De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Waarom een belletje naar de recruiter altijd helpt

14 februari, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Je ziet een vacature, solliciteert en dan is het afwachten. Toch? Dat is niet altijd zo. Het kan slim zijn even naar de recruiter te bellen. Eén telefoontje kan wonderen doen.

Digitaal solliciteren gaat tegenwoordig lekker makkelijk. Je stuurt een mailtje naar de recruiter of reageert gelijk op een vacature.   en klaar is Kees. Denk je. Wie slim is belt ook nog even met de recruiter. Maar waarom zou je dat doen?

  • Het geeft een beter beeld van wie jij bent

Als je reageert op een vacature doe je dat misschien wel door een e-mail of sollicitatibrief te sturen. Dat kan afstandelijk aanvoelen..  Met een telefoontje kan je laten zien wie je bent. Zo krijg je ook verbinding met de recruiter die je spreekt. Dat kan van onschatbare waarde zijn.  Zo laat je aan diegene zien wie je bent!

  •  Je krijgt duidelijkheid op jouw vragen

Bellen is een manier om meer te weten te komen. Je krijgt op deze manier meer informatie over de openstaande functie of het bedrijf. Bovendien weet de recruiter misschien wel een andere vacature waar jij goed bij past.

  •  Je toont interesse  

Door actief contact op te nemen met de recruiter laat je zien dat je serieuze interesse hebt in de functie. Jouw moeite om meer te weten te komen wordt vast en zeker gewaardeerd. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat je wordt uitgenodigd voor een (vervolg)gesprek.

  •  Je breidt je netwerk uit

Zelfs als je niet direct in aanmerking komt voor een functie kan een belletje nuttig zijn. Wie weet, weet de recruiter jou de volgende keer wél te vinden. Een positief telefoongesprek kan ervoor zorgen dat je een positieve indruk achterlaat. In de toekomst kan het contact handig zijn.

Door de vacature na te bellen of überhaupt even te bellen met een recruiter kan je jezelf dus onderscheiden van andere kandidaten. Zo vergroot je de kansen om aan een baan te komen. Voor je het weet ben je aan ’t werk in een baan die helemaal bij je past.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Bel even naar één van onze recruiters!

 

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel