De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Assemblagemonteur heeft een hoop te kiezen

2 december, 2021
ga aan de slag als assemblagemonteur.

Nauwkeurigheid en precisie. Als er iets belangrijk is in het werk van een assemblagemonteur is het dát wel. Een beroep waarbij die eigenschappen van belang zijn omdat je onderdelen van apparaten, voertuigen en werktuigen monteert.  

Wat doet een assemblagemonteur?

Wie een baan zoekt als assemblagemonteur heeft een hoop te kiezen. Er zijn namelijk tal van sectoren waarin monteurs worden gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan de tankbouw, de voertuigenindustrie of de installatietechniek. Als assemblagemonteur bestaan je werkzaamheden aan het monteren en samenstellen van eindproducten. Met jouw technisch inzicht zorg je ervoor dat onderdelen op de juiste manier worden samengesteld. Ook voer je kwaliteitscontroles uit en bewaak je het productieproces.

Hoe kan je assemblagemonteur worden?

Het staat buiten kijft dat je technisch moet zijn geschoold als assemblagemonteur. Wie assemblagemonteur wil worden, doet er dus goed aan een technische opleiding te volgen. Met een mbo-opleiding werktuigbouwkunde of mechatronica op zak heb je een prima uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Ook heb je soms andere certificaten nodig, bijvoorbeeld een VCA-certificaat. Het ligt er maar net aan wat voor soort eindproduct je samenstelt.

Hoe ziet een werkdag van een assemblagemonteur eruit?

Bekijk de filmpjes van monteurs Patrick en Marvin eens. Dan krijg je een goede indruk van een werkdag van een assemblagemonteur. Je werkdag begin ‘s ochtends vroeg, meestal rond een uur of zeven, met een bakkie in de werkplaats. Daarna ga je aan de slag. Afhankelijk van het soort eindproduct begin je aan de assemblage van het eindproduct. Dit doe je meestal niet alleen. Vanaf tekening bouwen jij en je collega’s het product op.  Dit kan bijvoorbeeld een tuinbouwmachine zijn, maar net zo goed een complete shovel. Daar ben je nodige uurtjes mee bezig, of misschien wel meer dan één dag. Aan het eind van de dag maak je jouw werkplek schoon en kan je naar huis.

Wat verdient een assemblagemonteur?

Het gemiddelde startsalaris van een assemblagemonteur ligt om en nabij de 2000 euro en kan oplopen tot maximaal 2700 euro. Uiteraard is dit afhankelijk van opleiding en je werkervaring.

In de serie Beroep onder de loep maak je kennis met allerlei soorten beroepen. Van assemblagemonteur tot groenvoorziener, van administratief medewerker tot heftruckchauffeur.  

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel