De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

6 tips om een productieve werkdag te hebben

6 juli, 2023

Niets is lekkerder dan na een dag hard werken thuis te komen. Om met een voldaan gevoel te concluderen dat je weer een productieve werkdag achter de rug hebt. Maar hoe maak je van een werkdag een productieve werkdag?

Of je nu operator, hovenier, elektromonteur of commercieel binnendienstmedewerker bent, op een doorsnee werkdag wil je productief zijn. Hier wat suggesties en tips om daarmee aan de slag te gaan.

1. Deel je tijd slim en efficiënt in

Welk beroep je ook uitoefent, het is handig om een overzicht van je taken en werkzaamheden te hebben. Door zo’n to-do-lijstje weet je precies wat je te doen staat. Dat weet je werkgever natuurlijk ook. Als je bijvoorbeeld monteur bent in de buitendienst heeft de planningsafdeling van het bedrijf van je werk misschien alvast een werklijst voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee!

2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Focus, focus en focus. Wie zijn volle aandacht bij het werk wil houden, doet er goed aan zijn volledige aandacht bij het werk te houden. Aandacht maakt alles mooier. Ook je werk!

3. Neem regelmatig pauze

Het klinkt gek, maar wie productief wil zijn, kan het beste regelmatig pauze nemen. Sta op, strek je uit, maak een korte wandeling, maak een kletspraatje met een collega of doe even helemaal niks. Even niet met je werk bezig zijn!

4. Zorg voor een gezonde levensstijl

Goede nachtrust, een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je fitter op je werk verschijnt. Het zijn dingen die invloed hebben op je energieniveau en concentratievermogen. Kortom, zorg goed voor jezelf en voor voldoende rust, zo kan je goed presteren.

5. Werk (op een prettige manier) samen met collega’s

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ook als je productief wilt zijn, is dat zo. Door als team te werken kunnen andere je helpen door informatie delen en kan je als het nodig is om hulp vragen.

6. Laat de techniek je een handje helpen

Ook technisch gezien hoef je het niet alleen te doen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je werk en beroep, maar techniek kan je sowieso helpen. Of het nu een app is om de tijd te registreren of een digitaal notitieblok, zonder techniek zou het heel wat minder snel gaan. Ze zorgen er in ieder geval voor dat je productiviteit lekker stijgt.

Tot slot: werkse!

Heb je vragen over dit onderwerp of zoek je een baan waarin je lekker productief kan zijn? Neem eens contact op met één van onze medewerkers

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel