De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

5 december, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.” 

Wie nieuwsgierig is, moet zeker eens contact opnemen met Robert van der Velde. De opleidingsmanager van Intro Personeel weet alles als het over het volgen van deze opleidingen gaat. “Het idee voor de opleiding is ontstaan omdat bij het Hoornbeeck College de behoefte was aan een dergelijke opleiding. Wij hebben veel vacatures bij opdrachtgevers in deze sector. Dus het was een ideale kans om deze opleiding te gaan starten.”  

“Het unieke aan deze opleiding is dat je een technische opleiding gaat volgen waarin je veel persoonlijk aandacht krijgt”, legt Robert uit. “De opleiding is een combinatie tussen een werktuigbouwkunde- en een elektrotechniekopleiding.” 

Robert raadt zij-instromers en andere geïnteresseerden aan zich te melden. “Ik raad je zeker aan deze opleiding te gaan volgen, want je krijgt een beroep dat zo schaars dat écht van meerwaarde bent in de maatschappij. Je bent hard nodig. Er is in de sector genoeg werk voor de komende jaren. Tegelijkertijd krijg je een mooi salaris, wordt de opleiding voor je betaald en zijn er veel doorgroeimogelijkheden.” 

Werken en leren  

Er zijn volgens Robert ook verschillende andere goede redenen om voor deze opleiding te kiezen, vertelt Robert. Hij soms ze graag even op. “De eerste reden is de combinatie van werken en leren. Eén van de grote voordelen is dat je geld verdient naast je studie. Dit is mogelijk omdat dit een BBL-traject is. Ofwel een Beroeps Begeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen per week en gaat een dag naar school.  Zo doe je ervaring op in de praktijk en leer je de theorie in de lessen op school. Je ontvangt salaris van je werkgever terwijl je een vak leert. Dat is natuurlijk erg prettig.” 

 Ook een andere reden is volgens Robert belangrijk: je hebt direct een werkplek. “Intro Personeel regelt voor jou een werkplek. Die is gegarandeerd. Je hoeft je dus niet zorgen te maken om het vinden van een baan. Dat scheelt je een hoop stress en tijd. Bovendien heb je nog keuze ook waar je gaat werken. Onze recruiters laten je graag alle mogelijkheden zien.” 

“Waarom je zeker ook moet kiezen voor deze opleiding is dat je persoonlijke begeleiding krijgt”, aldus de opleidingsmanager van Intro. “Tijdens deze opleiding kun je rekenen op persoonlijke aandacht. Op de werkvloer én op school krijg je van vakmensen precies uitgelegd hoe alles werkt. Zij kunnen jou helpen met het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het bijbrengen van de juiste kennis.” 

Geen ervaring  

Wie nog twijfelt moet zeker ook in overweging nemen dat er geen ervaring nodig is, zegt Robert.  “Of je nu veel of weinig werkervaring in de techniek hebt, maakt niet uit. Intro Personeel biedt je de mogelijkheid om bij de basis te beginnen. Welke achtergrond je ook hebt; je bent van harte welkom om deze opleiding te gaan volgen. Het kan de start zijn van een mooie loopbaan.” 

Wie zich wil aanmelden voor de opleiding kan contact op nemen met Robert van der Velde. Meer informatie is hier te vinden. 

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel