De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hoe je kan doorgroeien naar een nieuwe functie

23 juli, 2020

Doorgroeien naar een mooie functie? Er zijn maar weinig mensen die dat niet willen. Ewout Pols, vestigingsmanager in Bodegraven, spreekt regelmatig mensen die een stapje hogerop willen. Zijn advies: “Maak je ambities kenbaar aan jouw werkgever.” 

Een volgende stap maken in je loopbaan. Ewout kan er zelf over meepraten. In 2013 ging hij bij Intro aan de slag als recruiting consultant. Nadat hij was doorgegroeid naar accountmanager begon hij dit jaar als vestigingsmanager. Ook in zijn werk komt hij regelmatig mensen tegen die willen doorgroeien, zegt hij. “De meeste mensen die ik spreek hebben wel de ambitie om door te groeien. Maar het is per persoon verschillend. De één wil het graag, de ander niet.” 

Maar stel, je bent een beetje uitgekeken op je huidige functie. Wat moet je dan doen? “Dan is het tijd om actie te ondernemen. Zet op een rijtje wat je wél en wat je níet leuk vindt. Daardoor kan je de dingen die leuk zijn, nog meer gaan waarderen. Door de positieve dingen te belichten, krijg je nieuwe motivatie.” 

Opengooien 

“Wat je zeker moet doen is in gesprek gaan met je werkgever”, adviseert Ewout. “Maak je ambities kenbaar. Gooi het open. Dan kunnen er dingen worden veranderd.  De basis is dat je werkgever weet wat je ambitie is. Wellicht kan je dan beginnen met een opleidingsprogramma.” 

Overigens betekent doorgroeien volgens Ewout niet altijd dat je een stap maakt naar een hogere of zwaardere functie. “Je kan ook in de breedte doorgroeien. Je krijgt dan in dezelfde functie er nieuwe werkzaamheden bij.” 

Als je stappen wilt zetten, heb je daar zelf uiteraard invloed op. “Laat je van je beste kant zien bij je werkgever. Met de juiste werkinstelling kan je laten zien dat je capabel en volwassen genoeg bent om een volgende functie aan te kunnen.  Zorg dat je opvalt en doe een stapje extra. Wellicht denkt je werkgever: ‘He, die heeft meer in zijn mars!’. Zo heb ik ooit eens iemand geplaatst als machinaal houtbewerker bij een houtfabriek. Door hard te werken was ‘ie binnen een halfjaar doorgegroeid naar de functie van planner. Dat loont dus.” 

Kans 

Het hangt natuurlijk niet alleen van jezelf af. Ook van je werkgever. “Je werkgever moet natuurlijk wel de kans geven. Als je maar een nummertje bent, is het veel moeilijker om op te vallen. Het helpt als het een organisatie is waar doorgroeien centraal staat.” 

Maar de belangrijkste tip die Ewout kan geven is: val op. “Zorg ervoor dat je met kop boven het maaiveld uitsteekt. Als je een kans krijgt, grijp die met beide handen aan. Doe een stapje extra, ook als het voor jezelf niet even goed uitkomt. Belt je werkgever op vrijdagavond om jouw hulp? Zeg ja, dan val je op. Dat kan nog wel eens beter uitpakken voor jou dan je zelf denkt.”  

 

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel