De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Bijzondere Baan: Boomverzorger

15 augustus, 2019

Geniet jij er ook zo van dat de bladeren langzaam maar zeker gele herfsttinten krijgen? Dat komt goed uit. Iemand met een passie voor bomen is namelijk de ideale kandidaat voor de vacature van Boomverzorger. Recruiter Niels Zondervan legt graag uit wat je in deze bijzondere functie doet. Deel 2 in de serie Bijzondere Banen.

Wat doe je in deze functie als boomverzorger?

“Het is een zeer uitdagende, zelfstandige functie. Je bent dagelijks bezig met de verzorging, het (ver)planten en het verwijderen van bomen. Dat klinkt simpel, maar is dat het niet. Je hebt namelijk een gedegen kennis nodig van bomen. Je werkt met allerlei soorten bomen: van hele jonge boompjes tot oude woudreuzen. De nadruk in je werk ligt op allerhande snoeiwerkzaamheden, maar je voert ook inspecties uit. Indien nodig maak je gebruik van een hoogwerker. Maar als de situatie erom vraagt, klim je – op een veilige manier –  zelf de boom in. Eigenlijk combineer je dus regelmatig de klimsport met de verzorging van bomen.”

Wat voor persoon moet je zijn voor deze functie?

“Eigenlijk is dit een baan voor ondeugende jochies (of meisjes) die vroeger graag boompje klommen. Je moet dus een buitenmens zijn zonder hoogtevrees. Een gezonde dosis lef is nodig, omdat je natuurlijk regelmatig op grote hoogte werkt. Ook helpt het als je atletisch bent gebouwd. Tegelijkertijd moet je verstand van bomen hebben. Zonder de juiste kennis van boomsoorten en hun verzorging kan je dit werk niet doen. Onze ervaring is overigens dat ook hoveniers met de ambitie om te klimmen goed zijn in dit werk.”

Wat krijg je ervoor terug?

“Een hartstikke leuke baan. Je bent lekker buiten bezig en je krijgt veel vrijheid in je werk. Je komt ook nog eens ergens in deze functie. De ene keer ben je een monumentale boom aan het inspecteren bij een museum, de volgende ben je een boom aan ’t snoeien in een arboretum. Of gewoon in een woonwijk natuurlijk. Je hebt bovendien een baan met hoge werkzekerheid: bomen blijven immers altijd bestaan. Ook niet belangrijk: je krijgt een goed salaris. Een boomverzorger verdient gemiddeld tussen de 2400 en 2600 euro.”

Nog andere dingen die we moeten weten over deze functie?

“Wat zeer belangrijk is voor deze functie is dat je over een European Tree Worker-diploma (ETW) beschikt. Deze opleiding is de basis voor een boomverzorger. Je leert op een verantwoorde manier bomen te snoeien en hoe je visuele inspecties uitvoert. Bovendien leer hoe je op een veilige wijze je werk moet doen. Ook doe je veel theoretische kennis op. Je leert alles over boomsoorten en verschillende ziektes.”

Direct solliciteren voor deze functie?

Klik hier!

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel