De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

11 mei, 2024
Hans Bossenbroek
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen.

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een telefoontje van een recruiter hebt gehad. Wie weet wat je mist als je het telefoontje laat lopen.

• Je kan belangrijke informatie missen

Je weet nooit waarvoor de recruiter jou belde. Of je voicemail nu wel of niet is ingesproken. Als je zonder een baan zit en graag aan het werk wilt, is het altijd verstandig om terug te bellen. Het kan gaan over je sollicitatie of een mogelijke baan. Als je niet uitkijkt, loop je zomaar een mooie kans mis. Dat zou zonde zijn!

• Je laat een positieve indruk achter

Zelfs als je niet weet waarvoor de recruiter belt, is het verstandig om terug te bellen. Je geeft daardoor een positieve indruk af van jezelf. Je straalt professionaliteit uit en toont belangstelling. Dat is altijd zinvol in de zoektocht naar een baan.

• Het biedt gelegenheid om vragen te stellen

Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan is dit een mooie kans om nog aanvullende vragen te stellen. Je hebt nu een extra kans om de recruiter te spreken. Ook als geen vragen hebt is dat dus slim. Maar als je ze wel hebt: laat ze vooral niet liggen.

Probeer, als het even kan, dezelfde dag nog terug te bellen. Zo verloopt de communicatie soepel en laat je sowieso een positieve indruk achter.

Een telefoontje van één van onze recruiters gemist? Bel ze gerust terug!

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel