Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen.
Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een telefoontje van een recruiter hebt gehad. Wie weet wat je mist als je het telefoontje laat lopen.
• Je kan belangrijke informatie missen
Je weet nooit waarvoor de recruiter jou belde. Of je voicemail nu wel of niet is ingesproken. Als je zonder een baan zit en graag aan het werk wilt, is het altijd verstandig om terug te bellen. Het kan gaan over je sollicitatie of een mogelijke baan. Als je niet uitkijkt, loop je zomaar een mooie kans mis. Dat zou zonde zijn!
• Je laat een positieve indruk achter
Zelfs als je niet weet waarvoor de recruiter belt, is het verstandig om terug te bellen. Je geeft daardoor een positieve indruk af van jezelf. Je straalt professionaliteit uit en toont belangstelling. Dat is altijd zinvol in de zoektocht naar een baan.
• Het biedt gelegenheid om vragen te stellen
Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan is dit een mooie kans om nog aanvullende vragen te stellen. Je hebt nu een extra kans om de recruiter te spreken. Ook als geen vragen hebt is dat dus slim. Maar als je ze wel hebt: laat ze vooral niet liggen.
Probeer, als het even kan, dezelfde dag nog terug te bellen. Zo verloopt de communicatie soepel en laat je sowieso een positieve indruk achter.
Een telefoontje van één van onze recruiters gemist? Bel ze gerust terug!