Blog

Hoe je afwijzing op een vacature voorkomt

14 december, 2021

 Niemand wil het: een afwijzing op een vacature ontvangen. Toch gebeurt het soms helaas. Maar het is te voorkomen, zegt recruiter Arjan de Lijster. “Leer van de feedback die je krijgt.” 

Afwijzen is gelukkig maar een klein onderdeel van mijn werk, zegt Arjan, recruiter op de Intro-vestiging in Barendrecht. “In de meeste gevallen nodig ik iemand namelijk wél uit voor een gesprek. Het grootste gedeelte van de kandidaten is erg enthousiast en wil graag aan het werk.”    

Toch komt een afwijzing wel eens voor. "Natuurlijk is het fijn als iemand gemotiveerd overkomt, maar daar ligt het niet altijd aan. Het ligt soms ook aan de functie waarop iemand solliciteert. Op een vacature van een administratief medewerker krijg ik soms wel twintig reacties, terwijl er op een functie van een elektromonteur maar één iemand solliciteert. In dat laatste geval is de kans dat je op gesprek kan komen natuurlijk groter.” Ook een heel andere reden komt voor. “Soms zoekt iemand een baan voor twee weken of een maand. Omdat wij in vaste banen bemiddelen kunnen wij die persoon niet verder helpen en verwijs ik iemand door naar een uitzendbureau die mensen voor korte termijn mensen uitzendt.” 

Bellen 

Maar het goede nieuws: een afwijzing is te voorkomen. “Belangrijk is dat je laat zien dat je gemotiveerd bent en desbetreffende baan graag wil hebben. Dat kan je laten blijken door bijvoorbeeld een goede motivatie te schrijven voor de specifieke functie waarnaar je solliciteert. Door geen standaardbrief te gebruiken laat je zien dat je daadwerkelijk bent interesse hebt in de baan. Een andere manier is door te bellen naar de recruiter en je toe te lichten waarom jíj die baan moet hebben. Of als je in de buurt woont: loop gewoon eens langs. Dan weten de recruiters wie je bent.” 

Het kan zelfs nog helpen om na een afwijzingsbericht een reactie terug te geven. “Als iemand een bedankje stuurt op een afwijzingsmail dan zegt dat wat mij betreft veel over die persoon. Het komt netjes en gemotiveerd over. Soms is het voor mij een aanleiding om een kandidaat alsnog op gesprek uit te nodigen.” 

Leren  

Motivatie laten zien is dus belangrijk, zegt Arjan. “Ooit solliciteerde er een schoonmaker bij ons naar een baan in de GWW-sector. Op basis van zijn cv zou ik hem in eerste instantie afwijzen. Toen ik hem echter aan de telefoon sprak was hij erg gemotiveerd. Reden genoeg om hem uit te nodigen. Inmiddels werkt hij met veel plezier in die baan.” 

Bovendien: van een afwijzing kan je ook leren. “Leer altijd van de feedback die je krijgt. Het wordt wel eens als negatief ervaren, maar er is altijd wel een punt waarvan je kunt leren. Ga bij jezelf te rade om erachter te komen wat er beter kan. Vraag jezelf af: wat kan ik doen om volgende keer een afwijzing te voorkomen? Kom je er niet uit? Je kan altijd even bellen om erover te sparren.” 

Gerelateerde artikelen

5 redenen om een opleiding te volgen

Werken en leren gaan uitstekend samen. Zo leer een vak in de theorie én in de praktijk. Wij geven je daarom vijf redenen om een opleiding te volgen.   Een training, een cursus of een complete opleiding. Het kan zinvol zijn om naast je werk je te verdiepen of te specialiseren. Bij Intro Personeel kan je […]

Lees artikel

Laboratoriumtafels installeren is een uitdagend klusje

Laboratoria in ziekenhuizen en practicumlokalen in scholen zijn niet plekken waar je alle dagen komt. Of je moet Buitendienstmonteur Laboratoriumtafels zijn natuurlijk. “In deze baan gaat het erom dat je alle onderdelen op de juiste manier monteert.”  Recruiter Jarno Stuut zoekt monteurs die zin hebben in een mooie uitdaging als buitendienstmonteur.   Wat ga je precies […]

Lees artikel

Zoek je werk? In de bouw kan je alle kanten op

Komende jaren zijn er veel huizen, woningen, appartementen en kantoren nodig. Dat biedt kansen voor mensen die in de bouw aan de slag willen. Volgens het UWV zegt 1 op de 5 werkgevers in de bouwsector een tekort aan personeel te hebben. Je hoeft maar een stad of dorp in te rijden of je ziet […]

Lees artikel