Blog

Ongediertebestrijder zorgt dat plaagdieren wegblijven

14 april, 2022
Hans Bossenbroek

De natuur is prachtig, maar soms kunnen dieren ook knap lastig zijn. Als Ongediertebestrijder weet je dat als geen ander. In deze baan zorg je ervoor dat ratten, muizen, mieren, wespen en kakkerlakken wegblijven bij gevoelige werkplekken. “Op een ecologisch verantwoorde manier ben je bezig met de bestrijding van plaagdieren.” 

Recruiter Johan Scheurwater weet alles over deze openstaande vacature. Hij zoekt mensen die niet bang zijn voor dieren en er niet voor terugdeinzen in een soms vieze omgeving te werken.  

Wat ga je als plaagdierbestrijder precies doen?

“Je belangrijkste taak is het voorkomen dat ongedierte de overhand krijgt in een bedrijf. Oftewel: ongediertebestrijding. Je kan het je vast voorstellen dat muizen of ratten bijvoorbeeld niet erg gewenst zijn in een restaurant. Daarom ga je op pad om inventarisaties te doen bij bedrijven en instellingen. Je stelt het probleem vast. Aan de hand daarvan stel je een bestrijdingsplan op dat je uitvoert. Ook informeer je klanten met preventieve voorlichting.” 

Wat is er uniek aan deze baan?

“De baan van ongediertebestrijder zelf is bijzonder. Je komt in allerlei situaties terecht. Uit de kluiten gewassen wespennesten, bedden met wantsen of ratten in de keukenkastjes. Je kan het zo gek niet bedenken.” 

Waar ga je werken? 

“Je gaat aan de slag bij een bedrijf in Groot-Ammers. Het bedrijf is onderdeel van een bedrijvengroep die gespecialiseerd is in afvalverwerking. Je bent er niet de enige ongediertebestrijder. Samen met de andere collega’s van je team plaagdierbestrijders.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Natuurlijk een leuke en unieke baan. Afhankelijk van je ervaring en opleiding krijg je een mooi salaris. Tussen de 1900 en 2750 euro bruto per maand. Overuren krijg je doorbetaald en je hebt 25 vakantiedagen in een jaar. Ook krijg je een bedrijfsauto, laptop en telefoon van de zaak. Bovendien krijg je de mogelijkheid om vaak vanuit huis te werken. Ook het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheid. Bijvoorbeeld de opleiding Integrated Pest Management.”   

Wie komt er in aanmerking voor deze baan? 

“Als ongediertebestrijder moet je tegen een stootje kunnen.  Dat is zeker. Zoals gezegd kom je soms in een smerige omgeving terecht. Je moet dus niet bang zijn door dieren. Er kan zo een rat of muis langs je heen rennen in je werk. Verder is het belangrijk dat je over overtuigingskracht beschikt. Je kan de klant overtuigen van jouw advies. Je laat je niet zomaar uit het veld slaan.” 

Interesse in deze vacature? Neem dan snel contact op met Johan Scheurwater. 

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel