De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.Ik wil graag een herinnering!
Blog

Werk reactortechnicus draait om neutronen en positronen

27 april, 2022
Hans schrijft blogs bij Intro Personeel
Hans Bossenbroek

Een unieke baan. Zo mag je de functie van Reactortechnicus bij het reactorinstituut van TU Delft gerust noemen. “Samen met je collega’s ben je ervoor verantwoordelijk dat de onderzoeksreactor uitstekend functioneert.” 

Recruiters Marinus Offermans en Niels Zondervan zoeken naar technische mensen die graag op een bijzondere plek willen werken: het Reactor Instituut Delft.  

Wat ga je als reactortechnicus precies doen? 

“Je bent niet zomaar van de een op de andere dag reactortechnicus. Voordat je jezelf reactoroperator mag noemen, gaan er twee jaar aan opleidingen vooraf. Je volgt interne trainingen en opleidingen bij de kernreactor in Petten. Daar bouw je kennis op over reactoren. Je leert bijvoorbeeld alles over het detecteren van straling, splijtingen, neutronen en warmteproductie.” 

“Terwijl je de opleidingen volgt, brengen je collega-operators jou ‘on-the-job’ je de fijne kneepjes van het vak bij. Als operator zorg je ervoor dat de kernreactor prefect functioneert. Je werkzaamheden zijn divers en gevarieerd. Zo ben je bezig met testen en controleer je of alles naar behoren werkt. In de controlekamer monitor je instrumentatie en reageer je direct op afwijkingen. Ook los je storingen op, voer je onderhoudswerkzaamheden uit, vervang je onderdelen en voer je bestralingen uit. Belangrijk om te weten is dat je in ploegendienst werkt. Elke week werk je in een team met twee van de veertien andere operators” 

Waar ga je werken? 

“Bij het Reactor Instituut Delft, een onderdeel van Technische Universiteit Delft. Het instituut is een kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Jouw werkplek is de controlekamer. Samen met collega’s houd je de onderzoeksreactor nauwlettend in de gaten. De reactor is een zogenaamde zwembadreactor, een type kernreactor waarin de reactorkern zich bevindt in een ‘zwembad’. De kernreactor levert geen energie, maar produceert neutronen en positronen voor wetenschappelijk onderzoek.” 

Wat is er uniek aan deze baan? 

“De werkplek maakt de baan zo uniek. Je bent niet zomaar een operator, maar eentje die werkt bij één van de twee onderzoeksreactoren die Nederland rijk is.” 

Wat krijg je ervoor terug? 

“Je krijgt een mooie baan bij een gerenommeerd instituut. Maar dat niet alleen je krijgt ruime mogelijkheden op je te ontwikkelen tot reactoroperator of assistent operator. Afhankelijk van je werkervaring krijg je een brutosalaris van maximaal 2854 euro per maand. Bij onregelmatige werktijden krijg je bovendien nog een toelage.” 

Wie komt er in aanmerking voor deze baan?  

“Heb je een technische mbo-opleiding afgerond? Bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatroncia of elektrotechniek. En ben je een teamspeler? Dan kom je zeker in aanmerking voor deze unieke baan.” 

Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Neem dan snel contact op met Marinus Offermans of Niels Zondervan 

Gerelateerde artikelen

Waarom het slim is juist in de zomer te solliciteren

De zon draait overuren, de stranden liggen vol en in de Tour de France is Parijs nog ver. Een baan zoeken? Waarom zou je? Toch zijn er redenen om eens verder te kijken dan je neus lang is. Heerlijk hé dat het lekker zomer is. Het kan juist een goed moment zijn om  van baan […]

Lees artikel
Jarno van der Eijnden Houthandel Van Dam

Variatie maakt het werk van productiemedewerker Jarno leuk

Productiemedewerker Jarno van den Eijnden werkt met veel plezier bij Houthandel Van Dam in Bunnik. “Ik heb een allround functie en veel verschillende werkzaamheden. Dat maakt mijn werk leuk.” Een aantal jaar geleden kwam Jarno via Intro bij Houthandel Van Dam terecht. “Ik ben begonnen als hulpje. Als insteker bij de schaver, mijn collega die […]

Lees artikel

Waarom fruit eten op je werk belangrijk is

Een banaan, een appel, een peer of een bakje druiven. Ben je lekker aan ’t werk dan is het goed om af en toe een stuk fruit te eten. Misschien staat er in de kantine op jouw werk wel een mandje met fruit. Of je nu op kantoor werkt of in de fabriek, het is […]

Lees artikel