De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

10 november, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures. 

Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief medewerker, medewerker binnendienst, accountmanager of relatiebeheerder. Aan jou om de kansen die er liggen te grijpen.  

Waarom zou je een commerciële baan kiezen? 

Wie in een commerciële omgeving wil werken, moet zich ervan bewust zijn dat het er meestal (erg) zakelijk aan toegaat. Dat betekent dat je resultaatgericht moet zijn, bereid bent hard te werken om doelen en targets te halen en dat je stressbestendig moet zijn. Natuurlijk zijn er hierin gradaties en verschillen. Het is daarom verstandig je goed afvragen of je voor een commerciële functie wilt gaan. Zie je die motivatie bij jezelf terug? Solliciteer dan zeker op een vacature!  

Welke diploma’s heb je nodig om in een commerciële baan aan de slag te gaan? 

Een diploma komt in een commerciële baan altijd van pas. Met een mbo-, hbo- of universitaire diploma in een commerciële richting op zak kom je bij een sollicitatie al een heel eind. Bijvoorbeeld met de opleiding Commerciële Economie of een studie Bedrijfskunde. Wie zonder diploma solliciteert, maakt ook kans. Zolang je maar laat zien dat je ambitieus bent en beschikt over de juiste vaardigheden. Al zal je dan ook nog hard aan de slag moeten om alsnog je papieren te halen.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

Wil je graag carrière maken? Dan zijn er in de handel meer dan genoeg kansen. Door te starten als commercieel medewerker of verkoper kan je een mooie loopbaan in de commercie beginnen. Door hard te werken, de kansen te grijpen en opleidingen en trainingen te volgen, kan je doorgroeien naar functies als manager of zelfs (commercieel) directeur.  

Hoeveel kan je verdienen in de commerciële sector?   

Net als de vele functies lopen ook de salarissen uiteen in de commerciële sector. Wie start in een zakelijke functie kan rekenen op een goed salaris. Als commercieel medewerker verdien je bruto als snel zo’n 1.800 euro. Hoe meer carrière je maakt, hoe hoger het salaris over het algemeen is.  

De serie ‘Aan de bak in het vak’ geeft je een kijkje in de sectoren en vakgebieden.    

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel