De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Je collega’s op vakantie? Grijp die kans

20 juli, 2023
Hans Bossenbroek

Ken je dat gevoel? Dat jij in eentje loopt te buffelen terwijl al je collega’s lekker vakantie zitten te vieren. Maak je geen zorgen, je kan ook juist nu de kans grijpen om te schitteren. Wie weet wat er allemaal nog in het verschiet ligt.

Dat is balen. Is net je favoriete collega op vakantie. Sta je daar in eentje je werk te doen in een typisch Nederlandse zomer. Lekker zonnepanelen te monteren of je suf te rennen in de logistieke wereld. Bekende nadelen zijn meer werkdruk en gebrek aan afwisseling. Maar geen nood, het kan ook zo z’n voordelen hebben.

1. Pak je verantwoordelijkheid

Als je collega’s afwezig zijn, is het misschien jouw kans om meer op te vallen. Omdat anderen afwezig zijn, heb je misschien extra of andere taken dan normaal. Van die verantwoordelijkheid kan je profiteren. Zo kan je jouw ‘baas’ laten zien dat je nog meer in je mars hebt.

2. Je kan sneller werken

Juist omdat er geen andere collega’s zijn, kan je lekker los gaan. Omdat er minder onderbrekingen zijn, kan je rustig en goed werken. Zo ben je geconcentreerd op je eigen taken en gaat je productiviteit omhoog.

3. Je leert andere collega’s misschien beter kennen

Misschien moet je wel met andere collega’s samenwerken dan normaal. Dat is ook een kans om hen eens te leren kennen. Zo kan je een band scheppen met collega’s die anders niet of nauwelijks spreekt.

4. Grijp de kans je te ontwikkelen

Als anderen er niet zijn, liggen de kansen er voor het oprapen. Het is kans om te groeien in vaardigheden of kennis. Door uit je comfortzone te komen leer je misschien wel andere kanten van jezelf te ontdekken. Wie weet blijk je opeens goed te kunnen leidinggeven of vergroot je jouw zelfvertrouwen doordat blijkt dat je ook uitstekend zelfstandig kan werken.

Kortom, je hoeft niet in een hoekje te gaan zitten als al je collega’s op hun strandstoeltje in de Spaanse zon liggen. Leve de zomer en grijp je kansen!

Meer weten? Knoop dan eens een gesprek aan met een Intro-recruiter

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel