De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Ongediertebestrijder zorgt dat plaagdieren wegblijven

14 april, 2022
Hans Bossenbroek

De natuur is prachtig, maar soms kunnen dieren ook knap lastig zijn. Als Ongediertebestrijder weet je dat als geen ander. In deze baan zorg je ervoor dat ratten, muizen, mieren, wespen en kakkerlakken wegblijven bij gevoelige werkplekken. “Op een ecologisch verantwoorde manier ben je bezig met de bestrijding van plaagdieren.” 

Recruiter Johan Scheurwater weet alles over deze openstaande vacature. Hij zoekt mensen die niet bang zijn voor dieren en er niet voor terugdeinzen in een soms vieze omgeving te werken.  

Wat ga je als plaagdierbestrijder precies doen?

“Je belangrijkste taak is het voorkomen dat ongedierte de overhand krijgt in een bedrijf. Oftewel: ongediertebestrijding. Je kan het je vast voorstellen dat muizen of ratten bijvoorbeeld niet erg gewenst zijn in een restaurant. Daarom ga je op pad om inventarisaties te doen bij bedrijven en instellingen. Je stelt het probleem vast. Aan de hand daarvan stel je een bestrijdingsplan op dat je uitvoert. Ook informeer je klanten met preventieve voorlichting.” 

Wat is er uniek aan deze baan?

“De baan van ongediertebestrijder zelf is bijzonder. Je komt in allerlei situaties terecht. Uit de kluiten gewassen wespennesten, bedden met wantsen of ratten in de keukenkastjes. Je kan het zo gek niet bedenken.” 

Waar ga je werken? 

“Je gaat aan de slag bij een bedrijf in Groot-Ammers. Het bedrijf is onderdeel van een bedrijvengroep die gespecialiseerd is in afvalverwerking. Je bent er niet de enige ongediertebestrijder. Samen met de andere collega’s van je team plaagdierbestrijders.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Natuurlijk een leuke en unieke baan. Afhankelijk van je ervaring en opleiding krijg je een mooi salaris. Tussen de 1900 en 2750 euro bruto per maand. Overuren krijg je doorbetaald en je hebt 25 vakantiedagen in een jaar. Ook krijg je een bedrijfsauto, laptop en telefoon van de zaak. Bovendien krijg je de mogelijkheid om vaak vanuit huis te werken. Ook het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheid. Bijvoorbeeld de opleiding Integrated Pest Management.”   

Wie komt er in aanmerking voor deze baan? 

“Als ongediertebestrijder moet je tegen een stootje kunnen.  Dat is zeker. Zoals gezegd kom je soms in een smerige omgeving terecht. Je moet dus niet bang zijn door dieren. Er kan zo een rat of muis langs je heen rennen in je werk. Verder is het belangrijk dat je over overtuigingskracht beschikt. Je kan de klant overtuigen van jouw advies. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.” 

Interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op met Johan Scheurwater. 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel