De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

5 sollicitatietips van Jarno

2 juni, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Solliciteren naar een baan kan nog knap lastig zijn. Recruiter Jarno Stuut weet dat als geen ander. Dagelijks helpt hij mensen op weg naar een (vaste) baan. Hij geeft daarom wat tips aan mensen die op zoek zijn naar werk.  

1. Beperk het aantal sollicitaties 

“Zorg dat je niet te veel sollicitaties hebt lopen. Maximaal drie tot vijf. Als je er daarvan een hebt afgerond, kan je weer een nieuwe sollicitatie versturen. Waarom ik deze tip geef? Ik kom heel mensen tegen die in korte tijd heel veel sollicitaties versturen. Soms bel ik een kandidaat terug die op een vacature gesolliciteerd, maar weet diegene niet meer over welke functie het gaat. Daar toon je geen interesse mee. Daarom kan je beter wat minder solliciteren. Dan houd je het overzicht en weet je precies waar je welke sollicitatie hebt lopen.” 

 2. Weet waar je solliciteert 

“Verdiep je in je eventuele nieuwe werkgever als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bekijk bijvoorbeeld de website of de LinkedIn-pagina van werknemers. Zo kom je wat te weten over de mensen die er werken en over de historie van het bedrijf. Op deze manier kom je goed beslagen ten ijs bij het gesprek en sta je bij wijze van spreken met 2-0 voor. Je komt geïnteresseerd over namelijk.” 

3. Val op in positieve zin  

“Nog een belangrijk advies: val op. Als jij iets (anders) doet dan wat het merendeel van de sollicitanten doet, valt dat op. Stuur bijvoorbeeld net na je gesprek een korte bedankmail of voeg een foto toe aan je cv. Dan kom je in beeld bij je mogelijk nieuwe werkgever. Ze krijgen zo de gelegenheid een goed beeld over jou te vormen.” 

4. Zorg dat je netjes overkomt 

“Het is belangrijk dat je netjes overkomt. Een sollicitatiegesprek is een speciale gelegenheid, want wellicht word jij onderdeel van het bedrijf. Zorg ook dat je netjes en degelijk gekleed bent. Dat kan meestal casual, tenzij het een hele zakelijke functie is. Een normale (spijkerbroek) en een poloshirt is meestal oké. Als je maar geen schreeuwerige teksten op het shirt staan.” 

5. Zorg dat je goed bent voorbereid 

“Een ander punt waar je op moet letten is de voorbereiding. Zorg dat je kan vertellen wie je bent en waarom je op die functie solliciteert. Zorg dat je een verhaal klaar hebt staan. Dat zorgt ervoor dat je beter overkomt en de luisteraar krijgt een beter beeld van jou. Kortom, zorg dat je voldoende achtergrondinformatie over jezelf geeft.” 

Wil je zelf met Jarno hier over praten? Neem dan contact met hem op. 

Gerelateerde artikelen

Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel
Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Wat is een marktconform salaris?

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak. Marktconform salaris 2024 Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van […]

Lees artikel