De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Met nieuwe opleiding hebben mechatronicatechnici in spé snel een vaste baan

11 april, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Werknemer aan de slag als automonteur.

Intro Personeel start in samenwerking met het Hoornbeeck College in Rotterdam met een werken-lerentraject mechatronica. Het is de bedoeling dat de eerste studenten komend najaar gaan beginnen met de opleiding. “Deze opleiding is bedoeld voor praktische zij-instromers en doorstromers die graag in de techniek aan de slag willen.”

Reden voor de start van de opleiding is de groeiende vraag naar mechatronicatechnici, zegt Bram Valkenburg, manager Leren en Ontwikkelen. “Bij onze klanten merken we een toenemende behoefte aan mensen met kennis van mechatronica. Zo’n 12 procent van de vacatures op onze website is in dit vakgebied. Wij willen het aantal werknemer in dit vakgebied vergroten door deze laagdrempelige opleiding aan te bieden.”

Geen werkervaring nodig

De opleiding is volgens Bram bedoeld voor iedereen met een praktische instelling die graag een technische baan willen. “We nodigen jongeren die willen door- of zijinstromen vanuit een andere opleiding met ons contact op te nemen. Werkervaring in de techniek is niet nodig. Alleen een gezonde dosis nieuwsgierigheid en de motivatie om iets nieuws te leren.”

Tijdens het werkleertraject van Hoornbeeck Connect, een onderdeel van het Hoornbeeck College in Rotterdam, halen studenten in één jaar een mbo-opleiding (niveau 2). “Naast mechantronica en elektrotechniek maken studenten ook kennis met hydrauliek, pneumatiek, PLC-techniek en ICT. Ook leren de jongeren er lassen, buigen, walsen, pijpbewerken, draaien en frezen. Soms werk je in een cleanroom, een afgesloten afdeling die stofvrij wordt gehouden, omdat sommige onderdelen absoluut niet vies of stoffig mogen worden. Samen met je collega’s maak je van alle onderdelen een goedwerkende machine.” De studenten leren niet alleen in het klaslokaal. “Wij zoeken voor hen een passende werkplek. Ze gaan dan vier dagen per week naar school en werken één dag van de week.”

Toekomst

Wie kiest voor de mechatronica kiest voor een baan met toekomst, Bram. “Er is veel vraag naar technische mensen. Afgelopen jaren is er een herwaardering geweest van werk in de techniek en mechatronica. Dat heeft er voor gezorgd dat er hogere salarissen en verbeterde arbeidsvoorwaarden gekomen zijn. Bovendien kan je via Intro Personeel direct aan de slag bij een werkgever waar je een duurzame baan krijgt.”

Wie geïnteresseerd is in de opleiding, kan zich aanmelden bij Bram of bij één van de Intro-vestigingen. Op 20 april tussen 15.30 en 20.00 uur is er in de techniekhal van het Hoornbeeck College, Carnissesingel 210 in Rotterdam een bijeenkomsten waarin geïnteresseerden informatie over de opleiding kunnen krijgen. Je kunt ook contact opnemen via deze pagina.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel