De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Met nieuwe opleiding hebben mechatronicatechnici in spé snel een vaste baan

11 april, 2023
Hans Bossenbroek
Werknemer aan de slag als automonteur.

Intro Personeel start in samenwerking met het Hoornbeeck College in Rotterdam met een werken-lerentraject mechatronica. Het is de bedoeling dat de eerste studenten komend najaar gaan beginnen met de opleiding. “Deze opleiding is bedoeld voor praktische zij-instromers en doorstromers die graag in de techniek aan de slag willen.”

Reden voor de start van de opleiding is de groeiende vraag naar mechatronicatechnici, zegt Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen. “Bij onze klanten merken we een toenemende behoefte aan mensen met kennis van mechatronica. Zo’n 12 procent van de vacatures op onze website is in dit vakgebied. Wij willen het aantal werknemer in dit vakgebied vergroten door deze laagdrempelige opleiding aan te bieden.”

Geen werkervaring nodig

De opleiding is volgens Bram bedoeld voor iedereen met een praktische instelling die graag een technische baan willen. “We nodigen jongeren die willen door- of zijinstromen vanuit een andere opleiding met ons contact op te nemen. Werkervaring in de techniek is niet nodig. Alleen een gezonde dosis nieuwsgierigheid en de motivatie om iets nieuws te leren.”

Tijdens het werkleertraject van Hoornbeeck Connect, een onderdeel van het Hoornbeeck College in Rotterdam, halen studenten in één jaar een mbo-opleiding (niveau 2). “Naast mechantronica en elektrotechniek maken studenten ook kennis met hydrauliek, pneumatiek, PLC-techniek en ICT. Ook leren de jongeren er lassen, buigen, walsen, pijpbewerken, draaien en frezen. Soms werk je in een cleanroom, een afgesloten afdeling die stofvrij wordt gehouden, omdat sommige onderdelen absoluut niet vies of stoffig mogen worden. Samen met je collega’s maak je van alle onderdelen een goedwerkende machine.” De studenten leren niet alleen in het klaslokaal. “Wij zoeken voor hen een passende werkplek. Ze gaan dan vier dagen per week naar school en werken één dag van de week.”

Toekomst

Wie kiest voor de mechatronica kiest voor een baan met toekomst, Bram. “Er is veel vraag naar technische mensen. Afgelopen jaren is er een herwaardering geweest van werk in de techniek en mechatronica. Dat heeft er voor gezorgd dat er hogere salarissen en verbeterde arbeidsvoorwaarden gekomen zijn. Bovendien kan je via Intro Personeel direct aan de slag bij een werkgever waar je een duurzame baan krijgt.”

Wie geïnteresseerd is in de opleiding, kan zich aanmelden bij Bram of bij één van de Intro-vestigingen. Op 20 april tussen 15.30 en 20.00 uur is er in de techniekhal van het Hoornbeeck College, Carnissesingel 210 in Rotterdam een bijeenkomsten waarin geïnteresseerden informatie over de opleiding kunnen krijgen. Je kunt ook contact opnemen via deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen. Voor veel mensen is […]

Lees artikel

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen. Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je […]

Lees artikel

Tussen bloemen en bomen zet je als Logistiek Medewerker Boomkwekerij orders klaar

Heesters, rozen, laanbomen of solitairs. Je kan het zo gek niet bedenken of je vervoert ze als Logistiek Medewerker Boomkwekerij. “Als je enige kennis van bomen en planten hebt, ben je erg geschikt voor deze baan.” Op een boomkwekerij in Noord-Brabant ga je aan de slag als Logistiek Medewerker. Een gevarieerde baan waar recruiter Corné […]

Lees artikel