De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Je collega’s op vakantie? Grijp die kans

20 juli, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Ken je dat gevoel? Dat jij in eentje loopt te buffelen terwijl al je collega’s lekker vakantie zitten te vieren. Maak je geen zorgen, je kan ook juist nu de kans grijpen om te schitteren. Wie weet wat er allemaal nog in het verschiet ligt.

Dat is balen. Is net je favoriete collega op vakantie. Sta je daar in eentje je werk te doen in een typisch Nederlandse zomer. Lekker zonnepanelen te monteren of je suf te rennen in de logistieke wereld. Bekende nadelen zijn meer werkdruk en gebrek aan afwisseling. Maar geen nood, het kan ook zo z’n voordelen hebben.

1. Pak je verantwoordelijkheid

Als je collega’s afwezig zijn, is het misschien jouw kans om meer op te vallen. Omdat anderen afwezig zijn, heb je misschien extra of andere taken dan normaal. Van die verantwoordelijkheid kan je profiteren. Zo kan je jouw ‘baas’ laten zien dat je nog meer in je mars hebt.

2. Je kan sneller werken

Juist omdat er geen andere collega’s zijn, kan je lekker los gaan. Omdat er minder onderbrekingen zijn, kan je rustig en goed werken. Zo ben je geconcentreerd op je eigen taken en gaat je productiviteit omhoog.

3. Je leert andere collega’s misschien beter kennen

Misschien moet je wel met andere collega’s samenwerken dan normaal. Dat is ook een kans om hen eens te leren kennen. Zo kan je een band scheppen met collega’s die anders niet of nauwelijks spreekt.

4. Grijp de kans je te ontwikkelen

Als anderen er niet zijn, liggen de kansen er voor het oprapen. Het is kans om te groeien in vaardigheden of kennis. Door uit je comfortzone te komen leer je misschien wel andere kanten van jezelf te ontdekken. Wie weet blijk je opeens goed te kunnen leidinggeven of vergroot je jouw zelfvertrouwen doordat blijkt dat je ook uitstekend zelfstandig kan werken.

Kortom, je hoeft niet in een hoekje te gaan zitten als al je collega’s op hun strandstoeltje in de Spaanse zon liggen. Leve de zomer en grijp je kansen!

Meer weten? Knoop dan eens een gesprek aan met een Intro-recruiter

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel