De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

5 december, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.” 

Wie nieuwsgierig is, moet zeker eens contact opnemen met Robert van der Velde. De opleidingsmanager van Intro Personeel weet alles als het over het volgen van deze opleidingen gaat. “Het idee voor de opleiding is ontstaan omdat bij het Hoornbeeck College de behoefte was aan een dergelijke opleiding. Wij hebben veel vacatures bij opdrachtgevers in deze sector. Dus het was een ideale kans om deze opleiding te gaan starten.”  

“Het unieke aan deze opleiding is dat je een technische opleiding gaat volgen waarin je veel persoonlijk aandacht krijgt”, legt Robert uit. “De opleiding is een combinatie tussen een werktuigbouwkunde- en een elektrotechniekopleiding.” 

Robert raadt zij-instromers en andere geïnteresseerden aan zich te melden. “Ik raad je zeker aan deze opleiding te gaan volgen, want je krijgt een beroep dat zo schaars dat écht van meerwaarde bent in de maatschappij. Je bent hard nodig. Er is in de sector genoeg werk voor de komende jaren. Tegelijkertijd krijg je een mooi salaris, wordt de opleiding voor je betaald en zijn er veel doorgroeimogelijkheden.” 

Werken en leren  

Er zijn volgens Robert ook verschillende andere goede redenen om voor deze opleiding te kiezen, vertelt Robert. Hij soms ze graag even op. “De eerste reden is de combinatie van werken en leren. Eén van de grote voordelen is dat je geld verdient naast je studie. Dit is mogelijk omdat dit een BBL-traject is. Ofwel een Beroeps Begeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen per week en gaat een dag naar school.  Zo doe je ervaring op in de praktijk en leer je de theorie in de lessen op school. Je ontvangt salaris van je werkgever terwijl je een vak leert. Dat is natuurlijk erg prettig.” 

 Ook een andere reden is volgens Robert belangrijk: je hebt direct een werkplek. “Intro Personeel regelt voor jou een werkplek. Die is gegarandeerd. Je hoeft je dus niet zorgen te maken om het vinden van een baan. Dat scheelt je een hoop stress en tijd. Bovendien heb je nog keuze ook waar je gaat werken. Onze recruiters laten je graag alle mogelijkheden zien.” 

“Waarom je zeker ook moet kiezen voor deze opleiding is dat je persoonlijke begeleiding krijgt”, aldus de opleidingsmanager van Intro. “Tijdens deze opleiding kun je rekenen op persoonlijke aandacht. Op de werkvloer én op school krijg je van vakmensen precies uitgelegd hoe alles werkt. Zij kunnen jou helpen met het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het bijbrengen van de juiste kennis.” 

Geen ervaring  

Wie nog twijfelt moet zeker ook in overweging nemen dat er geen ervaring nodig is, zegt Robert.  “Of je nu veel of weinig werkervaring in de techniek hebt, maakt niet uit. Intro Personeel biedt je de mogelijkheid om bij de basis te beginnen. Welke achtergrond je ook hebt; je bent van harte welkom om deze opleiding te gaan volgen. Het kan de start zijn van een mooie loopbaan.” 

Wie zich wil aanmelden voor de opleiding kan contact op nemen met Robert van der Velde. Meer informatie is hier te vinden. 

Gerelateerde artikelen

Werken in Roosendaal? 3 redenen waarom je prima in deze Brabantse stad kan werken

Wie kent Roosendaal niet? De stad in West-Brabant staat bekend om de voormalige Eredivisieclub RBC Roosendaal, de Designer Outlet Roosendaal en de binnenstad. Wist je dat het ook een prima stad is om in te werken? We leggen graag uit waarom. Er zijn verschillende goede redenen om in Roosendaal en wijde omgeving aan het werk […]

Lees artikel

Hoe blijf je fit op de werkvloer?

Of je nu hovenier, assemblagemedewerker of HR-adviseur bent, fit en gezond blijven willen we allemaal. Fit blijven op de werkvloer is een kunst op zich. Hoe doe je dat? Wie wil nu niet fit blijven op de werkvloer? Wanner je lekker in je vel zit kun je beter presteren en dus op een prettige manier […]

Lees artikel

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen. Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk […]

Lees artikel