De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Je collega’s op vakantie? Grijp die kans

20 juli, 2023
Hans Bossenbroek

Ken je dat gevoel? Dat jij in eentje loopt te buffelen terwijl al je collega’s lekker vakantie zitten te vieren. Maak je geen zorgen, je kan ook juist nu de kans grijpen om te schitteren. Wie weet wat er allemaal nog in het verschiet ligt.

Dat is balen. Is net je favoriete collega op vakantie. Sta je daar in eentje je werk te doen in een typisch Nederlandse zomer. Lekker zonnepanelen te monteren of je suf te rennen in de logistieke wereld. Bekende nadelen zijn meer werkdruk en gebrek aan afwisseling. Maar geen nood, het kan ook zo z’n voordelen hebben.

1. Pak je verantwoordelijkheid

Als je collega’s afwezig zijn, is het misschien jouw kans om meer op te vallen. Omdat anderen afwezig zijn, heb je misschien extra of andere taken dan normaal. Van die verantwoordelijkheid kan je profiteren. Zo kan je jouw ‘baas’ laten zien dat je nog meer in je mars hebt.

2. Je kan sneller werken

Juist omdat er geen andere collega’s zijn, kan je lekker los gaan. Omdat er minder onderbrekingen zijn, kan je rustig en goed werken. Zo ben je geconcentreerd op je eigen taken en gaat je productiviteit omhoog.

3. Je leert andere collega’s misschien beter kennen

Misschien moet je wel met andere collega’s samenwerken dan normaal. Dat is ook een kans om hen eens te leren kennen. Zo kan je een band scheppen met collega’s die anders niet of nauwelijks spreekt.

4. Grijp de kans je te ontwikkelen

Als anderen er niet zijn, liggen de kansen er voor het oprapen. Het is kans om te groeien in vaardigheden of kennis. Door uit je comfortzone te komen leer je misschien wel andere kanten van jezelf te ontdekken. Wie weet blijk je opeens goed te kunnen leidinggeven of vergroot je jouw zelfvertrouwen doordat blijkt dat je ook uitstekend zelfstandig kan werken.

Kortom, je hoeft niet in een hoekje te gaan zitten als al je collega’s op hun strandstoeltje in de Spaanse zon liggen. Leve de zomer en grijp je kansen!

Meer weten? Knoop dan eens een gesprek aan met een Intro-recruiter

Gerelateerde artikelen

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever als […]

Lees artikel

Leerling Operator Mike vindt het heerlijk om in de taartenbakkerij te werken

Mike van der Hulst is leerling operator bij een fabriek waar dagelijks ambachtelijke taarten worden gemaakt. Sinds ruim een jaar werkt hij er met veel plezier. “Ik vind het leuk om productief te zijn en lekker aan te pakken.”       Enthousiast over zijn functie bij de taartenfabriek in de Betuwe is de 23-jarige Mike zeker. […]

Lees artikel