De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

11 mei, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen.

Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een telefoontje van een recruiter hebt gehad. Wie weet wat je mist als je het telefoontje laat lopen.

• Je kan belangrijke informatie missen

Je weet nooit waarvoor de recruiter jou belde. Of je voicemail nu wel of niet is ingesproken. Als je zonder een baan zit en graag aan het werk wilt, is het altijd verstandig om terug te bellen. Het kan gaan over je sollicitatie of een mogelijke baan. Als je niet uitkijkt, loop je zomaar een mooie kans mis. Dat zou zonde zijn!

• Je laat een positieve indruk achter

Zelfs als je niet weet waarvoor de recruiter belt, is het verstandig om terug te bellen. Je geeft daardoor een positieve indruk af van jezelf. Je straalt professionaliteit uit en toont belangstelling. Dat is altijd zinvol in de zoektocht naar een baan.

• Het biedt gelegenheid om vragen te stellen

Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan is dit een mooie kans om nog aanvullende vragen te stellen. Je hebt nu een extra kans om de recruiter te spreken. Ook als geen vragen hebt is dat dus slim. Maar als je ze wel hebt: laat ze vooral niet liggen.

Probeer, als het even kan, dezelfde dag nog terug te bellen. Zo verloopt de communicatie soepel en laat je sowieso een positieve indruk achter.

Een telefoontje van één van onze recruiters gemist? Bel ze gerust terug!

Gerelateerde artikelen

Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel