De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Help, een recruiter belt mij!

22 juni, 2023
Bellende recruiter van Intro Personeel.

Hellup, je telefoon rinkelt! Krijg je opeens onverwachts een recruiter aan de lijn. Je cv staat online en nu heeft een recruiter interesse in jou. Wat is het beste om te doen als je gebeld wordt door iemand die mogelijk een baan voor je heeft?

Wie serieus op zoek is naar werk, kan het vaak wel waarderen als een ander daar oprecht op reageert. Ook een recruiter kan jou benaderen voor een mooie baan die ‘ie op het oog heeft voor jou. Desondanks kan een telefoontje misschien wat rauw op je dak komen. Hier wat tips en suggesties om het gesprek tot een goed einde te brengen.

1. Beantwoord de oproep

Als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in een baan is het zeker verstandig de telefoon op te nemen. Het laat zien dat je het belangrijk vindt en serieus met de kans omgaat. Laat deze kans dus vooral niet glippen!

2. Wees professioneel en beleefd

Heb je opgenomen? Net zoals overal en altijd: wees beleefd. Begroet de recruiter en zeg je naam. Daarna maakt de recruiter zich bekend. Diegene zal zichzelf voorstellen en zeggen dat hij namens Intro Personeel belt. Wees netjes en geef elkaar de ruimte. Zo kom je professioneel over. Een goede eerste indruk is goud waard.

3. Luister actief

Om te weten wat de recruiter voor jou in petto heeft: luister! De recruiter zal waarschijnlijk zeggen dat ‘ie jouw cv is tegengekomen op het internet of een vacaturebank. Daarna volgt tekst en uitleg over de baan die hij voor ogen heeft voor jou.

4. Stel vragen en noteer belangrijke informatie

Dan is het jouw beurt. Je kan vragen stellen en belangrijke informatie (zoals het tijdstip en plaats van de kennismakingsafspraak) noteren. Je kan bijvoorbeeld ook vragen stellen over de functie, de vacature, het salaris en de bedrijfscultuur.

5. Wees positief en enthousiast

Lijkt de baan jouw echt wat? Steek je enthousiasme dan vooral niet onder stoelen of banken. Laat merken dat je positief bent en graag de baan wilt hebben.

6. Bedank de recruiter

Als het gesprek aan zijn einde komt, bedank je de recruiter. Het is altijd goed om contact te (blijven) houden. Zelfs als deze keer het onverhoopt niet lukt. Wie weet, komt er nieuwe kans voorbij.

Is het eerste contact geslaagd? Mooi, nu kun je het sollicitatieproces vervolgen. Je zal vast nog vaker contact hebben met de recruiter. Met wat geluk heb je zomaar een leuke nieuwe baan. Goed om in je contacten te investeren dus.

Bel je liever zelf een recruiter? Neem vooral contact op!

 

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel