De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hulpmonteur moet vooral leergierig zijn

13 september, 2022
Hans Bossenbroek

Wie de ambitie heeft om monteur te worden, doet er goed aan te beginnen als hulpmonteur. Zo leer je stapsgewijs het vak van monteur. 

Je komt ze vaak zat tegen: vacatures van hulpmonteur. Bedrijven geven mensen vaak de kans om het vak van monteur te leren en zo aan de slag te gaan als hulpmonteur.  

Wat doet een hulpmonteur? 

De belangrijkste taak van een hulpmonteur is het assistentie verlenen aan een monteur. Een ervaren monteur brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Dat kan op elk denkbaar technisch vakgebied zijn. Denk bijvoorbeeld aan installatietechniek of elektrotechniek. Je leert het monteursvak op deze manier in de praktijk. Je bent dus veel aan ’t sleutelen onder toeziend oog van een ervaren collega. Van hulpmonteur kan je doorgroeien naar monteur en van daaruit zelfs verder. Bijvoorbeeld naar de functie van voorman of teamleider.  

Welke opleiding moet je volgen om hulpmonteur te worden? 

Het leuke is: als hulpmonteur volg je vaak een opleiding.  Dus om er één te worden hoef je alleen maar aan de slag te gaan als hulpmonteur. Ook omdat je geen specifieke vooropleiding hoeft te doen. Vaak is een middelbare schooldiploma al voldoenden. Wel zul je een leergierige instelling moet hebben, omdat je tijdens je baan een opleiding al gaan volgen. Dit kan een interne opleiding bij het bedrijf zelf zijn, maar net zo goed een cursus of training die je bij een externe opleider volgt.  

Hoe ziet een werkdag als hulpmonteur eruit? 

’s Ochtends vroeg drink je met je collega’s een stevige bak koffie op de zaak. Dan stap je samen met een ervaren collega de bedrijfsbus in. Op weg naar een klant die bijvoorbeeld een kapotte airconditioning heeft. Is die klus geklaard dan ga je naar de volgende klant. Na de middagpauze volgen nog één of meerder klanten. Net afhankelijk van de aard van het probleem. Aan het eind van de middag zijn je werkzaamheden klaar en kunnen jullie lekker naar huis.  

Wat verdien je als hulpmonteur? 

Het bruto startsalaris van een hulpmonteur ligt ongeveer rond 1800 euro en kan oplopen naar 2500 euro. Uiteraard helemaal afhankelijk in welke branche je werkt. Wie daarna monteur wordt kan nog meer verdienen.  

Op zoek naar een baan als hulpmonteur? Kijk eens bij onze vacatures of bel met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel

Assistent Projectmanager Windmolens zorgt dat transport windturbines goed is geregeld

Of het nu gaat om het transport van 11 windturbines naar Flevoland of om het vervoer van een onderdeel van een windmolen naar Frankrijk. Als Assistent Projectmanager regel jij dat het transport van A tot Z wordt geregeld. “Je hebt in deze baan een spilfunctie waarin je oog hebt voor veiligheid en klant.” Wie je […]

Lees artikel