De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Modaal inkomen 2024 | Wat kan jij verdienen?

17 juli, 2024
Tijn van Noordenne
Geld, bak koffie en een spel op een bureau met uitzicht naar buiten door een raam op een straat.

In Nederland wordt er vaak niet gesproken over wat men verdient. Bij Intro Personeel vinden we het belangrijk om transparant te zijn over salarissen, zodat er meer gelijkheid ontstaat onder werknemers. We willen je daarom graag informeren over het modale inkomen van 2024. Als we open zijn over inkomsten, kunnen werknemers beter hun positie bepalen en streven naar gelijkwaardigheid.

Wat is een modaal inkomen?

Het modale inkomen, soms gerepresenteerd door de fictieve figuur Jan Modaal, is het inkomen dat het vaakst voorkomt in Nederland. Het weerspiegelt niet hetzelfde als het gemiddelde inkomen, dat vaak beïnvloed wordt door extreem hoge of lage salarissen.

Hoe hoog is het modaal inkomen 2024?

Nu je begrijpt wat een modaal inkomen betekent, kijken we naar de cijfers voor 2024. De inkomsten kunnen variëren afhankelijk van of vakantiegeld jaarlijks of maandelijks wordt uitbetaald. Na belasting ontstaat er een verschil tussen bruto en netto inkomens. Hieronder zie je een overzicht van het modale inkomen in 2024:

  • Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
    • €3.395,- per maand = €44.000,- per jaar
  • Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld jaarlijks):
    • €2.710,- per maand = €35.116,- per jaar
  • Bruto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
    • €3.666,- per maand = €44.000,- per jaar
  • Netto modaal inkomen 2024 (vakantiegeld maandelijks):
    • €2.926,- per maand = €35.116,- per jaar

 

Vacatures met een hoger inkomen

We hebben ook vacatures waarin je een inkomen boven het modale salaris kunt verdienen.

Vacatures boven modaal inkomen 2024

 

Minimumloon in 2024 versus modaal inkomen

Deze blog richt zich op het modale inkomen van 2024, maar het is ook nuttig om het minimumloon te bespreken. Het minimumloon is namelijk met 10% gestegen, wat neerkomt op een verhoging van ongeveer € 218 per maand. De stijging van het modale inkomen is bescheidener, met een toename van 3,7% ten opzichte van 2023, wat neerkomt op € 91 extra per maand. Deze cijfers brengen de inkomens dichter bij elkaar en kunnen helpen om je maandelijkse uitgaven beter te beheersen.

Wat te doen als je minder verdient dan modaal?

Als je minder dan het modale inkomen verdient, hoef je je geen zorgen te maken. Het modale salaris vertelt namelijk niet het hele verhaal. Je inkomen hangt af van factoren zoals leeftijd, opleidingsniveau, werkervaring en de sector waarin je werkt. Intro Personeel heeft tips om je financiële situatie te verbeteren, zodat je misschien binnenkort net zoveel als het modale inkomen of zelfs meer kunt verdienen.

Wil je een modaal inkomen verdienen en hulp van onze recruiters krijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze vestigingen bij jou in de buurt, of vul even een open sollicitatie in.

Gerelateerde artikelen

Een foto van de Italiaanse kust gedurende de zomer.

Vakantiegeld 2024: Belasting, Bruto/Netto en AOW

Vakantiegeld 2024 is een belangrijk extraatje waar veel Nederlanders elk jaar naar uitkijken. Het biedt de mogelijkheid om een vakantie te boeken, spaargeld aan te vullen of andere uitgaven te dekken. In 2024 zijn er een aantal veranderingen en belangrijke aandachtspunten rondom vakantiegeld die je niet mag missen. In deze blog behandelen we alles wat […]

Lees artikel
Een witte man schrijft en CV op zijn laptop op kantoor met een uitzicht op de erasmus brug en de hoofbouw van Rotterdam.

Creëer het Perfecte CV: Tips, Voorbeelden en Handige Adviezen

Een goed CV is essentieel voor het vinden van een baan. Het biedt werkgevers een eerste indruk van jouw kwalificaties, ervaring en persoonlijkheid. In deze blog bespreken we hoe je een CV kunt maken dat je kansen op succes vergroot.   Waarom een Sterk CV Belangrijk is Een CV is meer dan een lijst van […]

Lees artikel

Een open sollicitatie: Voorbeeld en stappenplan

Een open sollicitatie kan de sleutel zijn tot die droombaan waar u al zo lang naar zoekt. Maar wat is een open sollicitatie eigenlijk? En hoe schrijf je er een? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over open sollicitaties. 1. Wat is een open sollicitatie? Een open sollicitatie is een brief of […]

Lees artikel