De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Help, een recruiter belt mij!

22 juni, 2023
Bellende recruiter van Intro Personeel.

Hellup, je telefoon rinkelt! Krijg je opeens onverwachts een recruiter aan de lijn. Je cv staat online en nu heeft een recruiter interesse in jou. Wat is het beste om te doen als je gebeld wordt door iemand die mogelijk een baan voor je heeft?

Wie serieus op zoek is naar werk, kan het vaak wel waarderen als een ander daar oprecht op reageert. Ook een recruiter kan jou benaderen voor een mooie baan die ‘ie op het oog heeft voor jou. Desondanks kan een telefoontje misschien wat rauw op je dak komen. Hier wat tips en suggesties om het gesprek tot een goed einde te brengen.

1. Beantwoord de oproep

Als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in een baan is het zeker verstandig de telefoon op te nemen. Het laat zien dat je het belangrijk vindt en serieus met de kans omgaat. Laat deze kans dus vooral niet glippen!

2. Wees professioneel en beleefd

Heb je opgenomen? Net zoals overal en altijd: wees beleefd. Begroet de recruiter en zeg je naam. Daarna maakt de recruiter zich bekend. Diegene zal zichzelf voorstellen en zeggen dat hij namens Intro Personeel belt. Wees netjes en geef elkaar de ruimte. Zo kom je professioneel over. Een goede eerste indruk is goud waard.

3. Luister actief

Om te weten wat de recruiter voor jou in petto heeft: luister! De recruiter zal waarschijnlijk zeggen dat ‘ie jouw cv is tegengekomen op het internet of een vacaturebank. Daarna volgt tekst en uitleg over de baan die hij voor ogen heeft voor jou.

4. Stel vragen en noteer belangrijke informatie

Dan is het jouw beurt. Je kan vragen stellen en belangrijke informatie (zoals het tijdstip en plaats van de kennismakingsafspraak) noteren. Je kan bijvoorbeeld ook vragen stellen over de functie, de vacature, het salaris en de bedrijfscultuur.

5. Wees positief en enthousiast

Lijkt de baan jouw echt wat? Steek je enthousiasme dan vooral niet onder stoelen of banken. Laat merken dat je positief bent en graag de baan wilt hebben.

6. Bedank de recruiter

Als het gesprek aan zijn einde komt, bedank je de recruiter. Het is altijd goed om contact te (blijven) houden. Zelfs als deze keer het onverhoopt niet lukt. Wie weet, komt er nieuwe kans voorbij.

Is het eerste contact geslaagd? Mooi, nu kun je het sollicitatieproces vervolgen. Je zal vast nog vaker contact hebben met de recruiter. Met wat geluk heb je zomaar een leuke nieuwe baan. Goed om in je contacten te investeren dus.

Bel je liever zelf een recruiter? Neem vooral contact op!

 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel