Maurits Visser

Regiomanager

Er zijn, afgezien van Florys en Intro, weinig bedrijven die kunnen zeggen dat ze al voor de derde keer in Bloei staan. Toch kan De Groot Drukkerij dit wel. De vorige twee keer stond zij op de laatste bladzijde, achter het woordje “drukwerk:” De Groot is echter niet alleen drukker van Bloei, maar ook een klant van Intro Personeel. De hoogste tijd voor een nadere kennismaking dus.

Voor het gesprek met De Groot Drukkerij reizen we af naar een polderweg in het kleine boerendorpje Goudriaan. Ooit startte de onderneming hier in het huis van opa de Groot. Opa vertaalde Latijnse studieboeken naar het Nederlands, kocht zelf een drukpers en gaf zijn vertalingen uit. Zo ontstond een boekhandel aan huis, voornamelijk bedoeld voor het uitgeven van eigen werk. Toen de onderneming overging naar de zoon, die vaders voetstappen drukte, veranderde hij van uitgeverij naar drukkerij. Vanaf toen ging de ontwikkeling hard. De Groot ontwikkelt zich tot één van de grootste Nederlandse drukkers, mede dankzij een vroegtijdige omarming van de internetbestellingen. Inmiddels heeft de Goudriaanse onderneming zo’n 180 personen te werk.

Drukte van belang
De Groot levert drukwerk in de breedste zin van het woord. Van de kleine prijskaartjes in het schap van de supermarkt tot omvangrijke banners en posters. Denk aan visitekaartjes, verpakkingen, mappen, kerstkaarten en boeken. Ze levert dus eindproducten, maar bijvoorbeeld ook halffabricaten aan producenten van andere goederen. Zo rolt er op het moment van ons gesprek de bedrukking van spellen voor een spellenfabrikant van de pers. De Groot levert haar diensten aan een breed scala aan afnemers. Van uitgevers, retailers, overheidsinstellingen en mkb-ers tot beursgenoteerde bedrijven. Duidelijk is dat het bij De Groot een drukte van belang is. De Groot maakt zich niet druk om haar toekomst. Zij verwacht geen terugloop van werk. “Papier is emotie”, luidt het antwoord. “In sommige sectoren is drukwerk bovendien simpelweg niet te vervangen.”

Flexibele schil
We spreken met Vincent Brouwer, manager Productie, en Anton De Groot, algemeen directeur, over de samenwerking met Intro Personeel die rond 2010 zijn oorsprong vond. In 2011 zette De Groot de gewaagde stap om met een drieploegensysteem te gaan werken. Hoewel het een moeilijke tijd was, waarin veel drukkers de deuren moesten sluiten, zag De Groot ruimte. Door haar groei, mede dankzij internetbestellingen, kon zij haar stempel op de markt drukken. De Groot drukkerij werd groter en drukker. Toch wilde zij een slag om de arm houden, door een flexibele schil in de onderneming te houden. Bij haar zoektocht naar deze flexibele schil vonden De Groot en Intro elkaar.

Groeiende samenwerking
Vincent legt uit dat de samenwerking gegroeid is in de loop van de jaren. “In het begin was het voor ons allebei nog best lastig. Intro vond iemand die ‘drukker’ op zijn cv had staan en stuurden die aan mij door. Een drukker en een drukker is twee. Het gaat mij om de machines waarmee je gewerkt hebt. Dan weet ik gelijk genoeg. In de loop van onze samenwerking heeft Intro steeds meer kennis opgebouwd van ons vakgebied, maar ook van De Groots mentaliteit.” Ook de drijfveer van De Groot voor de samenwerking varieerde van tijd tot tijd. Anton vertelt: “Soms schakelden wij Intro in om te voorzien in de behoefte aan een flexibele schil. Andere keren omdat wij moeite hadden om starters in dit vakgebied te vinden. Weer andere keren omdat veranderende wetgeving druk op de ketel zette. Intro weet keer op keer op deze wisselende behoeftes in te spelen. Door ervaren kandidaten aan te leveren, of mensen uit andere branches enthousiast te maken. Zij levert ons inmiddels kandidaten in breed uiteenlopende sectoren, zoals logistiek, afwerking, CTP en drukkerij”

Wisselende invalshoeken
Vincent is als manager productie het meest direct bij Intro betrokken. “Wij hebben goede ervaringen met de samenwerking. We hebben de ene keer een lolletje aan de telefoon, maar de andere keer hebben wij hele serieuze overlegmomenten. Door wederzijds vertrouwen blijven we van elkaar leren.” Anton vult aan “We hebben elkaar gevonden. Dit heeft geleid tot een lange en duurzame relatie, vanuit die wisselende invalshoeken.”

Wisselwerking
Jacob en Maurits van Intro Personeel bevestigen dit beeld. “Er is gewoon vertrouwen van twee kanten, dat werkt soepel. We zijn natuurlijk in de praktijk klant en leverancier, maar we zien elkaar meer als samenwerkingspartners. Wij werken graag voor bedrijven als De Groot, omdat wij zien dat zij net als wij het menselijke aspect belangrijk vinden. Ze zijn bereid te investeren in het personeel. Dat is mooi om te zien. Er is bovendien echt sprake van een wisselwerking, drukken zij op het hart: De Groot deelt grafische kennis met ons. Wij delen personeelskennis met De Groot. Zo ontstaat een match die leidt tot een kandidaat die echt past.

Bent u ondernemer of particulier en wilt u voortaan twee keer per jaar een hard-copy versie van Bloei ontvangen? Laat dan uw gegevens via onderstaande link: https://www.florys.nl/bloei/