De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

9 juni, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Samir aan het werk als monteur bij vacatures in ridderkerk.

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.” 

Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat niet de baan die bij hem past en dus koos hij er voor een andere baan te zoeken. “Als operator had ik niet echt meer plezier in mijn werk. Ik deed elke dag hetzelfde werk. Daarom ging ik op zoek naar een baan met meer afwisseling.” Die baan vond de 28-jarige Samir via Intro Personeel. Hij kon als hulpmonteur beveiligingsinstallaties beginnen bij installatiebedrijf Vodavi in Bergambacht. 

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Deze dinsdag ben ik bezig met iets nieuws. We zijn op locatie, bij dit bedrijf in Barendrecht, een een uitbreiding van een inbraakalarm en toegangscontrolesysteem aan het aanleggen. Dat onderdeel heb ik nog nooit gedaan. Ik assisteer mijn collega bij het installeren van het systeem. Momenteel ben ik bezig met kabels aan het trekken door het plafond naar de plek waar de zenders voor de draadloze deurcilinders van het toegangscontrolesyteem komen.”                                 

Hoe ziet een werkdag er van jou uit? 

“Het hangt ervan af bij wat voor soort klant we zijn hoe laat we beginnen. Bij een bedrijf starten we meestal rond 7.30 uur en gaan we rond 16.00 uur naar huis. Bij een particuliere klant is dat een half uur later. Meestal beginnen we met een bakje koffie en uitleg over de werkzaamheden. Daarna gaan we aan de slag en zijn we heel de dag bezig met kabels aanleggen en het monteren van beveiligings-, camera-, en geluidsinstallaties. Dat doen we in heel Nederland, maar we zijn voornamelijk in de provincies Zuid-Holland en Utrecht aan ‘t werk. Maar ik ben ook wel eens aan ‘t werk geweest in Amsterdam en we hebben zelfs een keer over de grens in Duitsland gewerkt. ” 

Wat zijn jouw taken? 

Als assistent-monteur ondersteun ik mijn collega die beveiligingsmonteur is. Ik help bij de installatie van beveiligings- en geluidssystemen. Ook help ik hem bij het oplossen van storingen en doe de bijbehorende administratieve werkzaamheden.” 

Waar beleef je plezier aan in je werk? 

“Ik heb het erg naar mijn zin in deze baan. Elke dag krijg ik de kans nieuwe dingen te leren. Ik blijf bezig en doe van alles. De ene dag ben je bezig met het installeren van een wifi-netwerk, de volgende dag met het aanleggen van een geluidsinstallatie of een beveiligingssysteem. Ook vind ik het leuk dat je veel sociale contacten hebt. Niet alleen met collega’s, maar ook met klanten. Wat mijn werk ook leuk maakt is dat je op veel verschillende plekken werkt.” 

Hoe ben jij je aan het ontwikkelen?  

“Momenteel volg ik via de Intro Academy de opleiding Basisdiploma Elektronica. Op deze 1-jarige opleiding leer ik de basiskennis over elektrotechniek.  Ik kan de cursus in mijn eigen tempo volgen, omdat het een flexibele opleiding is. Dat vind ik fijn, want thuis heb ik ook nog een gezin.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Het is mijn doel om een zelfstandig monteur beveiligingsinstallaties te worden. Daarom wil ik mijn diploma halen. Hoe ik daarna verder wil, weet ik nog niet. Eerst maar eens mijn diploma halen. Er is nog zat te leren in deze baan.”   

Dit is deel 10 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel