De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Feestdagen 2024 Nederland

11 december, 2023
Werkzaam bij Intro Personeel
Tom van Reeuwijk
Gezellig met de feestdagen als familie bij elkaar.

In 2024 zijn er in Nederland 11 officiële feestdagen. Deze dagen zijn in sommige gevallen vrije dagen, wat betekent dat je lekker vrij bent van werk of school. Ben jij benieuwd welke 11 feestdagen in 2024 voorkomen? Intro Personeel verteld jouw graag alle feestdagen 2024 in Nederland. Zet deze feestdagen in 2024 snel in je agenda en geniet van de eventuele vrije dag. Bij niet iedereen staat in het cao of arbeidsovereenkomst dat ze vrij zijn. Dus als je wilt weten of je vrij bent, kan je dat altijd vragen aan jouw leidinggevende of manager.

 

Welke feestdagen zijn er 2024?

 

  • Nieuwjaarsdag – maandag 1 januari

Nieuwjaarsdag is de eerste dag van het jaar. In 2024 valt Nieuwjaarsdag op maandag 1 januari.

  • Goede Vrijdag – vrijdag 29 maart

Goede Vrijdag is een christelijke feestdag die de kruisiging van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Goede Vrijdag op vrijdag 29 maart.

  • Eerste Paasdag – zondag 31 maart

Pasen is een christelijke feestdag die de opstanding van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Eerste Paasdag op zondag 31 maart.

  • Tweede Paasdag – maandag 1 april

Pasen is een christelijke feestdag die de opstanding van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Tweede Paasdag op maandag 1 april.

  • Koningsdag – zaterdag 27 april

Koningsdag is een nationale feestdag die de verjaardag van de koning herdenkt. In 2024 valt Koningsdag op zaterdag 27 april.

  • Bevrijdingsdag – zondag 5 mei

Bevrijdingsdag is een nationale feestdag die de bevrijding van Nederland in 1945 herdenkt. In 2024 valt Bevrijdingsdag op zondag 5 mei.

  • Hemelvaartsdag – donderdag 24 mei

Hemelvaartsdag is een christelijke feestdag die de hemelvaart van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Hemelvaartsdag op donderdag 24 mei.

  • Eerste Pinksterdag – zondag 2 juni

Pinksteren is een christelijke feestdag die de uitstorting van de Heilige Geest herdenkt. In 2024 valt Eerste Pinksterdag op zondag 2 juni.

  • Tweede Pinksterdag – maandag 3 juni

Pinksteren is een christelijke feestdag die de uitstorting van de Heilige Geest herdenkt. In 2024 valt Tweede Pinksterdag op maandag 3 juni.

  • Eerste Kerstdag – woensdag 25 december

Kerstmis is een christelijke feestdag die de geboorte van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Eerste Kerstdag op woensdag 25 december.

  • Tweede Kerstdag – donderdag 26 december

Kerstmis is een christelijke feestdag die de geboorte van Jezus Christus herdenkt. In 2024 valt Tweede Kerstdag op donderdag 26 december.

 

Tips voor verlof rondom feestdagen in 2024

Nu je weet wanneer de feestdagen in 2024 vallen, kun je beginnen met het plannen van je feestdagen. Hier zijn een paar tips:

  • Check je werkrooster of schoolrooster. Zorg ervoor dat je weet of je op de feestdagen vrij bent.
  • Begin vroeg met het plannen van je feestdagen. Zo heb je genoeg tijd om tickets te kopen of hotels te boeken.
  • Overweeg om een paar dagen vrij te nemen rondom de feestdagen. Zo heb je meer tijd om te genieten rondom de feestdagen. Om te laten zien welke 27 dagen je kan opnemen voor in totaal 52 vrije dagen, zie hieronder de tabel.

52 vrije dagen kosten je slechts 27 opgenomen dagen in 2024

Week Feestdagen Op te nemen vrije dagen Totaal aantal vrije dagen
13, 14 Goede vrijdag – 29 maart

Eerste paasdag – 31 maart

Tweede paasdag – 1 april

2 t/m 5 april 10 dagen, waarvan 4 opgenomen
18, 19, 20, 21, 22 Bevrijdingsdag – 5 mei

Hemelvaartsdag – 9 mei

Eerste pinksterdag – 19 mei

Tweede pinksterdag – 20 mei

6 t/m 8 + 10 mei

13 t/m 17 mei

21 t/m 24 mei

27 t/m 31 mei

30 dagen, waarvan 18 dagen opgenomen
51, 52 Eerste kerstdag – 25 december

Tweede kerstdag – 26 december

Nieuwjaarsdag – 1 januari

23 en 24 december

27 december

30 en 31 december

12 dagen, waarvan 5 dagen opgenomen

 

  • Op Goede Vrijdag, Pasen (29 maart tot en met 7 april) kun je genieten van tien vrije dagen terwijl je slechts vier vakantiedagen opneemt. Dit biedt een welverdiende eerste onderbreking in 2024.
  • Bevrijdingsdag, Hemelvaart & Pinksteren (5 mei tot en met 2 juni) bieden een royaal aanbod van dertig vrije dagen, terwijl je slechts achttien dagen hoeft op te nemen. Het is een uitgelezen kans om te ontspannen en te genieten van de vrije dagen in 2024 voor de zomervakantie.
  • Tijdens Kerstmis 2024 & Nieuwjaar 2025 (21 december 2024 tot en met 1 januari 2025) staan twaalf vrije dagen tot je beschikking, terwijl je slechts vijf dagen hoeft op te nemen. Dit geeft je de gelegenheid om de feestdagen in 2024 op een ontspannen manier door te brengen en met extra vrije dagen 2024 goed af te sluiten.

 

Provinciale feestdagen 2024

Naast de 11 officiële feestdagen, zijn er ook enkele provinciale feestdagen. Deze dagen zijn niet wettelijke vrije dagen, maar worden vaak wel door werkgevers en scholen als vrije dagen erkend.

 

  • Limburg

In Limburg wordt carnaval gevierd. Carnaval is een feest dat voorafgaat aan de vastentijd. In 2024 valt carnaval op zaterdag 24 februari en zondag 25 februari.

 

  • Groningen

In Groningen wordt Sint Jan gevierd. Sint Jan is een christelijke feestdag die de geboorte van Johannes de Doper herdenkt. In 2024 valt Sint Jan op zaterdag 23 juni.

 

  • Zeeland

In Zeeland wordt Bevrijdingsdag gevierd met de Scheldeprijs. De Scheldeprijs is een wielerwedstrijd die sinds 1946 wordt verreden. In 2024 wordt de Scheldeprijs verreden op zondag 29 mei.

 

Wil je graag voor een werkgever werken die in cao en arbeidsvoorwaarden de feestdagen in 2024 vrij geeft? Intro Personeel heeft een breed aanbod aan vacatures bij werkgevers die de feestdagen zien als een vrije dag. Neem gerust een kijkje.

 

Alle vacatures met vrije dagen op feestdagen

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel