De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

6 tips om een productieve werkdag te hebben

6 juli, 2023

Niets is lekkerder dan na een dag hard werken thuis te komen. Om met een voldaan gevoel te concluderen dat je weer een productieve werkdag achter de rug hebt. Maar hoe maak je van een werkdag een productieve werkdag?

Of je nu operator, hovenier, elektromonteur of commercieel binnendienstmedewerker bent, op een doorsnee werkdag wil je productief zijn. Hier wat suggesties en tips om daarmee aan de slag te gaan.

1. Deel je tijd slim en efficiënt in

Welk beroep je ook uitoefent, het is handig om een overzicht van je taken en werkzaamheden te hebben. Door zo’n to-do-lijstje weet je precies wat je te doen staat. Dat weet je werkgever natuurlijk ook. Als je bijvoorbeeld monteur bent in de buitendienst heeft de planningsafdeling van het bedrijf van je werk misschien alvast een werklijst voor je gemaakt. Doe er je voordeel mee!

2. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Focus, focus en focus. Wie zijn volle aandacht bij het werk wil houden, doet er goed aan zijn volledige aandacht bij het werk te houden. Aandacht maakt alles mooier. Ook je werk!

3. Neem regelmatig pauze

Het klinkt gek, maar wie productief wil zijn, kan het beste regelmatig pauze nemen. Sta op, strek je uit, maak een korte wandeling, maak een kletspraatje met een collega of doe even helemaal niks. Even niet met je werk bezig zijn!

4. Zorg voor een gezonde levensstijl

Goede nachtrust, een gezond eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat je fitter op je werk verschijnt. Het zijn dingen die invloed hebben op je energieniveau en concentratievermogen. Kortom, zorg goed voor jezelf en voor voldoende rust, zo kan je goed presteren.

5. Werk (op een prettige manier) samen met collega’s

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ook als je productief wilt zijn, is dat zo. Door als team te werken kunnen andere je helpen door informatie delen en kan je als het nodig is om hulp vragen.

6. Laat de techniek je een handje helpen

Ook technisch gezien hoef je het niet alleen te doen. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je werk en beroep, maar techniek kan je sowieso helpen. Of het nu een app is om de tijd te registreren of een digitaal notitieblok, zonder techniek zou het heel wat minder snel gaan. Ze zorgen er in ieder geval voor dat je productiviteit lekker stijgt.

Tot slot: werkse!

Heb je vragen over dit onderwerp of zoek je een baan waarin je lekker productief kan zijn? Neem eens contact op met één van onze medewerkers

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel