De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.

Jacob Bouman

Kom je bij Jacob op gesprek dan krijg je vast en zeker koffie en een koek. En een goed gesprek natuurlijk. Het past bij de Brabantse recruiter; hij is een gezelligheidsmens. “Ik ben recruitment specialist. In die functie zoek ik naar mensen die op zoek zijn naar een vaste baan. Ook onderhoud contact met bedrijven die personeel zoeken. Naast recruitmentzaken ben ik ook bezig met de marketing voor onze vestiging.”

Hij heeft volop plezier in zijn werk. “Ik geniet ervan als mensen aan een baan worden geholpen en ze helemaal blij hun contract komen tekenen.” Waarom hij zijn werk doet? “Werk is een belangrijk onderdeel in het leven van mensen. Door te werken ben je bezig met het ontwikkelen van je talenten. Als je niet werkt, kun je ook geen talenten ontwikkelen. Soms hebben mensen vragen over wat ze graag willen. Om hen dan te helpen om richting te geven aan deze zoektocht, geeft mij voldoening.”

Hij maakt leuke dingen mee op zijn werk. Zoals het paaltjesvoetbal wat hij samen met zijn collega’s deed op de vorige vestiging waar hij werkte. “We hadden een mooie kelder waar precies genoeg ruimte was om een potje te voetballen. Met een aantal fanatieke mensen groeide dat uit tot een daverend succes.”

Recruiter worden is wat Jacob betreft zeker een aanrader. “Als je houdt van diversiteit in je werk, gesprekken voeren met werkzoekenden en uiteindelijk tot mooie matches kunt komen. Dan is recruiter de mooiste job die er bestaat.”