De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Ongediertebestrijder zorgt dat plaagdieren wegblijven

14 april, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

De natuur is prachtig, maar soms kunnen dieren ook knap lastig zijn. Als Ongediertebestrijder weet je dat als geen ander. In deze baan zorg je ervoor dat ratten, muizen, mieren, wespen en kakkerlakken wegblijven bij gevoelige werkplekken. “Op een ecologisch verantwoorde manier ben je bezig met de bestrijding van plaagdieren.” 

Recruiter Johan Scheurwater weet alles over deze openstaande vacature. Hij zoekt mensen die niet bang zijn voor dieren en er niet voor terugdeinzen in een soms vieze omgeving te werken.  

Wat ga je als plaagdierbestrijder precies doen?

“Je belangrijkste taak is het voorkomen dat ongedierte de overhand krijgt in een bedrijf. Oftewel: ongediertebestrijding. Je kan het je vast voorstellen dat muizen of ratten bijvoorbeeld niet erg gewenst zijn in een restaurant. Daarom ga je op pad om inventarisaties te doen bij bedrijven en instellingen. Je stelt het probleem vast. Aan de hand daarvan stel je een bestrijdingsplan op dat je uitvoert. Ook informeer je klanten met preventieve voorlichting.” 

Wat is er uniek aan deze baan?

“De baan van ongediertebestrijder zelf is bijzonder. Je komt in allerlei situaties terecht. Uit de kluiten gewassen wespennesten, bedden met wantsen of ratten in de keukenkastjes. Je kan het zo gek niet bedenken.” 

Waar ga je werken? 

“Je gaat aan de slag bij een bedrijf in Groot-Ammers. Het bedrijf is onderdeel van een bedrijvengroep die gespecialiseerd is in afvalverwerking. Je bent er niet de enige ongediertebestrijder. Samen met de andere collega’s van je team plaagdierbestrijders.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Natuurlijk een leuke en unieke baan. Afhankelijk van je ervaring en opleiding krijg je een mooi salaris. Tussen de 1900 en 2750 euro bruto per maand. Overuren krijg je doorbetaald en je hebt 25 vakantiedagen in een jaar. Ook krijg je een bedrijfsauto, laptop en telefoon van de zaak. Bovendien krijg je de mogelijkheid om vaak vanuit huis te werken. Ook het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheid. Bijvoorbeeld de opleiding Integrated Pest Management.”   

Wie komt er in aanmerking voor deze baan? 

“Als ongediertebestrijder moet je tegen een stootje kunnen.  Dat is zeker. Zoals gezegd kom je soms in een smerige omgeving terecht. Je moet dus niet bang zijn door dieren. Er kan zo een rat of muis langs je heen rennen in je werk. Verder is het belangrijk dat je over overtuigingskracht beschikt. Je kan de klant overtuigen van jouw advies. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.” 

Interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op met Johan Scheurwater. 

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel