De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hulpmonteur moet vooral leergierig zijn

13 september, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Wie de ambitie heeft om monteur te worden, doet er goed aan te beginnen als hulpmonteur. Zo leer je stapsgewijs het vak van monteur. 

Je komt ze vaak zat tegen: vacatures van hulpmonteur. Bedrijven geven mensen vaak de kans om het vak van monteur te leren en zo aan de slag te gaan als hulpmonteur.  

Wat doet een hulpmonteur? 

De belangrijkste taak van een hulpmonteur is het assistentie verlenen aan een monteur. Een ervaren monteur brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Dat kan op elk denkbaar technisch vakgebied zijn. Denk bijvoorbeeld aan installatietechniek of elektrotechniek. Je leert het monteursvak op deze manier in de praktijk. Je bent dus veel aan ‘t sleutelen onder toeziend oog van een ervaren collega. Van hulpmonteur kan je doorgroeien naar monteur en van daaruit zelfs verder. Bijvoorbeeld naar de functie van voorman of teamleider.  

Welke opleiding moet je volgen om hulpmonteur te worden? 

Het leuke is: als hulpmonteur volg je vaak een opleiding.  Dus om er één te worden hoef je alleen maar aan de slag te gaan als hulpmonteur. Ook omdat je geen specifieke vooropleiding hoeft te doen. Vaak is een middelbare schooldiploma al voldoenden. Wel zul je een leergierige instelling moet hebben, omdat je tijdens je baan een opleiding al gaan volgen. Dit kan een interne opleiding bij het bedrijf zelf zijn, maar net zo goed een cursus of training die je bij een externe opleider volgt.  

Hoe ziet een werkdag als hulpmonteur eruit? 

‘s Ochtends vroeg drink je met je collega’s een stevige bak koffie op de zaak. Dan stap je samen met een ervaren collega de bedrijfsbus in. Op weg naar een klant die bijvoorbeeld een kapotte airconditioning heeft. Is die klus geklaard dan ga je naar de volgende klant. Na de middagpauze volgen nog één of meerder klanten. Net afhankelijk van de aard van het probleem. Aan het eind van de middag zijn je werkzaamheden klaar en kunnen jullie lekker naar huis.  

Wat verdien je als hulpmonteur? 

Het bruto startsalaris van een hulpmonteur ligt ongeveer rond 1800 euro en kan oplopen naar 2500 euro. Uiteraard helemaal afhankelijk in welke branche je werkt. Wie daarna monteur wordt kan nog meer verdienen.  

Op zoek naar een baan als hulpmonteur? Kijk eens bij onze vacatures of bel met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Werken als zzp’er via Intro Personeel? Overweeg eens om in vaste dienst te gaan

Regelmatig krijgen onze recruiters een belletje van een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) of ze via Intro ergens aan de slag kunnen. Soms kan dat inderdaad. Maar er zijn ook mogelijkheden om in vaste dienst te gaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. “Ja, er zijn soms mogelijkheden om via Intro Personeel […]

Lees artikel
Hardinxveld-Giessendam vacatures

Werken in Hardinxveld-Giessendam? Zeker doen!

Wie een baan zoekt in (de omgeving van) Hardinxveld-Giessendam moet zeker eens een bakkie doen bij de Intro-recruiters. Zij kunnen je ook goede redenen geven om in deze plaats te gaan werken. Hier alvast een voorzet. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en woonplaats. Maar misschien is het voor jou een optie […]

Lees artikel
Hovenier Wesley.

Waarom het leuk is om hovenier te zijn

Er zijn veel redenen om te kiezen voor het beroep van hovenier. In ‘het groen’ zijn er tal van vacatures te vinden. Wie weet is een baan in deze sector wel wat voor jou. Werken in de buitenlucht Houd je van buiten zijn? Dan is hovenier een ideaal beroep voor jou. Het spreekt voor zich […]

Lees artikel