De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Het liefst veegt veegwagenmachinist Jan de straatjes van een ander schoon

26 oktober, 2023
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Je staat er niet zo bij stil maar veegwagens houden de openbare weg brandschoon. Veegwagenmachinist Jan de Jong is één van de veegwagenmachinisten die wegen en straten in Nederland netjes houdt. “Ik geniet er het meest van als de weg achter mij netjes is aangeveegd.”

In de Vopwijk, een jaren ’30-buurt in de stad Vlaardingen, rijdt de 64-jarige Jan uit Waddinxveen deze donderdag met ‘zijn’ veegwagen rond. Samen met zijn collega’s van Loonbedrijf Van Etten is hij de straten in deze buurt aan het reinigen.

Waar ben je vandaag mee bezig?

“In mijn veegwagen volg ik mij collega’s (meestal zes of zeven) die hier met een bosmaaiers bezig zijn. Zij halen het onkruid weg en verwijderen de bladeren van de stoep. Zij blazen die op straat. Ik rijd er dan met de veegwagen langs om het blad op te vegen. Vandaag ben ik al één keer terug geweest naar de gemeentewerf hier in Vlaardingen om de bak van de wagen te legen.”

Wat zijn jouw taken?

“Als veegwagenmachinist haal ik onkruid en het blad uit de goten. Het grootste gedeelte van het jaar is het mijn belangrijkste taak om te vegen. Af en toe doe ik ook wel eens iets anders. Dan zit ik bijvoorbeeld op de trekker om andere werkzaamheden te doen. Maar eigenlijk ben ik zomer en winter wel bezig met vegen. Ik zit heerlijk alleen in mijn veegwagen met een muziekje op.”

Waar ben je bezig met vegen?

“Vooral in Vlaardingen. We hebben drie wijken die we helemaal schoonhouden. Ik ken hier inmiddels aardig de weg.”

Hoe verloopt een doorsnee werkdag van jou?

“Om zes uur ’s ochtends ga ik van de zaak, in Bergschenhoek, weg en ben ik rond half zeven, kwart voor zeven hier in de wijk. ’s Middags rond half vier ben ik dan terug om de veegwagen te lossen. Ook maak ik mijn wagen schoon voor de volgende dag. Tussendoor eet ik ook op de zaak, ik heb een uur pauze.”

Wat vind je zo leuk aan je werk als veegwagenmachinist?

“Het schoonhouden zelf vind ik het leukste aan mijn werk. Het is fijn om een straat te zien die je zelf hebt schoongemaakt. Dat maakt me trots.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik hoef nog maar twee jaar te werken dan kan ik lekker van mijn pensioen gaan genieten.” Lachend: “Het is leuk dat werken, maar er gaat een hoop tijd in zitten.”

Wil jij ook graag op de veegwagen werken? Neem dan contact op met Harmen

Gerelateerde artikelen

Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel