De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Met nieuwe opleiding hebben mechatronicatechnici in spé snel een vaste baan

11 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Werknemer aan de slag als automonteur.

Intro Personeel start in samenwerking met het Hoornbeeck College in Rotterdam met een werken-lerentraject mechatronica. Het is de bedoeling dat de eerste studenten komend najaar gaan beginnen met de opleiding. “Deze opleiding is bedoeld voor praktische zij-instromers en doorstromers die graag in de techniek aan de slag willen.”

Reden voor de start van de opleiding is de groeiende vraag naar mechatronicatechnici, zegt Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen. “Bij onze klanten merken we een toenemende behoefte aan mensen met kennis van mechatronica. Zo’n 12 procent van de vacatures op onze website is in dit vakgebied. Wij willen het aantal werknemer in dit vakgebied vergroten door deze laagdrempelige opleiding aan te bieden.”

Geen werkervaring nodig

De opleiding is volgens Bram bedoeld voor iedereen met een praktische instelling die graag een technische baan willen. “We nodigen jongeren die willen door- of zijinstromen vanuit een andere opleiding met ons contact op te nemen. Werkervaring in de techniek is niet nodig. Alleen een gezonde dosis nieuwsgierigheid en de motivatie om iets nieuws te leren.”

Tijdens het werkleertraject van Hoornbeeck Connect, een onderdeel van het Hoornbeeck College in Rotterdam, halen studenten in één jaar een mbo-opleiding (niveau 2). “Naast mechantronica en elektrotechniek maken studenten ook kennis met hydrauliek, pneumatiek, PLC-techniek en ICT. Ook leren de jongeren er lassen, buigen, walsen, pijpbewerken, draaien en frezen. Soms werk je in een cleanroom, een afgesloten afdeling die stofvrij wordt gehouden, omdat sommige onderdelen absoluut niet vies of stoffig mogen worden. Samen met je collega’s maak je van alle onderdelen een goedwerkende machine.” De studenten leren niet alleen in het klaslokaal. “Wij zoeken voor hen een passende werkplek. Ze gaan dan vier dagen per week naar school en werken één dag van de week.”

Toekomst

Wie kiest voor de mechatronica kiest voor een baan met toekomst, Bram. “Er is veel vraag naar technische mensen. Afgelopen jaren is er een herwaardering geweest van werk in de techniek en mechatronica. Dat heeft er voor gezorgd dat er hogere salarissen en verbeterde arbeidsvoorwaarden gekomen zijn. Bovendien kan je via Intro Personeel direct aan de slag bij een werkgever waar je een duurzame baan krijgt.”

Wie geïnteresseerd is in de opleiding, kan zich aanmelden bij Bram of bij één van de Intro-vestigingen. Op 20 april tussen 15.30 en 20.00 uur is er in de techniekhal van het Hoornbeeck College, Carnissesingel 210 in Rotterdam een bijeenkomsten waarin geïnteresseerden informatie over de opleiding kunnen krijgen. Je kunt ook contact opnemen via deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel