De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Werk reactortechnicus draait om neutronen en positronen

27 april, 2022
Hans Bossenbroek

Een unieke baan. Zo mag je de functie van Reactortechnicus bij het reactorinstituut van TU Delft gerust noemen. “Samen met je collega’s ben je ervoor verantwoordelijk dat de onderzoeksreactor uitstekend functioneert.” 

Recruiters Marinus Offermans en Niels Zondervan zoeken naar technische mensen die graag op een bijzondere plek willen werken: het Reactor Instituut Delft.  

Wat ga je als reactortechnicus precies doen? 

“Je bent niet zomaar van de een op de andere dag reactortechnicus. Voordat je jezelf reactoroperator mag noemen, gaan er twee jaar aan opleidingen vooraf. Je volgt interne trainingen en opleidingen bij de kernreactor in Petten. Daar bouw je kennis op over reactoren. Je leert bijvoorbeeld alles over het detecteren van straling, splijtingen, neutronen en warmteproductie.” 

“Terwijl je de opleidingen volgt, brengen je collega-operators jou ‘on-the-job’ je de fijne kneepjes van het vak bij. Als operator zorg je ervoor dat de kernreactor prefect functioneert. Je werkzaamheden zijn divers en gevarieerd. Zo ben je bezig met testen en controleer je of alles naar behoren werkt. In de controlekamer monitor je instrumentatie en reageer je direct op afwijkingen. Ook los je storingen op, voer je onderhoudswerkzaamheden uit, vervang je onderdelen en voer je bestralingen uit. Belangrijk om te weten is dat je in ploegendienst werkt. Elke week werk je in een team met twee van de veertien andere operators” 

Waar ga je werken? 

“Bij het Reactor Instituut Delft, een onderdeel van Technische Universiteit Delft. Het instituut is een kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Jouw werkplek is de controlekamer. Samen met collega’s houd je de onderzoeksreactor nauwlettend in de gaten. De reactor is een zogenaamde zwembadreactor, een type kernreactor waarin de reactorkern zich bevindt in een ‘zwembad’. De kernreactor levert geen energie, maar produceert neutronen en positronen voor wetenschappelijk onderzoek.” 

Wat is er uniek aan deze baan? 

“De werkplek maakt de baan zo uniek. Je bent niet zomaar een operator, maar eentje die werkt bij één van de twee onderzoeksreactoren die Nederland rijk is.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Je krijgt een mooie baan bij een gerenommeerd instituut. Maar dat niet alleen je krijgt ruime mogelijkheden op je te ontwikkelen tot reactoroperator of assistent operator. Afhankelijk van je werkervaring krijg je een brutosalaris van maximaal 2854 euro per maand. Bij onregelmatige werktijden krijg je bovendien nog een toelage.” 

Wie komt er in aanmerking voor deze baan?  

“Heb je een technische mbo-opleiding afgerond? Bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatroncia of elektrotechniek. En ben je een teamspeler? Dan kom je zeker in aanmerking voor deze unieke baan.” 

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan snel contact op met Marinus Offermans of Niels Zondervan 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is te kiezen voor een kansrijk beroep

Wat hebben de beroepen monteur mechatronica, gemechaniseerd groenvoorziener, HR-adviseur, logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur met elkaar gemeen? Nou dit, het zijn allemaal kansrijke beroepen. Ofwel: een beroep met goede baankansen. “Steeds meer bedrijven geven mensen de kans om in een kansrijk beroep aan de slag te gaan.”  “Op dit moment zijn er volgens de overheid zo’n […]

Lees artikel

Wat is een cao?

Als je jouw contract doorleest kom je ongetwijfeld te weten onder welke cao jij valt. Het kan daarom in ieder geval geen kwaad je daarin eens goed te verdiepen. Dan ben je precies op de hoogte welke rechten en plichten je hebt in jouw beroep(sgroep).   Als groep sta je sterker. Dat weten ze in de […]

Lees artikel

Net geopende vestiging Rotterdam heeft eerste mensen al bemiddeld  

Intro Personeel heeft onlangs op bedrijvenpark Noord-West (boven Spaanse Polder) in Rotterdam een nieuwe vestiging geopend. Bedrijven die personeel zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een vaste baan kunnen er terecht. “Mensen die een vaste baan willen bij een bedrijf in de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie.”  […]

Lees artikel