De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

10 november, 2022
Hans Bossenbroek

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures. 

Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief medewerker, medewerker binnendienst, accountmanager of relatiebeheerder. Aan jou om de kansen die er liggen te grijpen.  

Waarom zou je een commerciële baan kiezen? 

Wie in een commerciële omgeving wil werken, moet zich ervan bewust zijn dat het er meestal (erg) zakelijk aan toegaat. Dat betekent dat je resultaatgericht moet zijn, bereid bent hard te werken om doelen en targets te halen en dat je stressbestendig moet zijn. Natuurlijk zijn er hierin gradaties en verschillen. Het is daarom verstandig je goed afvragen of je voor een commerciële functie wilt gaan. Zie je die motivatie bij jezelf terug? Solliciteer dan zeker op een vacature!  

Welke diploma’s heb je nodig om in een commerciële baan aan de slag te gaan? 

Een diploma komt in een commerciële baan altijd van pas. Met een mbo-, hbo- of universitaire diploma in een commerciële richting op zak kom je bij een sollicitatie al een heel eind. Bijvoorbeeld met de opleiding Commerciële Economie of een studie Bedrijfskunde. Wie zonder diploma solliciteert, maakt ook kans. Zolang je maar laat zien dat je ambitieus bent en beschikt over de juiste vaardigheden. Al zal je dan ook nog hard aan de slag moeten om alsnog je papieren te halen.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

Wil je graag carrière maken? Dan zijn er in de handel meer dan genoeg kansen. Door te starten als commercieel medewerker of verkoper kan je een mooie loopbaan in de commercie beginnen. Door hard te werken, de kansen te grijpen en opleidingen en trainingen te volgen, kan je doorgroeien naar functies als manager of zelfs (commercieel) directeur.  

Hoeveel kan je verdienen in de commerciële sector?   

Net als de vele functies lopen ook de salarissen uiteen in de commerciële sector. Wie start in een zakelijke functie kan rekenen op een goed salaris. Als commercieel medewerker verdien je bruto als snel zo’n 1.800 euro. Hoe meer carrière je maakt, hoe hoger het salaris over het algemeen is.  

De serie ‘Aan de bak in het vak’ geeft je een kijkje in de sectoren en vakgebieden.    

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel