Blog

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

9 juni, 2022
Hans Bossenbroek

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.” 

Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat niet de baan die bij hem past en dus koos hij er voor een andere baan te zoeken. “Als operator had ik niet echt meer plezier in mijn werk. Ik deed elke dag hetzelfde werk. Daarom ging ik op zoek naar een baan met meer afwisseling.” Die baan vond de 28-jarige Samir via Intro Personeel. Hij kon als hulpmonteur beveiligingsinstallaties beginnen bij installatiebedrijf Vodavi in Bergambacht. 

Waar ben je vandaag mee bezig? 

“Deze dinsdag ben ik bezig met iets nieuws. We zijn op locatie, bij dit bedrijf in Barendrecht, een een uitbreiding van een inbraakalarm en toegangscontrolesysteem aan het aanleggen. Dat onderdeel heb ik nog nooit gedaan. Ik assisteer mijn collega bij het installeren van het systeem. Momenteel ben ik bezig met kabels aan het trekken door het plafond naar de plek waar de zenders voor de draadloze deurcilinders van het toegangscontrolesyteem komen.”                                 

Hoe ziet een werkdag er van jou uit? 

“Het hangt ervan af bij wat voor soort klant we zijn hoe laat we beginnen. Bij een bedrijf starten we meestal rond 7.30 uur en gaan we rond 16.00 uur naar huis. Bij een particuliere klant is dat een half uur later. Meestal beginnen we met een bakje koffie en uitleg over de werkzaamheden. Daarna gaan we aan de slag en zijn we heel de dag bezig met kabels aanleggen en het monteren van beveiligings-, camera-, en geluidsinstallaties. Dat doen we in heel Nederland, maar we zijn voornamelijk in de provincies Zuid-Holland en Utrecht aan ’t werk. Maar ik ben ook wel eens aan ’t werk geweest in Amsterdam en we hebben zelfs een keer over de grens in Duitsland gewerkt. ” 

Wat zijn jouw taken? 

Als assistent-monteur ondersteun ik mijn collega die beveiligingsmonteur is. Ik help bij de installatie van beveiligings- en geluidssystemen. Ook help ik hem bij het oplossen van storingen en doe de bijbehorende administratieve werkzaamheden.” 

Waar beleef je plezier aan in je werk? 

“Ik heb het erg naar mijn zin in deze baan. Elke dag krijg ik de kans nieuwe dingen te leren. Ik blijf bezig en doe van alles. De ene dag ben je bezig met het installeren van een wifi-netwerk, de volgende dag met het aanleggen van een geluidsinstallatie of een beveiligingssysteem. Ook vind ik het leuk dat je veel sociale contacten hebt. Niet alleen met collega’s, maar ook met klanten. Wat mijn werk ook leuk maakt is dat je op veel verschillende plekken werkt.” 

Hoe ben jij je aan het ontwikkelen?  

“Momenteel volg ik via de Intro Academy de opleiding Basisdiploma Elektronica. Op deze 1-jarige opleiding leer ik de basiskennis over elektrotechniek.  Ik kan de cursus in mijn eigen tempo volgen, omdat het een flexibele opleiding is. Dat vind ik fijn, want thuis heb ik ook nog een gezin.” 

Hoe zie je de toekomst?  

“Het is mijn doel om een zelfstandig monteur beveiligingsinstallaties te worden. Daarom wil ik mijn diploma halen. Hoe ik daarna verder wil, weet ik nog niet. Eerst maar eens mijn diploma halen. Er is nog zat te leren in deze baan.”   

Dit is deel 10 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Ashley bouwt luxe caravans: van chassis lassen tot plafondlampjes inbouwen

Tussen haar mannelijke collega’s werkt Ashley Schouten aan de bouw van luxe caravans. Als meubelmaker luxe caravans heeft ze een technisch beroep waar ze met volle teugen van geniet. “Als de caravan aan het eind van het proces de deur uit gaat, ben ik trots op de bijdrage die ik heb geleverd.” In de loods […]

Lees artikel

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.”  Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. […]

Lees artikel

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures.  Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief […]

Lees artikel