De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

30 april, 2024
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek
Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.”

Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en hoveniers te zoeken. Al jaren is hij gespecialiseerd in het zoeken van mensen voor ‘in het groen’. Ook bij Engelsman Hoveniers in Pijnacker hebben ze de diensten van Intro ontdekt. Het personeel wordt ingehuurd om op diverse plaatsen in het Westland de projecten tot een goed einde te brengen.

Gemotiveerd personeel

“In korte tijd zijn hier inmiddels al vijf mensen geplaatst”, licht Alex Engelsman, bedrijfsleider bij het hoveniersbedrijf toe. “Binnen ons project in het Westland zijn we naast mensen met ervaring vooral op zoek naar jongens of meiden die een goede motivatie hebben, écht willen werken en van aanpakken weten. Ook netjes kunnen communiceren vinden wij belangrijk. Inmiddels hebben we via Intro Personeel enkele mensen aan het werk. Een ander voordeel is dat Intro selecteert op mensen die beschikken over een rijbewijs, dit maakt de inzet van de jongens een stuk makkelijker. Bij ons worden jongens wel eens overplaatst in andere ploegen. Zo blijven wij flexibel en kunnen de mensen gevarieerd werk bieden”
Engelsman is dus tevreden over de samenwerking met Intro. “Een paar maanden geleden werden wij benaderd door Harmen. Hij vroeg of Intro kon meedenken in onze zoektocht naar personeel. Daar stonden wij open voor. Tot onze tevredenheid konden we snel schakelen. In ons werk is dat nodig omdat we in piekperiodes, zeker zoals nu in het voorjaar, snel personeel nodig hebben. Zo hadden we binnen korte tijd een aantal goede mensen aan het werk.”

Vertrouwen

De zoektocht naar personeel is nog niet afgelopen. Harmen en zijn collega’s van vestiging zoeken gedurende het seizoen nog steeds door naar geschikte mensen. “We ervaren het contact met Intro als heel plezierig. In de toekomst hopen we nog wat mensen voor aanlegwerkzaamheden te vinden. Belangrijk is hierbij dat jongens netjes met klanten om kunnen gaan en nauwkeurig werken.”

Ben je hovenier of groenvoorziener en wil je ook bij Engelsman Hoveniers werken? Neem dan contact op met Harmen of een andere recruiter van Intro Personeel Rotterdam.

Gerelateerde artikelen

Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel
Op tijd komen op je werk.

Te laat komen op werk? Het is altijd beter als je op tijd komt

Een lekke band van je fiets, een trein die niet rijdt of een olifant die in de weg ligt. Er zijn veel redenen waarom je te laat kunt komen op je werk. Maar natuurlijk is het voor iedereen beter als je gewoon op tijd bent. Natuurlijk, er zijn geldige redenen waarom je een keertje (maar […]

Lees artikel