De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Hulpmonteur moet vooral leergierig zijn

13 september, 2022
Hans Bossenbroek

Wie de ambitie heeft om monteur te worden, doet er goed aan te beginnen als hulpmonteur. Zo leer je stapsgewijs het vak van monteur. 

Je komt ze vaak zat tegen: vacatures van hulpmonteur. Bedrijven geven mensen vaak de kans om het vak van monteur te leren en zo aan de slag te gaan als hulpmonteur.  

Wat doet een hulpmonteur? 

De belangrijkste taak van een hulpmonteur is het assistentie verlenen aan een monteur. Een ervaren monteur brengt je de fijne kneepjes van het vak bij. Dat kan op elk denkbaar technisch vakgebied zijn. Denk bijvoorbeeld aan installatietechniek of elektrotechniek. Je leert het monteursvak op deze manier in de praktijk. Je bent dus veel aan ’t sleutelen onder toeziend oog van een ervaren collega. Van hulpmonteur kan je doorgroeien naar monteur en van daaruit zelfs verder. Bijvoorbeeld naar de functie van voorman of teamleider.  

Welke opleiding moet je volgen om hulpmonteur te worden? 

Het leuke is: als hulpmonteur volg je vaak een opleiding.  Dus om er één te worden hoef je alleen maar aan de slag te gaan als hulpmonteur. Ook omdat je geen specifieke vooropleiding hoeft te doen. Vaak is een middelbare schooldiploma al voldoenden. Wel zul je een leergierige instelling moet hebben, omdat je tijdens je baan een opleiding al gaan volgen. Dit kan een interne opleiding bij het bedrijf zelf zijn, maar net zo goed een cursus of training die je bij een externe opleider volgt.  

Hoe ziet een werkdag als hulpmonteur eruit? 

’s Ochtends vroeg drink je met je collega’s een stevige bak koffie op de zaak. Dan stap je samen met een ervaren collega de bedrijfsbus in. Op weg naar een klant die bijvoorbeeld een kapotte airconditioning heeft. Is die klus geklaard dan ga je naar de volgende klant. Na de middagpauze volgen nog één of meerder klanten. Net afhankelijk van de aard van het probleem. Aan het eind van de middag zijn je werkzaamheden klaar en kunnen jullie lekker naar huis.  

Wat verdien je als hulpmonteur? 

Het bruto startsalaris van een hulpmonteur ligt ongeveer rond 1800 euro en kan oplopen naar 2500 euro. Uiteraard helemaal afhankelijk in welke branche je werkt. Wie daarna monteur wordt kan nog meer verdienen.  

Op zoek naar een baan als hulpmonteur? Kijk eens bij onze vacatures of bel met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Wat is een modaal inkomen in 2023?

Het praten over inkomen is vaak een taboe in de Nederlandse samenleving. Intro Personeel vindt het belangrijk om iedereen te vertellen over het modaal inkomen van 2023. Als wij open zijn over de salarissen, ontstaat er meer gelijkheid onder de werknemers. Dit vinden wij van Intro Personeel erg belangrijk. Grote kans namelijk dat je niet […]

Lees artikel

Hoe jij kan profiteren van het personeelstekort

Welk beroep je ook hebt tegenwoordig, er is vrijwel zeker een grote vraag naar personeel in jouw sector. Daar kan jij, als werkzoekende, van profiteren, Maar hoe doe je dat? Of je nu monteur, hovenier, loodgieter of commercieel medewerkers bent. In alle beroepen zijn er vandaag de dag te weinig of nauwelijks mensen beschikbaar. Dat […]

Lees artikel

Waarom het belangrijk is om werk te hebben

Het is net geen basisbehoefte in het leven. Maar het is wel enorm belangrijk om werk of een baan te hebben. Waarom is het zo belangrijk dat je iets te doen hebt waar je helemaal blij van wordt? Maar liefst iets meer dan 73 procent van de bevolking (mensen van 15 tot 75 jaar) heeft […]

Lees artikel