Blog

Hoe je afwijzing op een vacature voorkomt

14 december, 2021

 Niemand wil het: een afwijzing op een vacature ontvangen. Toch gebeurt het soms helaas. Maar het is te voorkomen, zegt recruiter Arjan de Lijster. “Leer van de feedback die je krijgt.” 

Afwijzen is gelukkig maar een klein onderdeel van mijn werk, zegt Arjan, recruiter op de Intro-vestiging in Barendrecht. “In de meeste gevallen nodig ik iemand namelijk wél uit voor een gesprek. Het grootste gedeelte van de kandidaten is erg enthousiast en wil graag aan het werk.”    

Toch komt een afwijzing wel eens voor. "Natuurlijk is het fijn als iemand gemotiveerd overkomt, maar daar ligt het niet altijd aan. Het ligt soms ook aan de functie waarop iemand solliciteert. Op een vacature van een administratief medewerker krijg ik soms wel twintig reacties, terwijl er op een functie van een elektromonteur maar één iemand solliciteert. In dat laatste geval is de kans dat je op gesprek kan komen natuurlijk groter.” Ook een heel andere reden komt voor. “Soms zoekt iemand een baan voor twee weken of een maand. Omdat wij in vaste banen bemiddelen kunnen wij die persoon niet verder helpen en verwijs ik iemand door naar een uitzendbureau die mensen voor korte termijn mensen uitzendt.” 

Bellen 

Maar het goede nieuws: een afwijzing is te voorkomen. “Belangrijk is dat je laat zien dat je gemotiveerd bent en desbetreffende baan graag wil hebben. Dat kan je laten blijken door bijvoorbeeld een goede motivatie te schrijven voor de specifieke functie waarnaar je solliciteert. Door geen standaardbrief te gebruiken laat je zien dat je daadwerkelijk bent interesse hebt in de baan. Een andere manier is door te bellen naar de recruiter en je toe te lichten waarom jíj die baan moet hebben. Of als je in de buurt woont: loop gewoon eens langs. Dan weten de recruiters wie je bent.” 

Het kan zelfs nog helpen om na een afwijzingsbericht een reactie terug te geven. “Als iemand een bedankje stuurt op een afwijzingsmail dan zegt dat wat mij betreft veel over die persoon. Het komt netjes en gemotiveerd over. Soms is het voor mij een aanleiding om een kandidaat alsnog op gesprek uit te nodigen.” 

Leren  

Motivatie laten zien is dus belangrijk, zegt Arjan. “Ooit solliciteerde er een schoonmaker bij ons naar een baan in de GWW-sector. Op basis van zijn cv zou ik hem in eerste instantie afwijzen. Toen ik hem echter aan de telefoon sprak was hij erg gemotiveerd. Reden genoeg om hem uit te nodigen. Inmiddels werkt hij met veel plezier in die baan.” 

Bovendien: van een afwijzing kan je ook leren. “Leer altijd van de feedback die je krijgt. Het wordt wel eens als negatief ervaren, maar er is altijd wel een punt waarvan je kunt leren. Ga bij jezelf te rade om erachter te komen wat er beter kan. Vraag jezelf af: wat kan ik doen om volgende keer een afwijzing te voorkomen? Kom je er niet uit? Je kan altijd even bellen om erover te sparren.” 

Gerelateerde artikelen

Monteur RET helpt Rotterdamse metro vooruit

Ben je een technische aanpakker die met hart en ziel verknocht is aan Rotterdam? Dan is de baan van monteur metro vast en zeker wat voor jou. “In deze baan heb je één doel voor ogen: de Rotterdamse metro rijdende houden.”  Recruiter Arie Rijsdijk weet alles te vertellen over deze functie in hartje Rotterdam.    Wat […]

Lees artikel

CNC-frezer moet nauwkeurig en precies kunnen werken

Vast een functie die je vaak tegenkomt op een vacaturebank: CNC-frezer. Maar wat is dat nu precies voor baan? In ieder geval eentje waarbij veel nauwkeurigheid en precisie bij komt kijken.   Om maar direct met de deur in huis te vallen: CNC staat voor Computer Numerized Control of Computer Numerical Control. Simpel gezegd betekenen die […]

Lees artikel

Hulpmonteur Samir installeert beveiligingssystemen

Samir Ben Khey houdt al zijn leven lang van technische snufjes en computers. Dat komt uitstekend van pas in zijn baan als Hulpmonteur Beveiligingsinstallaties. Dagelijks is hij met collega’s op pad om beveiligingsinstallaties te installeren. “Ik krijg de kans elke dag nieuwe dingen te leren.”  Vijf jaar lang werkte Samir als procesoperator. Toch was dat […]

Lees artikel