De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

6 tips om een productieve werkdag te hebben

6 juli, 2023

Niets is lekkerder dan na een dag hard werken thuis te komen. Om met een voldaan gevoel te concluderen dat je weer een productieve werkdag achter de rug hebt. Maar hoe maak je van een werkdag een productieve werkdag?

Of je nu operator, hovenier, elektromonteur of commercieel binnendienstmedewerker bent, op een doorsnee werkdag wil je productief zijn. Hier wat suggesties en tips om daarmee aan de slag te gaan.

1. Deel je tijd slim en efficiënt in

Welk beroep je ook uitoefent, het is handig om een overzicht van je taken en werkzaamheden te hebben. Door zo’n to-do-lijstje weet je precies wat je te doen staat. Dat weet je werkgever natuurlijk ook. Als je bijvoorbeeld monteur bent in de buitendienst heeft de planningsafdeling van het bedrijf van je werk misschien alvast een werklijst voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee!

2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Focus, focus en focus. Wie zijn volle aandacht bij het werk wil houden, doet er goed aan zijn volledige aandacht bij het werk te houden. Aandacht maakt alles mooier. Ook je werk!

3. Neem regelmatig pauze

Het klinkt gek, maar wie productief wil zijn, kan het beste regelmatig pauze nemen. Sta op, strek je uit, maak een korte wandeling, maak een kletspraatje met een collega of doe even helemaal niks. Even niet met je werk bezig zijn!

4. Zorg voor een gezonde levensstijl

Goede nachtrust, een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je fitter op je werk verschijnt. Het zijn dingen die invloed hebben op je energieniveau en concentratievermogen. Kortom, zorg goed voor jezelf en voor voldoende rust, zo kan je goed presteren.

5. Werk (op een prettige manier) samen met collega’s

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ook als je productief wilt zijn, is dat zo. Door als team te werken kunnen andere je helpen door informatie delen en kan je als het nodig is om hulp vragen.

6. Laat de techniek je een handje helpen

Ook technisch gezien hoef je het niet alleen te doen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je werk en beroep, maar techniek kan je sowieso helpen. Of het nu een app is om de tijd te registreren of een digitaal notitieblok, zonder techniek zou het heel wat minder snel gaan. Ze zorgen er in ieder geval voor dat je productiviteit lekker stijgt.

Tot slot: werkse!

Heb je vragen over dit onderwerp of zoek je een baan waarin je lekker productief kan zijn? Neem eens contact op met één van onze medewerkers

Gerelateerde artikelen

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel
Apeluier koek uit IJsselstein

Werken in IJsselstein: van Apenluiers tot Gerbrandytoren

IJsselstein is een stadje in de provincie Utrecht met bijna 35.000 inwoners. Er zijn goede redenen om in deze stad te werken. Wie weet eet jij binnenkort een lekkere Apenluier of kan je op de fiets naar je werk. • Ze hebben heerlijke apenluiers (of apenluiders) Wie toe is aan wat lekkers in de pauze […]

Lees artikel