De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

30 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.”

Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en hoveniers te zoeken. Al jaren is hij gespecialiseerd in het zoeken van mensen voor ‘in het groen’. Ook bij Engelsman Hoveniers in Pijnacker hebben ze de diensten van Intro ontdekt. Het personeel wordt ingehuurd om op diverse plaatsen in het Westland de projecten tot een goed einde te brengen.

Gemotiveerd personeel

“In korte tijd zijn hier inmiddels al vijf mensen geplaatst”, licht Alex Engelsman, bedrijfsleider bij het hoveniersbedrijf toe. “Binnen ons project in het Westland zijn we naast mensen met ervaring vooral op zoek naar jongens of meiden die een goede motivatie hebben, écht willen werken en van aanpakken weten. Ook netjes kunnen communiceren vinden wij belangrijk. Inmiddels hebben we via Intro Personeel enkele mensen aan het werk. Een ander voordeel is dat Intro selecteert op mensen die beschikken over een rijbewijs, dit maakt de inzet van de jongens een stuk makkelijker. Bij ons worden jongens wel eens overplaatst in andere ploegen. Zo blijven wij flexibel en kunnen de mensen gevarieerd werk bieden”
Engelsman is dus tevreden over de samenwerking met Intro. “Een paar maanden geleden werden wij benaderd door Harmen. Hij vroeg of Intro kon meedenken in onze zoektocht naar personeel. Daar stonden wij open voor. Tot onze tevredenheid konden we snel schakelen. In ons werk is dat nodig omdat we in piekperiodes, zeker zoals nu in het voorjaar, snel personeel nodig hebben. Zo hadden we binnen korte tijd een aantal goede mensen aan het werk.”

Vertrouwen

De zoektocht naar personeel is nog niet afgelopen. Harmen en zijn collega’s van vestiging zoeken gedurende het seizoen nog steeds door naar geschikte mensen. “We ervaren het contact met Intro als heel plezierig. In de toekomst hopen we nog wat mensen voor aanlegwerkzaamheden te vinden. Belangrijk is hierbij dat jongens netjes met klanten om kunnen gaan en nauwkeurig werken.”

Ben je hovenier of groenvoorziener en wil je ook bij Engelsman Hoveniers werken? Neem dan contact op met Harmen of een andere recruiter van Intro Personeel Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel