De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Modaal inkomen 2024 | Wat kan jij verdienen?

17 juli, 2024
Tijn van Noordenne
Geld, bak koffie en een spel op een bureau met uitzicht naar buiten door een raam op een straat.

In Nederland wordt er vaak niet gesproken over wat men verdient. Bij Intro Personeel vinden we het belangrijk om transparant te zijn over salarissen, zodat er meer gelijkheid ontstaat onder werknemers. We willen je daarom graag informeren over het modale inkomen van 2024. Als we open zijn over inkomsten, kunnen werknemers beter hun positie bepalen en streven naar gelijkwaardigheid.

Wat is een modaal inkomen?

Het modale inkomen, soms gerepresenteerd door de fictieve figuur Jan Modaal, is het inkomen dat het vaakst voorkomt in Nederland. Het weerspiegelt niet hetzelfde als het gemiddelde inkomen, dat vaak beïnvloed wordt door extreem hoge of lage salarissen.

Hoe hoog is het modaal inkomen 2024?

Nu je begrijpt wat een modaal inkomen betekent, kijken we naar de cijfers voor 2024. De inkomsten kunnen variëren afhankelijk van of vakantiegeld jaarlijks of maandelijks wordt uitbetaald. Na belasting ontstaat er een verschil tussen bruto en netto inkomens. Hieronder zie je een overzicht van het modale inkomen in 2024:

  • Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
    • €3.395,- per maand = €44.000,- per jaar
  • Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
    • €2.710,- per maand = €35.116,- per jaar
  • Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
    • €3.666,- per maand = €44.000,- per jaar
  • Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
    • €2.926,- per maand = €35.116,- per jaar

 

Vacatures met een hoger inkomen

We hebben ook vacatures waarin je een inkomen boven het modale salaris kunt verdienen.

Vacatures boven modaal inkomen 2024

 

Minimumloon in 2024 versus modaal inkomen

Deze blog richt zich op het modale inkomen van 2024, maar het is ook nuttig om het minimumloon te bespreken. Het minimumloon is namelijk met 10% gestegen, wat neerkomt op een verhoging van ongeveer € 218 per maand. De stijging van het modale inkomen is bescheidener, met een toename van 3,7% ten opzichte van 2023, wat neerkomt op € 91 extra per maand. Deze cijfers brengen de inkomens dichter bij elkaar en kunnen helpen om je maandelijkse uitgaven beter te beheersen.

Wat te doen als je minder verdient dan modaal?

Als je minder dan het modale inkomen verdient, hoef je je geen zorgen te maken. Het modale salaris vertelt namelijk niet het hele verhaal. Je inkomen hangt af van factoren zoals leeftijd, opleidingsniveau, werkervaring en de sector waarin je werkt. Intro Personeel heeft tips om je financiële situatie te verbeteren, zodat je misschien binnenkort net zoveel als het modale inkomen of zelfs meer kunt verdienen.

Wil je een modaal inkomen verdienen en hulp van onze recruiters krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze vestigingen bij jou in de buurt, of vul even een open sollicitatie in.

Gerelateerde artikelen

Bram Valkenburg van Intro EU Staffing

Zoek je een monteur of operator? Bel Bram van Intro EU Staffing eens

Het kan precies de uitkomst zijn voor bedrijven die hard op zoek zijn naar technisch personeel: Intro EU Staffing. De zusteronderneming van Intro Personeel bemiddelt met veel succes Europese werknemers. “Het is een oplossing waar veel bedrijven niet aan denken.” Bram Valkenburg, manager van Intro EU Staffing, is de aangewezen persoon om te vragen waarom […]

Lees artikel
monteur plezier bezig met het aandraaien van een moteronderdeel.

Carrièreswitch maken: Zet de stap naar een nieuwe toekomst

Een carrièreswitch maken kan een spannende, maar ook uitdagende stap zijn. Of je nu vastloopt in je huidige baan, toe bent aan iets nieuws, of je passie hebt gevonden in een andere sector, een carrièreswitch biedt de kans om jezelf opnieuw uit te vinden. In deze blog bespreken we wat een carrièreswitch inhoudt, hoe je […]

Lees artikel
logistiek locatie manager

Omscholen met salaris: Ontdek hoe jij dit voor elkaar krijgt

In een snel veranderende arbeidsmarkt is het voor veel mensen aantrekkelijk om zich te laten omscholen naar een ander beroep. Omscholen met salaris biedt de ideale mogelijkheid om een nieuwe richting in te slaan zonder financieel risico. Of je nu midden in je carrière zit of juist op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, de […]

Lees artikel