De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

10 karaktereigenschappen die nuttig zijn op je werk

19 maart, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Teamwork handen,

Eerlijkheid, flexibiliteit, stressbestendigheid of leergierig zijn. Op de werkvloer kunnen zulke karaktereigenschappen zomaar maar nuttig zijn. Hier zijn de 10 meest nuttige eigenschappen die je kunt gebruiken op je werk.

1. Betrouwbaarheid

Eén van de belangrijkste eigenschappen die een werkgever in jou als werknemer kan waarderen is betrouwbaarheid. Je ‘baas’ kan het vast en zeker waarderen als je jouw verantwoordelijkheid neemt en je taken serieus neemt. Je kunt laten zien dat je betrouwbaar bent door je afspraken na te komen en werk van hoge kwaliteit te leveren. Zo laat je zien dat je werkgever op jou kan rekenen!

2. Eerlijkheid

Eerlijk duurt het langst. Ook op het werk. Dat is niet altijd makkelijk. Wie eerlijk is wordt door zijn werkgever en collega’s in ieder geval gewaardeerd. Zo krijg je respect en ben je een betrouwbare werknemer.

3. Teamwork

Goed kunnen samenwerken is ook belangrijk. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet in je eentje doen. Samen werk je aan een doel. Of het nu gaat om het verkopen van een product, het aanleggen van een tuin of het bouwen van een huis. Alleen samen bereik je de mooiste resultaten.

4. Communicatievaardigheden

In elke functie en baan is het handig als je goed kan communiceren . Bijvoorbeeld als je iets duidelijk uit kunt uitleggen, goed kunt luisteren of feedback kunt geven. Daar heb jij niet alleen wat aan, maar je collega’s ook.

5. Flexibel zijn

Wie flexibel is kan daar veel voordeel van hebben op het werk . Een situatie kan snel veranderen. Wie zich daar makkelijk aan kan aanpassen, is waardevol voor werkgevers.

6. Initiatief nemen

Werkgevers waarderen het erg als je regelmatig initiatief neemt. Als je uit jezelf iets doet, kansen ziet liggen en zelfstandig beslissingen neemt is dat een pluspunt. Je kunt problemen oplossen en levert een bijdrage aan de groei en verbetering van het bedrijf.

7. Stressbestendigheid

Kan je tegen een stootje? Raak je niet in paniek als het onverhoopt misgaat? Als je goed met stress kunt omgaan, zijn werkgevers daar erg blij mee . Het zorgt ervoor dat je onder druk kalm en doelgericht blijft. Zelfs in uitdagende omstandigheden kan je dan blijven presteren.

8. Leergierig zijn

Nieuwe vaardigheden en kennis op willen doen. D at is iets wat iets op je werk zeker wordt gewaardeerd. Het toont dat je gemotiveerd bent en graag wilt leren. Je staat open om nieuwe dingen te leren en hiermee je voordeel te doen.

9. Inleven in een ander

Wie anderen begrijpt en zich kan inleven in een andere persoon draagt bij aan een positieve werkomgeving. Je toont zorg en begrip voor collega’s. Dat wordt meestal erg gewaardeerd . Zo kan je een goede band met elkaar opbouwen.
Het tonen van empathie en begrip voor collega’s en klanten kan bijdragen aan een positieve werkcultuur en klantrelaties versterken.

10. Kunnen organiseren

Heb je talent voor organiseren? Dan ben je zeker een aanwinst. Als jij goed taken kan plannen en efficiënt werkt ben je waarschijnlijk productiever. Dat kan je werkgever natuurlijk erg waarderen.
Heb jij één of meerdere van deze eigenschappen. Dan ben je waardevol voor je werkgever.

Nog vragen over dit onderwerp? Dan kan je altijd contact opnemen met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel