De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

10 november, 2022
Hans Bossenbroek

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures. 

Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief medewerker, medewerker binnendienst, accountmanager of relatiebeheerder. Aan jou om de kansen die er liggen te grijpen.  

Waarom zou je een commerciële baan kiezen? 

Wie in een commerciële omgeving wil werken, moet zich ervan bewust zijn dat het er meestal (erg) zakelijk aan toegaat. Dat betekent dat je resultaatgericht moet zijn, bereid bent hard te werken om doelen en targets te halen en dat je stressbestendig moet zijn. Natuurlijk zijn er hierin gradaties en verschillen. Het is daarom verstandig je goed afvragen of je voor een commerciële functie wilt gaan. Zie je die motivatie bij jezelf terug? Solliciteer dan zeker op een vacature!  

Welke diploma’s heb je nodig om in een commerciële baan aan de slag te gaan? 

Een diploma komt in een commerciële baan altijd van pas. Met een mbo-, hbo- of universitaire diploma in een commerciële richting op zak kom je bij een sollicitatie al een heel eind. Bijvoorbeeld met de opleiding Commerciële Economie of een studie Bedrijfskunde. Wie zonder diploma solliciteert, maakt ook kans. Zolang je maar laat zien dat je ambitieus bent en beschikt over de juiste vaardigheden. Al zal je dan ook nog hard aan de slag moeten om alsnog je papieren te halen.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

Wil je graag carrière maken? Dan zijn er in de handel meer dan genoeg kansen. Door te starten als commercieel medewerker of verkoper kan je een mooie loopbaan in de commercie beginnen. Door hard te werken, de kansen te grijpen en opleidingen en trainingen te volgen, kan je doorgroeien naar functies als manager of zelfs (commercieel) directeur.  

Hoeveel kan je verdienen in de commerciële sector?   

Net als de vele functies lopen ook de salarissen uiteen in de commerciële sector. Wie start in een zakelijke functie kan rekenen op een goed salaris. Als commercieel medewerker verdien je bruto als snel zo’n 1.800 euro. Hoe meer carrière je maakt, hoe hoger het salaris over het algemeen is.  

De serie ‘Aan de bak in het vak’ geeft je een kijkje in de sectoren en vakgebieden.    

Gerelateerde artikelen

Vies werk? Rioolmonteur Nick is nergens bang voor

Rioolmonteur Nick Kolenbrander ontstopt dagelijks met het grootste gemak verstopte rioolbuizen in keukens, toiletten en badkamers. Meestal geen werk waar je schone handen van krijgt. Maar hij krijgt er veel  voor terug. “De dankbaarheid van mensen na het ontstoppen van bijvoorbeeld een toilet is onbetaalbaar.” Aan enthousiasme ontbreekt het Nick niet. Als er iemand gepassioneerd […]

Lees artikel

Wat je allemaal met jouw vakantiegeld kan doen

Het is normaal gesproken al fijn als je salaris op je rekening wordt gestort, maar in de maand mei is het helemaal leuk. De kans is groot dat je dan je vakantiegeld krijgt. Misschien een goed idee om eens goed na te denken wat je met dat extra geld gaat doen. Voor veel mensen is […]

Lees artikel

Jezelf (verder) ontwikkelen op je werk, hoe doe je dat?

Het is natuurlijk een cliché van jewelste, maar daarom niet minder waar. Stilstand is achteruitgang. Ook op je werk. Welk werk je ook doet. Om met plezier naar je werk te blijven gaan is het nodig jezelf te (blijven) ontwikkelen. We geven graag wat tips en adviezen. Hoe kan je jezelf blijven ontwikkelen op je […]

Lees artikel