De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat is een marktconform salaris?

25 april, 2024
Stijn van Wingerden
Een man staat aan een check-in balie met een vrouw achter de balie. warm gekleurd

Een marktconform salaris is het gemiddelde inkomen dat gewoonlijk wordt verdiend door mensen met vergelijkbare functies of rollen in een bepaalde sector of bedrijfstak.

Marktconform salaris 2024

Het marktconform salaris 2024 kan worden vergeleken met het gemiddelde salaris in Nederland voor dat jaar. Het gemiddelde salaris van Nederland wordt vaak geïllustreerd aan de hand van het concept “Jan Modaal“, een symbolische figuur die het modaal inkomen van Nederland vertegenwoordigt. Het modaal inkomen van Nederland bedraagt dit jaar € 44.000 bruto per jaar, wat neerkomt op ongeveer € 3.666 bruto per maand.

Marktconform salaris per beroep

– Marktconform salaris administratief medewerker

    • Wat is een administratief medewerker?

    • Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie van een bedrijf of organisatie. Je voert voornamelijk ondersteunende administratieve taken uit, zoals het beheren van de agenda, het versturen van facturen en het beantwoorden van telefoongesprekken.
    • Wat is het marktconform salaris administratief medewerker?

    • Het marktconform salaris voor een Administratief Medewerker in Nederland bedraagt gemiddeld € 2.545 bruto per maand, wat overeenkomt met een jaarlijks bruto salaris van € 30.540.

Vacatures Administratief Medewerker

– Marktconform salaris horeca

    • Waar staat horeca voor?

    • Als horecamedewerker bevind je je werkterrein in diverse settings, zoals hotels, restaurants, cafés, of bij evenementen. Jouw missie is om gasten een onberispelijke ervaring te bieden, met uitmuntende service, heerlijke drankjes en verrukkelijke hapjes. En bovenal, je streeft ernaar om bij iedere gast die je ontmoet een brede glimlach op het gezicht te toveren!
    • Wat is het marktconform salaris horeca?

    • Het marktconform salaris horeca ligt op € 2.435 bruto per maand, waarbij salarissen variëren van € 2.070 aan de onderkant van het spectrum tot € 2.805 aan de bovenkant. Jaarlijks is dit € 29.220 bruto per jaar.

Vacature Overzicht

– Marktconform salaris accountmanager

    • Wat doet een accountmanager?

    • In de rol van accountmanager draag je de verantwoordelijkheid voor het klantcontact binnen jouw bedrijf of organisatie. Een effectieve accountmanager kenmerkt zich door een toewijding aan zowel de klant als aan het bedrijf zelf. Het behoort tot jouw taken om nieuwe klantrelaties te initiëren en deze te koesteren.
    • Wat is het marktconform salaris accountmanager?

    • Op MBO-niveau bedraagt het marktconform salaris ongeveer €3.105 bruto per maand, wat overeenkomt met een jaarsalaris van ongeveer €37.260. Voor een accountmanager met een Hbo-opleiding ligt het marktconform salaris op €3.125 bruto, wat resulteert in een jaarlijks salaris van ongeveer €37.500. Accountmanagers met een universitaire opleiding verdienen over het algemeen het hoogste, met een marktconform salaris van €3.520 bruto, wat neerkomt op een jaarsalaris van ongeveer €42.240.

Vacatures Accountmanager

– Marktconform salaris winkelmedewerker

    • Wat doet een winkelmedewerker?

    • Een winkelmedewerker is verantwoordelijk voor klantenservice, kassawerkzaamheden, voorraadbeheer, winkelorganisatie, veiligheid en administratieve taken. Hun doel is om de winkel soepel te laten draaien en klanten een positieve ervaring te bieden.
    • Wat verdient een winkelmedewerker?

    • Het marktconform salaris winkelmedewerker staat in Nederland op € 2.120 bruto per maand, wat neerkomt op een jaarsalaris van ongeveer € 25.440. De salarissen binnen deze functie variëren van € 1.805 aan de onderkant van het spectrum tot € 2.440 aan de bovenkant.

Vacature Overzicht

 

Staat jouw beroep niet in de lijst, maar wil je wel graag overleggen met een specialist over het passende marktconform salaris voor jou? Of ben je ontevreden met je huidige functie en wil je hierover verder praten? Klik dan hier en schrijf je nu in!

Gerelateerde artikelen

Intro Personeel werft voor Engelsman Hoveniers

Engelsman Hoveniers laat Intro Personeel meedenken in zoektocht naar ‘groen’ personeel

Groenprojecten aanleggen en onderhouden kunnen ze wel bij Engelsman Hoveniers. Met de hulp van Intro Personeel zoekt het hoveniersbedrijf uit Pijnacker personeel voor de groenvoorziening. “Wij vinden het fijn dat we zo snel met de recruiters kunnen schakelen.” Aan Harmen van Dalen, accountmanager bij Intro Personeel Rotterdam, kun je het wel overlaten om groenvoorzieners en […]

Lees artikel

Verschil detacheren en uitzenden

Uitzend- en Detacheringsbureaus spelen beide een rol in tijdelijk werk, maar wat zijn de verschillen? Een detacheringsbureau levert specialisten voor langere projecten, terwijl een uitzendbureau zich richt op diverse banen bij verschillende werkgevers. Intro vertelt je graag meer over deze belangrijke onderscheidende factor tussen uitzend- en detacheringsbureaus in deze blog. Wat is een uitzendbureau? Een […]

Lees artikel
Welke werkgever past bij mij?

Hoe weet je of een nieuwe werkgever bij je past?

Een baan zoeken is af en toe best een dingetje. Het is natuurlijk het beste als jíj en je nieuwe werkgever een uitstekend bij elkaar passen. Maar hoe weet je dat? Niets is leuker dan een baan waar leuk werk hebt én je het helemaal naar je zin hebt. Door je af te vragen of […]

Lees artikel