Blog

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

10 november, 2022
Hans Bossenbroek

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures. 

Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief medewerker, medewerker binnendienst, accountmanager of relatiebeheerder. Aan jou om de kansen die er liggen te grijpen.  

Waarom zou je een commerciële baan kiezen? 

Wie in een commerciële omgeving wil werken, moet zich ervan bewust zijn dat het er meestal (erg) zakelijk aan toegaat. Dat betekent dat je resultaatgericht moet zijn, bereid bent hard te werken om doelen en targets te halen en dat je stressbestendig moet zijn. Natuurlijk zijn er hierin gradaties en verschillen. Het is daarom verstandig je goed afvragen of je voor een commerciële functie wilt gaan. Zie je die motivatie bij jezelf terug? Solliciteer dan zeker op een vacature!  

Welke diploma’s heb je nodig om in een commerciële baan aan de slag te gaan? 

Een diploma komt in een commerciële baan altijd van pas. Met een mbo-, hbo- of universitaire diploma in een commerciële richting op zak kom je bij een sollicitatie al een heel eind. Bijvoorbeeld met de opleiding Commerciële Economie of een studie Bedrijfskunde. Wie zonder diploma solliciteert, maakt ook kans. Zolang je maar laat zien dat je ambitieus bent en beschikt over de juiste vaardigheden. Al zal je dan ook nog hard aan de slag moeten om alsnog je papieren te halen.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

Wil je graag carrière maken? Dan zijn er in de handel meer dan genoeg kansen. Door te starten als commercieel medewerker of verkoper kan je een mooie loopbaan in de commercie beginnen. Door hard te werken, de kansen te grijpen en opleidingen en trainingen te volgen, kan je doorgroeien naar functies als manager of zelfs (commercieel) directeur.  

Hoeveel kan je verdienen in de commerciële sector?   

Net als de vele functies lopen ook de salarissen uiteen in de commerciële sector. Wie start in een zakelijke functie kan rekenen op een goed salaris. Als commercieel medewerker verdien je bruto als snel zo’n 1.800 euro. Hoe meer carrière je maakt, hoe hoger het salaris over het algemeen is.  

De serie ‘Aan de bak in het vak’ geeft je een kijkje in de sectoren en vakgebieden.    

Gerelateerde artikelen

Waarom je in 2023 een opleiding moet gaan volgen

 Het nieuwe jaar staat voor de deur. Nog even en het is 2023. Tijd om je goede voornemens weer van stal te halen. Wat dacht je van het volgen van een opleiding, training of cursus? Wij geven alvast wat redenen waarom.   Met het nieuwe jaar in zicht is het niet alleen goed om terug te […]

Lees artikel

Ashley bouwt luxe caravans: van chassis lassen tot plafondlampjes inbouwen

Tussen haar mannelijke collega’s werkt Ashley Schouten aan de bouw van luxe caravans. Als meubelmaker luxe caravans heeft ze een technisch beroep waar ze met volle teugen van geniet. “Als de caravan aan het eind van het proces de deur uit gaat, ben ik trots op de bijdrage die ik heb geleverd.” In de loods […]

Lees artikel

Liever buiten kantoortijd contact? Maak gerust een afspraak

Buiten normale kantooruren zijn onze recruiters regelmatig beschikbaar voor werkzoekenden en bedrijven. “Het doel is om mensen te spreken die overdag niet bereikbaar zijn. Mensen kunnen dus ook ’s avonds bij ons terecht.”  Bij de beroemde molens van Kinderdijk is de zon inmiddels achter de horizon gezakt. Binnen zijn enkele recruiters nog aan ’t werk. […]

Lees artikel