De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Van commercieel medewerker doorgroeien naar manager of directeur? Het kan!

10 november, 2022
Hans Bossenbroek
2 zakenmannen schudden de hand en maken een deal.

Opklimmen van commercieel medewerker naar directeur. Wie droomt er niet van? Anders gezegd: wie graag handelt en met geld omgaat droomt ongetwijfeld van een mooie commerciële carrière. En dat is mooi, in het commerciële vakgebied zijn er genoeg vacatures. 

Vacatures voor commerciële functies zijn er genoeg. Denk aan een baan als commercieel medewerker, commercieel administratief medewerker, medewerker binnendienst, accountmanager of relatiebeheerder. Aan jou om de kansen die er liggen te grijpen.  

Waarom zou je een commerciële baan kiezen? 

Wie in een commerciële omgeving wil werken, moet zich ervan bewust zijn dat het er meestal (erg) zakelijk aan toegaat. Dat betekent dat je resultaatgericht moet zijn, bereid bent hard te werken om doelen en targets te halen en dat je stressbestendig moet zijn. Natuurlijk zijn er hierin gradaties en verschillen. Het is daarom verstandig je goed afvragen of je voor een commerciële functie wilt gaan. Zie je die motivatie bij jezelf terug? Solliciteer dan zeker op een vacature!  

Welke diploma’s heb je nodig om in een commerciële baan aan de slag te gaan? 

Een diploma komt in een commerciële baan altijd van pas. Met een mbo-, hbo- of universitaire diploma in een commerciële richting op zak kom je bij een sollicitatie al een heel eind. Bijvoorbeeld met de opleiding Commerciële Economie of een studie Bedrijfskunde. Wie zonder diploma solliciteert, maakt ook kans. Zolang je maar laat zien dat je ambitieus bent en beschikt over de juiste vaardigheden. Al zal je dan ook nog hard aan de slag moeten om alsnog je papieren te halen.  

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er? 

Wil je graag carrière maken? Dan zijn er in de handel meer dan genoeg kansen. Door te starten als commercieel medewerker of verkoper kan je een mooie loopbaan in de commercie beginnen. Door hard te werken, de kansen te grijpen en opleidingen en trainingen te volgen, kan je doorgroeien naar functies als manager of zelfs (commercieel) directeur.  

Hoeveel kan je verdienen in de commerciële sector?   

Net als de vele functies lopen ook de salarissen uiteen in de commerciële sector. Wie start in een zakelijke functie kan rekenen op een goed salaris. Als commercieel medewerker verdien je bruto als snel zo’n 1.800 euro. Hoe meer carrière je maakt, hoe hoger het salaris over het algemeen is.  

De serie ‘Aan de bak in het vak’ geeft je een kijkje in de sectoren en vakgebieden.    

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel