De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Hulpmonteur moet vooral leergierig zijn

13 september, 2022
Hans Bossenbroek

Wie de ambitie heeft om monteur te worden, doet er goed aan te beginnen als hulpmonteur. Zo leer je stapsgewijs het vak van monteur. 

Je komt ze vaak zat tegen: vacatures van hulpmonteur. Bedrijven geven mensen vaak de kans om het vak van monteur te leren en zo aan de slag te gaan als hulpmonteur.  

Wat doet een hulpmonteur? 

De belangrijkste taak van een hulpmonteur is het assistentie verlenen aan een monteur. Een ervaren monteur brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Dat kan op elk denkbaar technisch vakgebied zijn. Denk bijvoorbeeld aan installatietechniek of elektrotechniek. Je leert het monteursvak op deze manier in de praktijk. Je bent dus veel aan ’t sleutelen onder toeziend oog van een ervaren collega. Van hulpmonteur kan je doorgroeien naar monteur en van daaruit zelfs verder. Bijvoorbeeld naar de functie van voorman of teamleider.  

Welke opleiding moet je volgen om hulpmonteur te worden? 

Het leuke is: als hulpmonteur volg je vaak een opleiding.  Dus om er één te worden hoef je alleen maar aan de slag te gaan als hulpmonteur. Ook omdat je geen specifieke vooropleiding hoeft te doen. Vaak is een middelbare schooldiploma al voldoenden. Wel zul je een leergierige instelling moet hebben, omdat je tijdens je baan een opleiding al gaan volgen. Dit kan een interne opleiding bij het bedrijf zelf zijn, maar net zo goed een cursus of training die je bij een externe opleider volgt.  

Hoe ziet een werkdag als hulpmonteur eruit? 

’s Ochtends vroeg drink je met je collega’s een stevige bak koffie op de zaak. Dan stap je samen met een ervaren collega de bedrijfsbus in. Op weg naar een klant die bijvoorbeeld een kapotte airconditioning heeft. Is die klus geklaard dan ga je naar de volgende klant. Na de middagpauze volgen nog één of meerder klanten. Net afhankelijk van de aard van het probleem. Aan het eind van de middag zijn je werkzaamheden klaar en kunnen jullie lekker naar huis.  

Wat verdien je als hulpmonteur? 

Het bruto startsalaris van een hulpmonteur ligt ongeveer rond 1800 euro en kan oplopen naar 2500 euro. Uiteraard helemaal afhankelijk in welke branche je werkt. Wie daarna monteur wordt kan nog meer verdienen.  

Op zoek naar een baan als hulpmonteur? Kijk eens bij onze vacatures of bel met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Bram Valkenburg van Intro EU Staffing

Zoek je een monteur of operator? Bel Bram van Intro EU Staffing eens

Het kan precies de uitkomst zijn voor bedrijven die hard op zoek zijn naar technisch personeel: Intro EU Staffing. De zusteronderneming van Intro Personeel bemiddelt met veel succes Europese werknemers. “Het is een oplossing waar veel bedrijven niet aan denken.” Bram Valkenburg, manager van Intro EU Staffing, is de aangewezen persoon om te vragen waarom […]

Lees artikel
monteur plezier bezig met het aandraaien van een moteronderdeel.

Carrièreswitch maken: Zet de stap naar een nieuwe toekomst

Een carrièreswitch maken kan een spannende, maar ook uitdagende stap zijn. Of je nu vastloopt in je huidige baan, toe bent aan iets nieuws, of je passie hebt gevonden in een andere sector, een carrièreswitch biedt de kans om jezelf opnieuw uit te vinden. In deze blog bespreken we wat een carrièreswitch inhoudt, hoe je […]

Lees artikel
logistiek locatie manager

Omscholen met salaris: Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor veel mensen aantrekkelijk om zich te laten omscholen naar een ander beroep. Omscholen met salaris biedt de ideale mogelijkheid om een nieuwe richting in te slaan zonder financieel risico. Of je nu midden in je carrière zit of juist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, de […]

Lees artikel