ziet een supertoffe baan op onze website. Je hart slaat haast over van blijdschap: die baan wil je hebben! Wat moet je doen om die (vaste) baan te krijgen? We leggen je graag hoe wij je verder helpen naar de baan die je zoekt.

Stel, je bent een werkzoekende hovenier (of een monteur, commercieel medewerker of heel iets anders!) en je ziet een prachtige baan bij één van de vacatures op onze website. Je hebt gesolliciteerd. Maar wat gebeurt er daarna?

1. Je sollicitatie

Of je nu mét of zonder cv solliciteert, je bericht komt onder ogen van één van onze recruiters van de vestiging bij jou in de buurt. Zij proberen een eerste indruk te krijgen wie jij bent en of je bij de vacature past. En als je niet past, wie weet: weten ze een vacature die misschien wél of zelfs beter bij jou wensen aansluit. Als het nodig is, overleggen ze met een collega of een recruiter van een andere vestiging. Een goede voorbereiding om jou aan een vaste baan te helpen.

2. Je hebt gesolliciteerd. Nu het eerste contact

Binnen één werkdag nadat je hebt gesolliciteerd, krijg je van ons een reactie. Nadat we een eerste indruk hebben gevormd nemen we met jou contact op. De recruiter belt je om jou te spreken te krijgen. Kijk dus niet gek op, als het nummer van Intro Personeel opeens in jouw telefoon verschijnt! Heb je een vraag die niet kan wachten? Stel ‘em meteen!

3. We willen jou ontmoeten!

Als we één ding belangrijk vinden, is het om jou in levende lijve te ontmoeten. Dit heet een intakegesprek. Onder het genot van een goede bak koffie (iets anders mag natuurlijk ook!) maakt de recruiter kennis met jou. Wie ben jij? Wat voor baan zoek je? Waar komt jij het liefst je bed voor uit? Het is maar een greep uit de vragen die we met jou bespreken. Kortom, we willen jou leren kennen!

4. Welkom in het netwerk van Intro Personeel

Hebben we helder wie jij bent en wat je zoekt, dan gaan we voor jou aan de slag. Binnen en buiten ons netwerk in de regio zoeken we voor een jou een werkplek waar je helemaal thuis voelt. We vinden het erg belangrijk dat je een klik is tussen jou en je nieuwe werkgever. Dat kan je alleen uitvinden door met elkaar kennis te maken. Daarom regelen we voor jou een afspraak!

5. Een nieuwe (vaste) baan!

Is er een match? Hoera, dan mogen wij je feliciteren met je nieuwe baan! Je treedt meestal eerst in dienst bij Intro Personeel, maar het kan in sommige gevallen ook dat je direct bij de opdrachtgever aan de slag gaat! Wij streven ernaar dat je op termijn in vaste dienst treedt bij je nieuwe werkgever. Veel werkplezier toegewenst!

Nog vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel