De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Keukenmonteur Tim geniet net als klanten van een mooie nieuwe keuken

18 januari, 2022

Keukenmonteur Tim Bruijnink uit ‘s-Gravendeel is dagelijks op pad om bij particuliere klanten keukens te monteren of onderhoud aan de keukens te plegen. Een baan die hem prima bevalt. “Het leukste is dat je mensen blij maakt met hun nieuwe keuken.” 

De 27-jarige keukenmonteur is net klaar met werken. Nadat hij zijn ‘eigen werkbus’ voor de deur heeft geparkeerd komt hij de showroom van Anovi Keukens binnenwandelen. De plek waar we hem spreken over zijn baan. Hij is nu enkele maanden in functie als leerling keukenmonteur.

Waar ben je vandaag mee bezig?

“Vanochtend vroeg heb ik samen met een collega spullen opgehaald bij onze vestiging in Sint-Annaland. Daarna zijn we doorgereden naar een klant in Berkel en Rodenrijs. Bij diegene thuis hebben we de kookplaat vervangen. Ook was er nog een gedeelte van het aanrechtblad kapot dus die hebben we gerepareerd. Ook moest er nog een keukendeurtje worden vervangen.”

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

“Meestal begin ik om half 8 bij de klant. Dat kan ook 8 uur zijn. Dat hangt ervan af wat voor werk ik doe. Op maandag, dinsdag en woensdag plaats ik keukens en begin ik eerder met werken. Op donderdag en vrijdag voer ik reparaties en serviceklussen uit en start ik een half uurtje later.”

“Iedere dag is anders. Meestal plaats je met z’n tweeën een keuken. Als je aan een klus begint, start je met het uitpakken van de keuken en het inmeten ervan en het bekijken van de bijbehorende tekeningen. Daar ben je al gauw een halve dag mee bezig. Daarna ga je aan de slag met het zetten van de keukenkastjes en het keukenblad. Gemiddeld ben je 2 á 3 dagen met het zetten van een keuken bezig.”

“Ik werk van Den Haag tot Bergen op Zoom. Omdat ik zelf in het zuiden van het land woon, werk ik vaak in Zeeland, maar ook regelmatig plaats ik een keuken ergens in Zuid-Holland.”

Waar beleef je het meeste plezier aan in je werk?

“Het mooiste is om mensen blij te maken met zoals ik het noem ‘het hart van het huis’: de keuken. Het is altijd leuk om te zien als mensen hartstikke blij zijn met hun nieuwe keuken. Ook geniet ik er altijd van om naar het eindresultaat toe te werken. Het is gaaf om het lijnenspel van de keuken mooi te laten lopen en de keuken echt af is.”

Wie kan er keukenmonteur worden?

“In principe iedereen die een beetje handig is. Als jij handig ben met je handen kan je dit gewoon worden. Voordat je aan de slag gaat, leer je de beginselen van het vak in de eerste maand dat je in dienst ben. Dat doe je in Utrecht, bij het leerwerkcentrum van de DB Keukengroep. Daarna ga je met een ervaren monteur mee op pad en heb je af en toe nog een cursusdag om je kennis bij te spijkeren.”

Welke eigenschappen moet je hebben om keukenmonteur te worden?

“Als keukenmonteur moet je nauwkeurig en precies kunnen werken. Ook is technisch inzicht belangrijk. Verder moet je goed met klanten kunnen omgaan. Het gaat immers om hun nieuwe keuken.”

Hoe wil jij je verder ontwikkelen?

“Ik ben nu nog leerling keukenmonteur, maar wil een volwaardig keukenmonteur worden. Ik wil zoveel mogelijk leren en zo een stapje hoger komen. Voorlopig ben ik daar nog wel even mee bezig en daarna kijken we wel weer verder.”

Dit is deel 8 in de serie Mijn Beroep. In deze serie vertellen door Intro geplaatste werknemers hoe ze tot bloei komen in hun beroep. 

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel