De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Help, een recruiter belt mij!

22 juni, 2023
Bellende recruiter van Intro Personeel.

Hellup, je telefoon rinkelt! Krijg je opeens onverwachts een recruiter aan de lijn. Je cv staat online en nu heeft een recruiter interesse in jou. Wat is het beste om te doen als je gebeld wordt door iemand die mogelijk een baan voor je heeft?

Wie serieus op zoek is naar werk, kan het vaak wel waarderen als een ander daar oprecht op reageert. Ook een recruiter kan jou benaderen voor een mooie baan die ‘ie op het oog heeft voor jou. Desondanks kan een telefoontje misschien wat rauw op je dak komen. Hier wat tips en suggesties om het gesprek tot een goed einde te brengen.

1. Beantwoord de oproep

Als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent in een baan is het zeker verstandig de telefoon op te nemen. Het laat zien dat je het belangrijk vindt en serieus met de kans omgaat. Laat deze kans dus vooral niet glippen!

2. Wees professioneel en beleefd

Heb je opgenomen? Net zoals overal en altijd: wees beleefd. Begroet de recruiter en zeg je naam. Daarna maakt de recruiter zich bekend. Diegene zal zichzelf voorstellen en zeggen dat hij namens Intro Personeel belt. Wees netjes en geef elkaar de ruimte. Zo kom je professioneel over. Een goede eerste indruk is goud waard.

3. Luister actief

Om te weten wat de recruiter voor jou in petto heeft: luister! De recruiter zal waarschijnlijk zeggen dat ‘ie jouw cv is tegengekomen op het internet of een vacaturebank. Daarna volgt tekst en uitleg over de baan die hij voor ogen heeft voor jou.

4. Stel vragen en noteer belangrijke informatie

Dan is het jouw beurt. Je kan vragen stellen en belangrijke informatie (zoals het tijdstip en plaats van de kennismakingsafspraak) noteren. Je kan bijvoorbeeld ook vragen stellen over de functie, de vacature, het salaris en de bedrijfscultuur.

5. Wees positief en enthousiast

Lijkt de baan jouw echt wat? Steek je enthousiasme dan vooral niet onder stoelen of banken. Laat merken dat je positief bent en graag de baan wilt hebben.

6. Bedank de recruiter

Als het gesprek aan zijn einde komt, bedank je de recruiter. Het is altijd goed om contact te (blijven) houden. Zelfs als deze keer het onverhoopt niet lukt. Wie weet, komt er nieuwe kans voorbij.

Is het eerste contact geslaagd? Mooi, nu kun je het sollicitatieproces vervolgen. Je zal vast nog vaker contact hebben met de recruiter. Met wat geluk heb je zomaar een leuke nieuwe baan. Goed om in je contacten te investeren dus.

Bel je liever zelf een recruiter? Neem vooral contact op!

 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel