De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Waar je op moet letten als je een auto van de zaak rijdt

10 juli, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Tesla Model 3 als auto van de zaak.

Vind je het leuk om in een Tesla Model 3 van je werk rond te rijden? Dat doen veel mensen ook. Leaseauto’s zoals deze zijn erg in trek. Maar wat moet je weten als je binnenkort zo’n auto gaat besturen? Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Als je een auto van je werk gaat rijden, zijn er enkele belangrijke zaken om op te letten. Denk aan financiën, het beleid van je werkgever, fiscale gevolgen en het type auto dat je mag kiezen.

Waar moet je op letten als je een leaseauto hebt?

  • Bijtelling

Als je een leaseauto hebt, komt de Belastingdienst langs. Je moet namelijk bijtelling betalen, een soort belasting voor het privégebruik van de auto. Hoeveel je moet betalen, hangt af van de prijs en de CO2-uitstoot van de auto. Het is slim om bij het kiezen van de auto rekening te houden met de bijtelling. Auto’s met minder CO2-uitstoot hebben meestal een lagere bijtelling. Bijtelling is een fiscaal voordeel van een leaseauto.

  • Kilometerregistratie

Om te voorkomen dat je belasting moet betalen voor privégebruik, moet je precies bijhouden hoeveel kilometers je rijdt. Zo kan je aantonen dat je minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Dat is belangrijk, want als je meer rijdt, kan de Belastingdienst extra kosten in rekening brengen.

  • Onderhoud en Reparaties

Voordat er schade ontstaat, is het handig om te weten wie betaalt voor reparaties en onderhoud. Controleer of deze kosten gedekt worden door je werkgever of het leasecontract.

  • Eigen Bijdrage

Sommige werkgevers vragen werknemers om zelf bij te dragen aan het privégebruik van de leaseauto. Dit kan invloed hebben op de totale kosten.

  • Tanken 

Als je elektrisch rijdt, hoef je niet te tanken. Maar als je toch moet tanken, zorg dan dat je begrijpt hoe dit werkt. Controleer of brandstofkosten vergoed worden en begrijp het proces. Houd ook rekening met het brandstofverbruik van de auto, vooral als jij verantwoordelijk bent voor de kosten.

  • Leasevoorwaarden

Als je een leaseauto hebt, zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de leasevoorwaarden, zoals de looptijd en eventuele kosten bij vroegtijdige beëindiging.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een professional over jouw situatie. Zo ben je volledig op de hoogte van geldende regels en opties die voor jou van toepassing zijn.

Wil je precies weten hoe het zit? Aarzel niet om contact op te nemen met een recruiter van Intro.

Gerelateerde artikelen

Bouwvakker die vaag vanuit de achtergrond zijn duim op steekt.

Hoe kom ik mijn sterke punten te weten?

Je kunt er op rekenen dat deze vraag wordt gesteld tijdens een sollicitatiegesprek: wat zijn jouw sterke punten? Het is niet handig om dan met een mond vol tanden te staan. Hoe ontdek je waar jij goed in bent? Je kunt maar beter goed zijn voorbereid als je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek of bij […]

Lees artikel
Een kale man met gezichtsbeharing werkt in een houthandel, hij was bezig met het lezen van formulieren en kijkt in de camera.

Een geslaagde match: Tristan kreeg bij Houthandel Van Dam een vast contract

Tristan Bluijs ging ooit via Intro Personeel aan de slag bij Houthandel Van Dam. Inmiddels werkt hij alweer vier jaar als allround medewerker bij het bedrijf in Bunnik. Het is wat je noemt: een geslaagde match tussen werkgever en werknemer. De 40-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede heeft het al jaren uitstekend naar zijn zin […]

Lees artikel
twee mannen zijn op kantoor een bakje koffie aan het drinken en ondertussen aan het overleggen.

Hoe voer je een goed intakegesprek met een recruiter?

Je ziet een leuke vacature en stuurt een mailtje naar een recruiter. Die nodigt je uit voor een bakkie koffie. Maar hoe kun je jezelf nu goed voorbereiden op een intakegesprek? Je wilt natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen en een zinvol gesprek hebben met de recruiter. Daarom is het goed om je […]

Lees artikel