De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

5 sollicitatietips van Jarno

2 juni, 2022
Hans Bossenbroek

Solliciteren naar een baan kan nog knap lastig zijn. Recruiter Jarno Stuut weet dat als geen ander. Dagelijks helpt hij mensen op weg naar een (vaste) baan. Hij geeft daarom wat tips aan mensen die op zoek zijn naar werk.  

1. Beperk het aantal sollicitaties 

“Zorg dat je niet te veel sollicitaties hebt lopen. Maximaal drie tot vijf. Als je er daarvan een hebt afgerond, kan je weer een nieuwe sollicitatie versturen. Waarom ik deze tip geef? Ik kom heel mensen tegen die in korte tijd heel veel sollicitaties versturen. Soms bel ik een kandidaat terug die op een vacature gesolliciteerd, maar weet diegene niet meer over welke functie het gaat. Daar toon je geen interesse mee. Daarom kan je beter wat minder solliciteren. Dan houd je het overzicht en weet je precies waar je welke sollicitatie hebt lopen.” 

 2. Weet waar je solliciteert 

“Verdiep je in je eventuele nieuwe werkgever als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bekijk bijvoorbeeld de website of de LinkedIn-pagina van werknemers. Zo kom je wat te weten over de mensen die er werken en over de historie van het bedrijf. Op deze manier kom je goed beslagen ten ijs bij het gesprek en sta je bij wijze van spreken met 2-0 voor. Je komt geïnteresseerd over namelijk.” 

3. Val op in positieve zin  

“Nog een belangrijk advies: val op. Als jij iets (anders) doet dan wat het merendeel van de sollicitanten doet, valt dat op. Stuur bijvoorbeeld net na je gesprek een korte bedankmail of voeg een foto toe aan je cv. Dan kom je in beeld bij je mogelijk nieuwe werkgever. Ze krijgen zo de gelegenheid een goed beeld over jou te vormen.” 

4. Zorg dat je netjes overkomt 

“Het is belangrijk dat je netjes overkomt. Een sollicitatiegesprek is een speciale gelegenheid, want wellicht word jij onderdeel van het bedrijf. Zorg ook dat je netjes en degelijk gekleed bent. Dat kan meestal casual, tenzij het een hele zakelijke functie is. Een normale (spijkerbroek) en een poloshirt is meestal oké. Als je maar geen schreeuwerige teksten op het shirt staan.” 

5. Zorg dat je goed bent voorbereid 

“Een ander punt waar je op moet letten is de voorbereiding. Zorg dat je kan vertellen wie je bent en waarom je op die functie solliciteert. Zorg dat je een verhaal klaar hebt staan. Dat zorgt ervoor dat je beter overkomt en de luisteraar krijgt een beter beeld van jou. Kortom, zorg dat je voldoende achtergrondinformatie over jezelf geeft.” 

Wil je zelf met Jarno hier over praten? Neem dan contact met hem op. 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor de techniekopleiding van Intro Personeel en het Hoornbeeck College

Stel, je bent een praktische ingestelde techneut die dolgraag in de techniek aan de slag wil. Dankzij een technisch werk-lerentraject van Intro Personeel en het Hoornbeeck College krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een gespecialiseerde vakman of vakvrouw. “Het is aan jou om die kans te grijpen.”  Wie nieuwsgierig is, moet zeker […]

Lees artikel

Waarom jíj zou moeten werken in de techniek

Wie de vacatures op deze website bekijkt, ziet dat er volop banen te vinden zijn in de techniek. Of je nu elektromonteur, metaalbewerker of werkvoorbereider wilt worden, je bent hard nodig. Er zijn dan ook goede redenen om voor een baan in de techniek te kiezen. Als je een baan zoekt en technische vaardigheden hebt, […]

Lees artikel

Jubilerende blokkenlijmer Eddie stond ooit dansend op de werkvloer

Als er een prijs voor trouwe werknemers zou bestaan, gaat die zeker naar Eddie van den Heuvel. Al meer dan 10 jaar is hij via Intro Personeel in dienst. Of hij het naar zijn zin heeft op zijn werk? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden. “Ik waardeer het erg dat er bij  zowel mijn werkgever […]

Lees artikel