De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is een marktconform salaris?

25 april, 2024
Stijn van Wingerden
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak.

Marktconform salaris 2024

Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van het concept “Jan Modaal“, een symbolische figuur die het modaal inkomen van Nederland vertegenwoordigt. Het modaal inkomen van Nederland bedraagt dit jaar € 44.000 bruto per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 3.666 bruto per maand.

Marktconform salaris per beroep

– Marktconform salaris administratief medewerker

  • Wat is een administratief medewerker?

  • Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie van een bedrijf of organisatie. Je voert voornamelijk ondersteunende administratieve taken uit, zoals het beheren van de agenda, het versturen van facturen en het beantwoorden van telefoongesprekken.
  • Wat is het marktconform salaris administratief medewerker?

  • Het marktconform salaris voor een Administratief Medewerker in Nederland bedraagt gemiddeld € 2.545 bruto per maand, wat overeenkomt met een jaarlijks bruto salaris van € 30.540.

Vacatures Administratief Medewerker

– Marktconform salaris horeca

  • Waar staat horeca voor?

  • Als horecamedewerker bevind je je werkterrein in diverse settings, zoals hotels, restaurants, cafés, of bij evenementen. Jouw missie is om gasten een onberispelijke ervaring te bieden, met uitmuntende service, heerlijke drankjes en verrukkelijke hapjes. En bovenal, je streeft ernaar om bij iedere gast die je ontmoet een brede glimlach op het gezicht te toveren!
  • Wat is het marktconform salaris horeca?

  • Het marktconform salaris horeca ligt op € 2.435 bruto per maand, waarbij salarissen variëren van € 2.070 aan de onderkant van het spectrum tot € 2.805 aan de bovenkant. Jaarlijks is dit € 29.220 bruto per jaar.

Vacature Overzicht

– Marktconform salaris accountmanager

  • Wat doet een accountmanager?

  • In de rol van accountmanager draag je de verantwoordelijkheid voor het klantcontact binnen jouw bedrijf of organisatie. Een effectieve accountmanager kenmerkt zich door een toewijding aan zowel de klant als aan het bedrijf zelf. Het behoort tot jouw taken om nieuwe klantrelaties te initiëren en deze te koesteren.
  • Wat is het marktconform salaris accountmanager?

  • Op MBO-niveau bedraagt het marktconform salaris ongeveer €3.105 bruto per maand, wat overeenkomt met een jaarsalaris van ongeveer €37.260. Voor een accountmanager met een Hbo-opleiding ligt het marktconform salaris op €3.125 bruto, wat resulteert in een jaarlijks salaris van ongeveer €37.500. Accountmanagers met een universitaire opleiding verdienen over het algemeen het hoogste, met een marktconform salaris van €3.520 bruto, wat neerkomt op een jaarsalaris van ongeveer €42.240.

Vacatures Accountmanager

– Marktconform salaris winkelmedewerker

  • Wat doet een winkelmedewerker?

  • Een winkelmedewerker is verantwoordelijk voor klantenservice, kassawerkzaamheden, voorraadbeheer, winkelorganisatie, veiligheid en administratieve taken. Hun doel is om de winkel soepel te laten draaien en klanten een positieve ervaring te bieden.
  • Wat verdient een winkelmedewerker?

  • Het marktconform salaris winkelmedewerker staat in Nederland op € 2.120 bruto per maand, wat neerkomt op een jaarsalaris van ongeveer € 25.440. De salarissen binnen deze functie variëren van € 1.805 aan de onderkant van het spectrum tot € 2.440 aan de bovenkant.

Vacature Overzicht

 

Staat jouw beroep niet in de lijst, maar wil je wel graag overleggen met een specialist over het passende marktconform salaris voor jou? Of ben je ontevreden met je huidige functie en wil je hierover verder praten? Klik dan hier en schrijf je nu in!

Gerelateerde artikelen

Vicnent van den Hoeven is orderpikcer bij Houthandel Van Dam

Bij Houthandel Van Dam is Vincent met veel plezier orderpicker

Orderpicker Vincent van den Hoeven werkt met veel plezier bij Houhandel Van Dam. Op de zijlader en heftruck zorgt hij ervoor dat alle goederen getransporteerd worden. “Er is hier een gezellige werksfeer.” Het is een warme werkdag voor Vincent. De thermometer slaat meer dan 25 graden Celsius aan in Bunnik. Een zomerse voorjaarsdag dus. Maar […]

Lees artikel
Wilco Oosterwijk is operator bij Snoei Prefab Buidlings

Bij Snoei Prefab Buildings zit operator Wilco helemaal op z’n plek

Of het nu gebogen golfplaten, koraalrode of blauwe golfplaten zijn. Wilco Oosterwijk, machineoperator bij Snoei Prefab Buildings in Krimpen aan den IJssel, produceert ze. Begin dit jaar begon hij in deze functie. “Deze baan is een schot in de roos.” Hij had het totaal niet naar zin in zijn vorige baan, zegt de 46-jarige Wilco. […]

Lees artikel
Mobeiele telefoon, waarom je altijd een recruiter moet terugbellen.

Gemiste oproep van een recruiter? Altijd slim om even terug te bellen

Stel, je staat in de paskamer net een broek te passen als je telefoon gaat. Een recruiter, zo blijkt na een check bij je gemiste oproepen. Toch maar even terugbellen. Altijd slim om te doen. Om maar met de deur in huis te vallen: ja, het is slim om terug te bellen als je een […]

Lees artikel