De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Lennart en Cristina helpen mensen van de straat naar werk

18 mei, 2022
Hans Bossenbroek

Mensen aan de rand van de samenleving weer een nieuw bestaan geven. Met dat doel voor ogen werken Lennart Blokland van Intro EU Staffing en Cristina Popescu van Stichting Ontmoeting nauw samen. “Door onze samenwerking krijgen mensen de kans een nieuw leven op te bouwen. Werk is daarin een belangrijk middel.” 

In het dienstencentrum van Stichting Ontmoeting in het centrum van Rotterdam is het een komen en gaan van mensen. Het zijn veelal mensen die op straat leven en op zoek zijn naar een luisterend oor of iets anders. Ook medewerkers van de stichting werken er. Eén van hen is veldwerker Cristina Popescu. In haar werk begeleidt ze kwetsbare mensen met een migratieachtergrond naar een nieuw bestaan. “Deze mensen zijn vaak slachtoffer van het systeem dat we in Nederland hebben. Ze zijn hun huis en werk daardoor in een oogwenk kwijt. Wij vangen ze op voordat ze in ernstige problemen komen.” 

Om die reden is het is dan ook logisch dat ze veel samenwerkt Intro EU Staffing. “Werk is belangrijk voor mensen met een alcohol- of drugverslaving”, legt ze uit. “Het zorgt voor een alternatief. Het biedt hun de kans om weer een nieuw leven te beginnen. Door te werken kunnen ze bijvoorbeeld van eventuele schulden afkomen. “Deze mensen hebben een vangnet nodig,” vult Lennart aan. “Wij kunnen dat als Intro EU Staffing in veel gevallen bieden. Zo kunnen wij zorgen voor een baan en een dak boven hun hoofd. Deze kwetsbare mensen kunnen op deze manier een nieuwe start maken.” 

Tweede kans 

Samen werken Lennart en Cristina dan ook aan één doel: mensen van de straat helpen. “Het uitgangspunt bij ons werk is liefde en vergeving”, leggen de twee uit. “Een nieuwe start maken is voor mensen die op straat leven niet altijd even makkelijk. Ze hebben bijvoorbeeld een terugval of vinden het moeilijk om afspraken na te komen. Daarom geven we hen altijd een tweede kans. Dat is in de uitzendwereld niet vaak gebruikelijk, maar wij willen deze mensen écht op weg helpen naar een beter bestaan.” 

De mensen die in aanmerking komen voor een baan zijn mensen die klaar zijn voor een volgende stap. “Mijn rol is om mensen te selecteren die helemaal afgekickt zijn van hun verslaving. Wanneer zij gestopt zijn met drinken of het gebruiken van drugs is werk de volgende stap”, legt Cristina uit. Dan komt Lennart in beeld, zegt hij. “Ik ga dan op zoek naar een werkgever en vaak ook huisvesting voor die persoon. Intro EU Staffing kan in de meeste gevallen zorgen voor een vangnet zodat zij een stabiel nieuw leven kunnen beginnen.” 

Vertrouwen 

Inmiddels werpt de samenwerking z’n vruchten af. De eerste mensen zijn inmiddels aan de slag via Intro EU Staffing. “Zo hebben we een man die op straat leefde letterlijk het leven gered. Doordat hij aan het werk ging, stopte hij met drinken. Zijn leven is sinds hij werk heeft erg veranderd. Zijn werkgever is zelfs erg blij met hem. Hij werkt altijd met een lach op zijn gezicht.”  

Dat is ook het mooie van dit werk, zegt Lennart. “Je moet veel geduld met deze mensen hebben. Maar heb je eenmaal hun vertrouwen dan krijg je er veel terug. Ze werken hard en gaan er echt voor. Dan is er niks te veel voor hen. Je hebt er een goede werknemer aan. Ze zijn dankbaar en klagen nauwelijks.”  

De samenwerking van Intro EU Staffing en Stichting Ontmoeting mag wat Lennart en Cristina betreft nog lang voortduren. Dromen genoeg. “Het is onze droom om een veilige plaats voor mensen te creëren waar ze 24 uur per dag kunnen verblijven. Met de persoonlijk begeleiders kan weer voorkomen worden dat ze weer de fout in gaan met alcohol of drugs. In combinatie met een vaste baan kunnen ze weer een nieuw leven beginnen. Iedere persoon die we helpen is er één.”  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Intro EU Staffing.

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel