De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

6 tips om een productieve werkdag te hebben

6 juli, 2023

Niets is lekkerder dan na een dag hard werken thuis te komen. Om met een voldaan gevoel te concluderen dat je weer een productieve werkdag achter de rug hebt. Maar hoe maak je van een werkdag een productieve werkdag?

Of je nu operator, hovenier, elektromonteur of commercieel binnendienstmedewerker bent, op een doorsnee werkdag wil je productief zijn. Hier wat suggesties en tips om daarmee aan de slag te gaan.

1. Deel je tijd slim en efficiënt in

Welk beroep je ook uitoefent, het is handig om een overzicht van je taken en werkzaamheden te hebben. Door zo’n to-do-lijstje weet je precies wat je te doen staat. Dat weet je werkgever natuurlijk ook. Als je bijvoorbeeld monteur bent in de buitendienst heeft de planningsafdeling van het bedrijf van je werk misschien alvast een werklijst voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee!

2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Focus, focus en focus. Wie zijn volle aandacht bij het werk wil houden, doet er goed aan zijn volledige aandacht bij het werk te houden. Aandacht maakt alles mooier. Ook je werk!

3. Neem regelmatig pauze

Het klinkt gek, maar wie productief wil zijn, kan het beste regelmatig pauze nemen. Sta op, strek je uit, maak een korte wandeling, maak een kletspraatje met een collega of doe even helemaal niks. Even niet met je werk bezig zijn!

4. Zorg voor een gezonde levensstijl

Goede nachtrust, een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je fitter op je werk verschijnt. Het zijn dingen die invloed hebben op je energieniveau en concentratievermogen. Kortom, zorg goed voor jezelf en voor voldoende rust, zo kan je goed presteren.

5. Werk (op een prettige manier) samen met collega’s

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ook als je productief wilt zijn, is dat zo. Door als team te werken kunnen andere je helpen door informatie delen en kan je als het nodig is om hulp vragen.

6. Laat de techniek je een handje helpen

Ook technisch gezien hoef je het niet alleen te doen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je werk en beroep, maar techniek kan je sowieso helpen. Of het nu een app is om de tijd te registreren of een digitaal notitieblok, zonder techniek zou het heel wat minder snel gaan. Ze zorgen er in ieder geval voor dat je productiviteit lekker stijgt.

Tot slot: werkse!

Heb je vragen over dit onderwerp of zoek je een baan waarin je lekker productief kan zijn? Neem eens contact op met één van onze medewerkers

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel