De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

5 sollicitatietips van Jarno

2 juni, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Solliciteren naar een baan kan nog knap lastig zijn. Recruiter Jarno Stuut weet dat als geen ander. Dagelijks helpt hij mensen op weg naar een (vaste) baan. Hij geeft daarom wat tips aan mensen die op zoek zijn naar werk.  

1. Beperk het aantal sollicitaties 

“Zorg dat je niet te veel sollicitaties hebt lopen. Maximaal drie tot vijf. Als je er daarvan een hebt afgerond, kan je weer een nieuwe sollicitatie versturen. Waarom ik deze tip geef? Ik kom heel mensen tegen die in korte tijd heel veel sollicitaties versturen. Soms bel ik een kandidaat terug die op een vacature gesolliciteerd, maar weet diegene niet meer over welke functie het gaat. Daar toon je geen interesse mee. Daarom kan je beter wat minder solliciteren. Dan houd je het overzicht en weet je precies waar je welke sollicitatie hebt lopen.” 

 2. Weet waar je solliciteert 

“Verdiep je in je eventuele nieuwe werkgever als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Bekijk bijvoorbeeld de website of de LinkedIn-pagina van werknemers. Zo kom je wat te weten over de mensen die er werken en over de historie van het bedrijf. Op deze manier kom je goed beslagen ten ijs bij het gesprek en sta je bij wijze van spreken met 2-0 voor. Je komt geïnteresseerd over namelijk.” 

3. Val op in positieve zin  

“Nog een belangrijk advies: val op. Als jij iets (anders) doet dan wat het merendeel van de sollicitanten doet, valt dat op. Stuur bijvoorbeeld net na je gesprek een korte bedankmail of voeg een foto toe aan je cv. Dan kom je in beeld bij je mogelijk nieuwe werkgever. Ze krijgen zo de gelegenheid een goed beeld over jou te vormen.” 

4. Zorg dat je netjes overkomt 

“Het is belangrijk dat je netjes overkomt. Een sollicitatiegesprek is een speciale gelegenheid, want wellicht word jij onderdeel van het bedrijf. Zorg ook dat je netjes en degelijk gekleed bent. Dat kan meestal casual, tenzij het een hele zakelijke functie is. Een normale (spijkerbroek) en een poloshirt is meestal oké. Als je maar geen schreeuwerige teksten op het shirt staan.” 

5. Zorg dat je goed bent voorbereid 

“Een ander punt waar je op moet letten is de voorbereiding. Zorg dat je kan vertellen wie je bent en waarom je op die functie solliciteert. Zorg dat je een verhaal klaar hebt staan. Dat zorgt ervoor dat je beter overkomt en de luisteraar krijgt een beter beeld van jou. Kortom, zorg dat je voldoende achtergrondinformatie over jezelf geeft.” 

Wil je zelf met Jarno hier over praten? Neem dan contact met hem op. 

Gerelateerde artikelen

Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel
Coen van Beek op doel tijdens Intro Cup 2024

Klop-Goodweek prolongeert Intro Cup

De 13e editie van de jaarlijkse Intro Cup is vrijdag gewonnen door Klop-Goodweek. In de finale versloegen de voetballers het team van Cartec met 2-0. Maar liefst 28 teams deden mee aan het toernooi. Na een spannende strijd won hetzelfde voetbalteam als vorig jaar ( in 2023 spelend onder de naam Klop-Edu). De voetballers van […]

Lees artikel